Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde au disparut dacii

Postări Recomandate

• Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Badman.L-ai pus pe tata taţilor dacologi,adică Roxin.Mă întreb dacă îi facem ADN-ul ce-ar ieşi că e!

Pe vremea romanilor a existat provincia Dacia,dar după plecarea lor parcă ungurii numeau Ţara Românească "Cumania"...

Ca fapt divers,de ce denumirea Dacia şi nu,de ex, Getica?Care erau mai numeroşi dintre tracii autohtoni?

După războaiele daco-romane au fost sau nu deportaţi dacii regali?

Link spre comentariu

Am criticat şi eu teoria lui Rosler,dar am ajuns sâ cred logic,că are o parte de adevăr.Eu mă refer strict la caracterul unitar al limbii române şi la faptul că e de sorginte latină.Nu se putea forma decât la sud de Dunăre!

Asta nu înseamnă că daco-geţii au dispărut,ci că poporul romãn este un mix între cei rămaşi şi cei migraţi din sudul Dunării.Privitor la cei migraţi e vorba tot de daco-geţi,de traci şi de iliri...

Din ce-am citit pe net puţinele cuvinte daco-gete,ca şi cele trace nu prea au legătură cu limba română...Ar cam pica teoria că locuitorii de aici vorbeau o limbă înrudită cu cea latină...

De asta zic că limba română s-a format la sud de Dunăre,unde stăpânirea romană a durat f mult timp!

Link spre comentariu

De pe net :

BINE ATI INTRAT IN ANUL ..1726

Toate marile civilizatii antice s-au prabusit in ultima instanta din cauza decaderii lor morale. Si decaderea morala a inceput in cazul fiecareia din interior, prin liberalizarea moravurilor ( LGBT-ul de azi) si din exterior (lovituri date de popoare barbare, care au adus “valorile” lor si anume animalismul ,salbaticia ). Asa se face ca despre Europa nu aveam dovezi istorice si arheologice pentru perioada 614-911, de aia perioada este numita de istorici si Ev Mediu Intunecat. In aceasta perioada cei care mai mai stiau sa scrie si se citeasca in Europa se numarau pe degete, asa se explica lipsa consemnarilor ( doar ca exemplu: despre sumerieni, care traiau acum 6000 de ani, se cunosc date despre sute de regi de ai lor , pentru ca s-au facut scrieri, fie ele si pe placute de piatra, scrierea fiind ceva raspandita la elite, in acele vremuri). Europenii nu numai ca erau analfabeti in perioada 614-911, dar habar n-aveau in ce an erau, pierdusera succesiunea anilor. Nici macar cei putinii de la acea vreme, care mai stiau scrisul si cititul, nu stiau  daca de la evenimentele istorice povestite de parintii si bunicii lor au trecut zeci de ani sau sute de ani.
Ei, bine, cand europenii au inceput treptat, treptat sa-si revina din salbaticia lor, Imparatul Otto al III-lea al Sfantului Imperiu German, Imparatul bizantin Constantin al VII-lea si Papa Silvestru al III-lea s-au intalnit si printre alte chestiuni au discutat si situatia calendarului, respectiv sa stabileasca in ce an ar fi, plecand de la ultimile evenimente consemnate in scris de care aveau cunostinta, care au fost din anul 614. Ei au ajuns la concluzia ca precis ar fi trebuit de atunci sa treaca sute de ani, dar cate sute nici ei nu stiau, asa ca au convenit sa dateze anul intalnirii lor ca fiind anul 930. Numai ca ramanea o problema , respectiv cea a golului istoric, ca era batator la ochi saltul de la 614 la 930 fara se se puna ceva inauntru . Cei trei au rezolvat problema, respectiv i-au pus pe scribii lor sa umple golul cu cateva mentiuni de 2-3 propozitii despre unu, doi imparati si imperii . Odata rezolvata problema fiecare din cei trei a mers la casa (palatul) lor. Dupa aceast an 930, recunoscut acum istoric si documentat, cursul anilor a mers normal pana azi. Deci am fi in 2023. Numai ca vine recent un istoric german Heribert lilig, care s-a pus serios pe studiu si bine documentat a ajuns la concluzia cei doi imparati si papa printre altele au inventat personaje si fapte istorice, gen imparatul Carol cel Mare al sfantului Imperiu German, care nu a existat niciodata si au fentat numaratoarea anilor cu exact 297 de ani, deci anul 2022 ar fi 1725 (si acum, anul 2023 ar fi 1726). Alti peste 100 de istorici au verificat lucrarile lui si documentele si i-au acceptat punctul de vedere. E de rau sau e de bine ? Depinde: evreii traiesc in anul 5783, arabii in 1601, iar nord-coreenii in 111. Ideea nu este anul, ci ziua in care se plateste salariul si pensia.                                                                      LA MULTI ANI, CA PANA IN 2023 MAI E CEVA TIMP.

(O ipoteza interesanta de Gheorghe Bozgan)

Link spre comentariu

Una e sa simti ca esti roman,caz in care te cam scirbesti de aranjamentele bolnave adunate de-a lungul timpului in ceea ce se cheama orinduire sociala,impuse de fosile ale caror oase nu mai exista si continuate la indigo,sau,al doilea caz,mai fericit,in care cineva te arunca intr-o caldare cu apa oparita,joaca in cinstea ta,te invata ce vor ei si esti fericit si aplecat tot restul vietii,fara intrebari si probleme existentiale.Eu as fi preferat a doua varianta,dupa ce m-am lamurit cu prima,care,inafara de tensiuni de 20 si peste,nopti pe la upu si o deteriorare brusca a sanatatii dupa numeroase conflicte in ani cu reziduuri care mai au 3% baterie...Decit un atac de cord,mai bine donam secuilor ceva...Nu de alta,da cine creste copiii?

Link spre comentariu
Acum 8 ore, BRANCA a spus:

,că şi aici au "dispărut" câteva sute de ani!..

Da, dar in alta perioada.

Teoria este incitanta, dar nu sta in picioare. Daca se pleaca de la o eclipsa bine datata, si exista destule, sau se face apel la cometa Halley, observata din anul 239 i.e.n., se poate determina in ce an suntem, cu o precizie de catva veci de ani, plus, minus. In cazul eclipselor acestea se pot data  ante si post unei anumite referite. 

Deci, stiind data unei eclipse trecute, se pot determina anii urmatoarelor eclipse si se poate compara cu o data contemporana. Cometa Halley are o perioada de 76 de ani, ea variind destul de putin. Deci, putem afla si asa in ce an suntem.

Asta mi adce aminte de altceva. In Biblie scrie ca Domnul i-a ajutat sa evrei sa castige o batalie, lungind ziua, adica "oprind" Soarele pe cer, pina ce evreii au castigat batalia. Sustinatorii teoriei fac apel la, cine alta decit ...NASA, sustinand ca NASA, pentru a lansa nu stiu ce sateliti, au calculat (sanchi balamale!) data exacta si au constatta cu uimire ca ...lipseste o zi din calendar! Deci nu ...290 de ani!:limb:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări