Craciun Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 (editat) Salut, Eu nu aud nimic in inregistrarea atasata. BR/Daniel Editat Noiembrie 19, 2022 de Craciun Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Ultima inregistrare nu contine nici un zgomot. Nici la mine nu se aude nimic. Se pare ca o vedeti deja pe "Luminita" Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Da, mai este o urma de brum dar sunteti pe drumul cel bun. Mariti capacitatea conzilor de filtraj si va disparea si acel mic brum. Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 ..sau poate decuplate diodele redresoare cu 100 nF. Link spre comentariu
Costa Postat Noiembrie 19, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 In difuzoarele monitorului nici eu nu am auzit nimic,doar in sist audio ori in telefonul cu care am inregistrat. Inregistrarile vechi au fost facute cu o boxa veche f f modesta cu difuzoare f rigide,cursa scurta. Asta de acum ,ultima postata se aude putin altfel pt ca e facuta cu alta boxa cu un dif de calitate,mult mai flexibil. Din pacate problema persista si este pe placa ,piese ca valoare ori ca si calitate. Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Daca inca vi se pare grav, puteti dubla prin suprapunere conzii electrolitici din amplif, in special cei din diferential. Link spre comentariu
bolek Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Acum 3 ore, Costa a spus: Am gasit un alt traf mai mic bobinat cu priza mediana ramurile cam inegale. Acum 3 ore, Costa a spus: Am obtinut 2x16.5v nu stiu cum dar ramurile egale. Eu zic ca si traful original are aceeasi problema...ramurile inegale. Nu s-a prea practicat in RSR bobinarea bifilara. O spira 2 diferenta e deajuns...cat sa nu se vada pe voltmetrul de AC dar sa intre in amplificator sub forma de zgomot de masa. Am patit-o nu zic povesti. Eu unul am rezolvat problema asta pe vremuri renuntand la alimentarea dubla si punand un electrolitic pe iesire si unu pe alimentare. Dar nu eram audiofil... Link spre comentariu
Costa Postat Noiembrie 19, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Care condensator și care ar fi motivul,ce pot obține? Nu dețin multe piese, pot sa cumpăr,nu e valoare mare ,dacă are o logica încercarea. Primul e C1=4.7microF intrare si altcineva a spus sa pun nepolarizat de 2.2microF. Al doilea C3=22microF în baza lui T2. Mi-ar fi util dacă as putea conecta niște casti audio pe ieșire amplif ,chiar în paralel cu difuzorul ca să aud în mod continuu când fac probe și modificări. E posibil printr-o rezistenta fără sa stric ceva sau e mai complicat ? Cum calculez? Link spre comentariu
Costa Postat Noiembrie 19, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Corect,traful original are aceeași hiba,ramurile puțin inegale, bobinate de mine amândouă. Contează diferența? Poți sa-mi explici te rog ? Nu sunt audiofil ,dar sunt cam perfectionist. Am descoperit după ce am schimbat in amplif câțiva SR clasici cu multitura ca cei vechi aveau zone defecte și contactul cursorului discontinu. Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Ce inseamna putin inegale? Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Daca folositi redresare cu diode de 1A nu folositi filtraj mai mare de 2x4700uF. O sa ardeti una sau mai multe diode. Folositi o punte de 6 sau 8A. Nu puneti 100nF peste diodele puntii redresoare ci maxim 22nF. Link spre comentariu
Costa Postat Noiembrie 19, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Am greșit,originalul 14.8v egale și celalalt 12.4v cu 13.1v Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 Faceti test cu o punte de 6..8A cu traful aplificatorului, conzi de 10000uf, doar modulele amp cu intrarile la masa si spuneti cum sta treaba cu brumul Link spre comentariu
yo3fhm Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 (editat) Acum 6 ore, Craciun a spus: Eu nu aud nimic in inregistrarea atasata. Pentru ca "brumul" are 100 Hz si e de amplitudine mica. Daca maresti digital amplitudinea , iata ce rezulta. 1) Spectru afisat prin Audacity 2) Spectru afisat prin LTSpice 3) forma de unda afisata prin Audacity 4) forma de unda afisata prin LTSpice Pentru a fi prelucrat de ambele aplicatii, semnalul AAC original a fost mai intai transformat in WAV 16bit si apoi importat. Acum 9 ore, Costa a spus: -am incercat deja sa vad pe osciloscop cum arata tensiunea livrata de sursa, mai greu decat pe audio - osciloscopul nu a patit nimic Ne puteti arata si noi o poza dupa ce ati putut vedea? Acum 9 ore, Costa a spus: -am descarcat din prima manualul osciloscopului dar cine a avut timp de el ? De exemplu, eu. Azi dimineata, vreo 5 minute. De ce ? Ca sa vad ce specificatii are osciloscopul si cam ce ati putea face cu el, care ar fi tensiunea maxima ce poate fi aplicata pe intrarea acestuia, etc. Pentru ce? M-am gandit ca v-ar fi util sa stiti cele de mai sus, ca sa nu va certati cu amicul care vi l-a imprumutat. Acum poate va explicati cine ar trebui sa aiba timp pentru studierea manualului si a specificatiilor. Spor la lucru! Editat Noiembrie 19, 2022 de yo3fhm Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 19, 2022 Partajează Postat Noiembrie 19, 2022 @yo3fhm : Stimate coleg , te invidiez că ai atâta putere de convingere . Desigur , masterul în electronică ți-a dezvoltat abilități pedagogice serioase , felicitări . Aștept doar ca la capătul firului să găsim aceeași disponibilitate de a învața a celui ce a deschis acest serial despre un amplificator absolut decent din punct de vedere al performantelor . Schema are resurse de-a dreptul audiofile pentru epoca anilor '80 , dacă ar știi poporul ce gunoaie se vând la preturi incredibile pe site-uri dedicate audiofililor , schema asta e aur curat . Spor tuturor ! Link spre comentariu
Postări Recomandate