merck Postat Noiembrie 18, 2022 Partajează Postat Noiembrie 18, 2022 (editat) @ratza confirmi: Citat se poate remarca însă cu uşuriţă dacă mergem în zona Olteniei, zona Slatinei, Vâlcea, Drăgăşani, că apare această tendinţă de a te exprima mai rapid. Este posibil să fie pur şi simplu o trăsătură de temperament, de regulă persoanele care sunt mai excitabile, care au o inhibiţie corticală rapidă, sunt persoane care sunt mai iuţi din fire, care vorbesc mai mult, mai repede, dar asta nu se poate generaliza, nu putem spune că doar oltenii sunt de aşa natură @validae bifezi si tu? (as spune ca nu, pari mai "ardelean" ) Eu pot confirma cele in bold in urma stagiului militar. Erau vreo 2 (unul din Dragasani) care ma puneau in dificultate, asa de repede vorbeau . Editat Noiembrie 18, 2022 de merck Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 18, 2022 Partajează Postat Noiembrie 18, 2022 Aia asa e. Dar pt ca asa s au învățat. Daca e sa urmareasca niste idei sau sa trebuiasca sa aleaga cuvintele intr o conversație in care iti pui capul la contribuție sa organizezi ideile sa vezi pauza.... Au debit cand spun o poezie fara sa gandeasca. De ascultat, sunt tari de urechi. Ma rog, persoanele cu care am stat eu de vb. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 21, 2022 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Am intrebat IA unde au disparut dacii si mi-a raspuns asta: Dacii au fost un popor indigen care a trait in regiunea carpatica, inclusiv in partea de sud-est a Europei, care a cuprins o parte din Dacia. Dupa ce au fost cuceriti de catre romani in anul 106 d.Hr., dacii au ramas in aceasta regiune, dar au fost influentati de cultura romana. Dupa retragerea armatelor romane din Dacia in anul 271 d.Hr., limba latina a continuat sa fie vorbita in aceasta regiune, dar a evoluat intr-o forma distincta, cunoscuta sub numele de limba dacoromana. Aceasta limba a evoluat ulterior in limba romana moderna, care este vorbita astazi in Romania si in alte tari din Europa de Sud-Est. Din acest motiv, dacii nu au disparut complet, ci au contribuit la formarea culturii si a limbii romanesti moderne. Cand i-am zi ca: prin urmare romani sunt daci mi-a raspuns: This content may violate our content policy. If you believe this to be in error, please submit your feedback — your input will aid our research in this area. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Romanii sau românii? Ia nu a fost antrenata de Funar... Sa vezi atunci răspunsuri... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 21, 2022 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 21, 2022 La intrebarea: de unde vine originea româna ? Din acest punct de vedere, putem spune ca originea romana este legata de istoria Imperiului Roman si de influentele culturale si linguistice ale acestuia. Romania este, de asemenea, mostenitoarea culturii si limbii dacilor, un popor indigen care a trait in regiunea carpatica inainte de cucerirea romana. In acest sens, putem spune ca originea romana este o combinatie de influente romane, dacice si ale altor popoare care au trait in aceasta regiune de-a lungul istoriei. Interesant acest AI dar cateodata cred ca si minte... sau da erori la intrebari incomode Deci cine mai zice ca nu suntem daci ? Acum 11 minute, Sharky a spus: Romanii sau românii? Românii bineinteles, e destept, face distinctia din contezt Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Cum sa nu fim daci cand umblam cu Dacia? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 21, 2022 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Daca umbli cu fiatul esti infiat ? Mi-am pierdut timpul sa ma uit ce ai scris, credeam ca ai scris ceva inteligent... Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Grănicerii ucraineni, care construiau fortificaţii pe malul râului Nipru, au descoperit marţi rămăşiţele unei aşezări romane, a anunţat marţi instituţia, scrie CNN. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 21, 2022 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 21, 2022 O fi si ei daci... Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 6 ore, Badman a spus: originea romana este o combinatie de influente romane Evreii au stat 400 de ani in Egipt, si nu au fost asimilati, romanii au stat in Dacia cam 200 ani si au creat un nou popor? De când romanii au parasit Dacia si pina la mentionarea voievodatelor, deci cam 1000 de ani, avem un vid arheologic greu de acoperit. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Chestia asta cu "rămăşiţele unei cetăţi romane pe malul Niprului" se înscrie pe linia "arianismului" ucrainean!Am mai zis că se lucrează,din greu,la inventarea unei naţii "superioare",care să n-aibă nicio legătură genetică cu ruşii... Istoria imperiului roman este prea bine documentată,ca să punem botul la aşa ceva. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 21, 2022 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Instant au si stiut ca alea sunt romane... si toata presa de propaganda a imprastiat stirea, da Link spre comentariu
yo2mhj Postat Decembrie 21, 2022 Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Acum 6 ore, icar a spus: Evreii au stat 400 de ani in Egipt, si nu au fost asimilati, romanii au stat in Dacia cam 200 ani si au creat un nou popor? De când romanii au parasit Dacia si pina la mentionarea voievodatelor, deci cam 1000 de ani, avem un vid arheologic greu de acoperit. Evreii au stat sute sau mii de ani prin alte țări și nu au fost asimilați! Acum au și țară! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 21, 2022 Autor Administratori Partajează Postat Decembrie 21, 2022 Evreii originali, poporul ales, istorii rescrise Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 22, 2022 Partajează Postat Decembrie 22, 2022 Poporul ales? De catre cine? Asta nu e ...discriminare? Evreii au avut tara, Canaan, cele cinci carti ale lei Moise arata bine istoria evreilor. Ba au parasit-o, ba au revenit, ba iar au plecat ...acolo unde le-a fost bine. Nu sunt lucruri inventate de mine, sunt scrise in Vechiul Testament. Link spre comentariu
Postări Recomandate