BRANCA Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 tenzen.Nu ştiu ce înţelegi prin "trăit în chirie"...La vremurile alea pe teritoriul Ardealului nu era o densitate prea mare de oameni,cu alte cuvinte era loc destul şi pentru imigranţi ca să-şi facă localităţile lor,lângă cele ale românilor. Aceiaşi situaţie a fost şi mult,mult mai târziu în Banat,când s-au făcut colonizări. Asta a fost situaţia în vechime,acum germanii sunt aproape dispăruţi,iar populaţia română depăşeşte mult la nr pe cea maghiară.Nici nu mai contează cine a fost primul acolo sau cine a fost mai numeros!... Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Acum 2 ore, tenzen a spus: chirie pe meleagurile astea. Pai adevarul este ca suntem in chirie.... Platim taxe si impozit pt tot : casa, terenul de sub casa, alte terenuri, vehicol, locul unde sta vehicolul, pana si locul de veci trebuie rascumparat din timp in timp. Ungurii nu au impozit pe locuinta sa nu mai zic de o țarâ araba unde fiecare cetatean primeste lunar o gramada de bani pt ca statul vinde țiței si face bani, corect, țara si bogatiile ei sunt a tuturor.... Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Acum 11 minute, Усилитель a spus: Pai adevarul este ca suntem in chirie.... Platim taxe si impozit pt tot : casa, terenul de sub casa, alte terenuri, vehicol, locul unde sta vehicolul, pana si locul de veci trebuie rascumparat din timp in timp. Ungurii nu au impozit pe locuinta sa nu mai zic de o țarâ araba unde fiecare cetatean primeste lunar o gramada de bani pt ca statul vinde țiței si face bani, corect, țara si bogatiile ei sunt a tuturor.... Cat platesti tu impozit pentru casa? Dar pentru masina? Ai habar cam la cat se ridica impozitul prin vest pentru o casa sau o masina? Si aia nu se plang ca sunt in chirie. Am mai spus ca sunt cazuri in care un nepot mosteneste un caste in valoare de cateva milioane si renunta la mostenire pentru ca nu are bani sa plateasca taxele catre stat. Nu-l poate vinde inainte sa devina proprietar si sa isi ia partea lui ci prima data trebuie sa plateasca taxele si apoi are dreptul sa il vanda. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Raportat la ce imi ofera statul in schimbul acestor taxe, suma totala anuala e imensă. Altii poate au un invatamant bine pus la punct, un sistdm de protectie sociala sau pensii(nu speciale date la speciali), un sistem de sanatate eficient, o retea de drumuri si autostrazi sa zicem decente, desi la noi ar fi un lux, si lista poate continua. Aici ce pana mea imi ofera statul de ar trebui sa ma bucur cand ma cocoseaza cu taxe si impozite? Mai vorbiti de straini ca nu se plang... oare cand nu veti mai compara mere cu pere? Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 (editat) Acum 15 minute, doru3160 a spus: Raportat la ce imi ofera statul in schimbul acestor taxe, suma totala anuala e imensă. Nu poti cuantifica asta. Cel mai mare impozit pe care il platesti este pe locuinta. Ce au aia din vest in plus fata de tine daca ei platesc un impozit mult mai mare? Daca mergem apoi la impozitul pe masina. Pai in Franta sau Italia daca vrei sa mergi pe autostrada platesti. In Franta autostrazile care nu-s cu plata arata nasol. P.S. Din Dijon pana la Cannes cam am dat pe benzina am dat si pe taxa de autostrada. Editat Decembrie 25, 2022 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Eu nu stiu cine va mână in fuga asta de a face comparatii cu cei din vest? Ce impozit pe munca avem la noi? Cel mai mare. Ce salariu mediu avem la noi? Ce pensie medie avem la noi? Ce dobanzi platim noi? Ce pret pe mancare platim noi, in raport cu venitul lunar? Si pot continua cu intrebarile. Imi dai exemplu de un bulangiu care mosteneste un castel. Pai ala nu e un amarat, ca nu orice boschetar mosteneste un castel. Si daca ar fi asa, la noi daca ii platesti taxele, te cocoseaza cu facturile la utilitati. De ce simti nevoia sa te compari cu cei din vest doar la obligatii, dar nu si la drepturi? Pui romanul pe picior de egalitate cu cetateanul din alte tari cu apa calda mai multa, si nu pot sa-mi dau seama care e logica. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Orice comparatie iti ofera un rezultat pentru a putea decide asupra unui fapt. Discutia a plecat de la afirmatia: 1 oră în urmă, Усилитель a spus: Pai adevarul este ca suntem in chirie.... Platim taxe si impozit pt tot : casa, terenul de sub casa, alte terenuri, vehicol, locul unde sta vehicolul, pana si locul de veci trebuie rascumparat din timp in timp. asa ca ne uitam si peste gard la cum o duc altii. Ne putem compara cu ungurii, bulgarii sau moldovenii sau putem sa ne comparam cu tari de la Austria in colo. In foarte multe tari cu apa calda, oamenii obisnuiti stau in chirie. Noi avem foarte multi proprietari raportat la numarul populatiei, deci mi se pare exagerata afirmatia ca noi stam cu chirie. Daca sunt proprietar si platesc un impozit (mai mic in Romania fata de alte tari) nu pot sa inghit afirmatia ca sunt cu chirie. Acel impozit nu echivaleaza cu o chirie. Multi dintre romani au inca impresia ca in vest se traieste mult mai bine. Imi permit sa fac o comparatie pentru a se intelege realitatea: un inginer o duce mai bine in Franta decat in Romania, dar o infirmiera o duce mai rau in Franta decat in Romania. Insa numarul de ingineri din Franta vis-a-vis de numarul populatiei este cu mult mai mic decat cel din Romania. Acolo inca nu se fac ingineri pe banda rulanta. Acum sa prezint si un paradox: un zidar (desi nu are multa scoala) ajunge sa aiba mai repede o casa proprietate personala decat un inginer. Este si limpede de ce: zidarul si-o poate construi in regie proprie (nu sunt cutremure) si economiseste sute de mii de euro. De aceea si multi romani care pleaca in vest converg spre acest sector al constructiilor pentru ca inclusiv strainii sunt platiti bine. La pachet este clar ca vine munca la exterior pe timp de ploaie sau frig. Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Acum 2 ore, merck a spus: Cat platesti tu impozit pentru casa? Dar pentru masina? 1600 lei si de la anul si mai mult... Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Acum 4 minute, Усилитель a spus: 1600 lei si de la anul si mai mult... casa + masina sau numai casa? Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 (editat) Casa ( mica 52 m2) + masina care bani marunti, 989cmc.... Editat Decembrie 25, 2022 de Усилитель Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Da stai in buricu' targului? Exemplul 2: Casa situată în Cluj Napoca cu suprafața desfășurată de 295 mp și teren în suprafață de 800 mp, zona C, valoare împozabilă la 31.12.2021 479.000 lei și impozit anual 958 lei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Acum 1 oră, merck a spus: Discutia a plecat de la afirmatia: asa ca ne uitam si peste gard la cum o duc altii.. Multi dintre romani au inca impresia ca in vest se traieste mult mai bine. Da de ce ne fete grija de altii cand e vorba de obligatii, si cand e vorba de altele o dai la intors? Din salariul unui oarecare, peste 40% ia statul. Din pretul benzinei, jumate ia statul. Mai e tva ul care in final tot pe spatele melteanului se opreste din tot ce cumpara. Casa o cumperi pe banii tai sau cu credit 30 ani, dar trebuie sa platesti statului impozit ca iti da voie sa o ai. Masina o cumperi pe banii tai odata impozitati, mai dai tva si pe urma si impozit, ca asa se cade. Cand ai nevoie de un serviciu medical pt care platesti o viata, ce sa vezi? Nu se poate fara bani. Alti bani, binenteles. Cand ai nevoie de justitie, ce sa vezi? Judecatorii asa de bine platiti ca sa nu fie corupti, ei bine o sa constati ca nu sunt prea bine platiti, pt ca n-a disparut coruptia, nici din justitie, nici din institutiile statului. Ai impresia ca 4 mil de romani au plecat afara, din cauză ca e bine acasa? Da, ai dreptate, nu suntem chiriași, pt ca aia platesc si au si drepturi. Noi platim, dar drepturi nu avem, nu suntem chiriasi, suntem sclavi pe plantatie. Si mai slăbește-ma cu teoriile tale. Nimic nu justifica felul in care a ajuns sa traiasca un român, sau mai bine zis, majoritatea românilor . Link spre comentariu
tenzen Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Усилитель, nu iti bate capul, degeaba ii spui cuiva ca in propria tara guvernul ii vinde metru cub de lemne(care printre altele reprezinta un bun comun la care are drept) mai scump decit il da la export,el vede tot ce vrea.Si lista e lunga...Se vede stapin,chiar daca e jupuit pina la briu,cu constiinta impacata si formata deja intr-un sens.Adevarul e ca,daca te nasti sluga,nu ai de unde sa stii ce e libertatea,nici daca te-ar plesni peste fata.Poate nu se intelege fraza asta ca de obicei,e mai mult o metafora...La unii li se pare normal sa dea 1000 de lei impozit pe ceea ce au muncit din greu cu anii sa aibe un acoperis deasupra,mie nu.Imi pare normalitate sa platesc pentru constructia unor drumuri,pe pamintul folosit toata viata,dar nu pe locuinta.Asta e japca,desi platesc si eu ca toata lumea,dar normal nu are cum sa fie.Imi pare normal sa vind metrul cub de lemne la pret intreit austriecilor si la o treime cetatenilor tarii si multe altele.Seara buna! Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Toti care stau prin strainezia, vad lucrurile ca din partea aia. Da, in Germania sunt impozite mari, in Franta sau Anglia, la fel. Dar, netraind in tara, fac comparatii la ce se vede. In Germania, daca aluneci pe strada necuratata de zapada, dai primaria in judecata si câstigi. La noi, iti platesti spitalizarea si zici Doame ajuta ca ai scapat numai cu atât. In multe tari din UE, pensionarii au medicanentele curente gratis, la noi sunt compensate cam 25%, in medie. Nu mai vorbesc de scoli cu clase decente, laboratoare, sali de sport si masa calda (apropo, a gustat careva din "cornul" primit de scolari?) sau de sistemul sanitar. Astea toate se tin din impozite. Noi avem impozite mari si salarii mici. Deci, nu comparati Romania cu alte tari, decât, poate, cu Somalia. Adica, ei cu ale lor, noi cu ale noastre. Se tot vorbeste de salariul minim in UE. Ei, sa o vad si pe asta, aplicata la noi! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 25, 2022 Partajează Postat Decembrie 25, 2022 Toti astia care ziceti ca e naspa in alte țări... numiti un stat european care a avut migratie de forta de munca macar egala cu a noastra. Nimeni nu a plecat bucuros. E o alternativa, dar asta arata cat de bine e in propria țară. Link spre comentariu
Postări Recomandate