Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio Tehnium 5/1983

Costa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 147
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Costa

52

• sonic11

20

• yo3fhm

18

• DjLeco2021

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pt "DT920x" google =zero rezultate ,din aceeasi gama DT sunt destule.

Pt.  "userii  @elman sau @taxdoru" am dat search pe forum cu selectia members si n-am gasit nimic.

Altfel despre numele lor am gasit destule cu referife la esr-capacimetre

dar nu am ajuns la un nr.de tel. ori adresa de email.

Nu sunt prea descurcaret,intuitiv,de-asta ziceam sa va rog pe varianta

mura-n-gura.

Link spre comentariu

Am trimis mesaj  d-lui Doru cu toate ca e cam mult pt mine, daca nu se poate am sa caut un multimetru capacimetru.

In legatura cu masurarea,reglarea curentilor la amplif ,am mai intrebat si reiau.

Evident ca trebuie sa repet operatiunea pt ca mai inlocuiesc ceva piese.

Ca  sa pun ampermetrul pt masuratori mai de mult am folosit metoda  intreruperii circuitului pe cablaj (apoi reparat cu strap).

A doua oara am ales sa tai in doua piciorusul C de la T3.

Aveti va rog o metoda mai desteapta ?

Cineva mi-a raspuns sa masor caderea de tensiune pe o rezistenta si apoi sa calculez curentul.

Nu am fost lamurit care ar fi acea rezistenta(acele rezistente pt ca am 3 curenti de reverificat) din schema mea 

si mi-a parut si metoda cam imprecisa rezistentele folosite nu sunt de mare precizie deci valoarea scrisa nu e sigur cea reala.

Multumesc.

Link spre comentariu

Este vb despre rezistentele de emitor de la tz. finali.  Sunt  intordeauna de medie putere (3-5W) si de mica valoare (0,12-0,47ohm), asa ca oricat de imprecise ar fi (10%) este absolut suficient pt reglarea curentului de mers in gol.

Taierea cablajului sau a colectorilor este o tampenie.  Nici copiii la Casa Pionierilor nu faceau asa ceva, le dadea instructorul cu rigla peste degete  :rade:

Link spre comentariu

Aparatul d-lui Doru vine luni.

"Este vb despre rezistentele de emitor de la tz. finali. "-stiam asta, mai simplu si mai precis in colectorul lui T11 unde firul e usor de demontat.

Dar pt curentul de 1mA in etajul de intrare din colectorul lui T3,care e rezistenta ?

Si pt curentul  de 10mA in colectorul lui T6 ?

Link spre comentariu

O luam de la capat cu masuratul curentului distrugind schema. Chiar nu inteleg, carti nu mai exista? Au ramas doar bouanii de pe youtube care ar fi in stare sa spuna orice doar sa se uite fraierii la ei ca sa adune bani pe spinarea lor?

@Costa legea lui OHM o stii?

Sa nu-mi spui ca o stii pt ca atunci postarea de mai sus nu-si are rostul.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Costa a spus:

Tot ca ajutor pe subiect ,batranul meu multimetru analog made in DDR nu mai poate fi reparat mecanismul acului indicator e irecuperabil.

Cu el verificam condensatorii ceramici.

Am citit pe forum despre ESR-capacimetre f bune construite de un coleg?

Sa inteleg ca nu mai ai multimetru dar ai cumparat ESR metru ?

Link spre comentariu

Am multimetru desigur, dar cumpar sau nu altceva ...comentariu pt ce?

Prea deplasat ! 

Stiu ca am debitat multe bazaconii ,dar nu-i mai simplu sa dati "ignor"?

Nu va tin nervii ? Sunteti obligati sa luati atitudine ?

Daca stric  cablaje ori distrug tranzistori e treaba mea  si nu astept o nota pt asta indiferent cat de meseriasi sunteti unii dintre voi.

Lasati loc doar celor dispusi chiar si la asa ceva pastrand limite decente.

Subiectul se inchide de la sine fara comentarii , deci...era f simplu.

Link spre comentariu

Costa, ai grija cum vorbesti caci esti la un milimetru de ban permanent.

Dupa ce ca nu stii absolut nimic in domeniul electric si / sau electronic iti tii coada sus si faci pe inbufnatul.

Daca erai  mai modest spuneai de la inceput ce stii si ce nu, si mai ales, - puneai intrebarile corecte, ceea ce ar fi dus la raspunsuri mult mai la obiect si mai utile.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Costa a spus:

Am multimetru desigur, dar cumpar sau nu altceva ...comentariu pt ce?

Prea deplasat ! 

Daca ai fi citit mesageria privata ai fi inteles ca eu incercam sa te ajut ... si sa-ti ofer un ESR metru pe GRATIS ca sa ai cu ce lucra.  Nu e stilul meu sa fac bascalie neprovocat.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări