Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se programeaza?

aureliu67

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Placuta aia are un alt uC decat nano standard, este un ATtiny88 si nu ATmega328, normal ar trebuii sa aiba un bootloader si o interfata USB implementata in soft si nu necesita CH340. Trebuie instalata o librarie in Arduino Studio si ar trebuii sa fie recunoscut de PC cand este connectat prin USB. Daca nu are bootloader atunci dar prin ICSP. 

Link spre comentariu
Acum 35 minute, Stefan a spus:

Colegul @niq_ro are un articol pe blogul său cu pașii ce trebuie urmati:

https://nicuflorica.blogspot.com/2022/06/placa-de-dezvoltare-mh-tiny-cu-attiny88.html

Placa aia este "compatibil" cu Nano dar totuși sunt multe diferențe, citește acolo cu atenție si urmează fiecare pas.

Multumesc mult. Am cautat pe net dar nu ce trebuie. Nu stiam ce sa caut exact.. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

@kinderu56 dacă ai urmat cu strictețe toți pașii și pozele din link atunci ai probleme cu adaptorul cu CH340 (driver SO) sau cu plăcută Arduino, adică bootloder stricat sau versiune incompatibila, MCU blocat / defect.

Tutorialul ala e foarte bine făcut si la final, după ce totul a fost realizat corect, ajungi la asta:

"9. During the upload process, press and hold the Reset button on Arduino Pro Mini, then release it immediately once you see the Arduino IDE passed the compilation process as shown below (full green progress bar and 2 lines of white colored feedback messages)."

Din poza ta înțeleg doar ca plăcută nu e bootloader mode sau ca "programatorul" nu e corect conectat la plăcută (port, drivere ...)

Link spre comentariu

m rezolvato in final cu programatoru fara  pinu dtr se programeaza cum a spus si autoru dar si stefan ,cu programatoru cu pn dtr se șprogrameaza fara am fi apasat butonu reset si ced ca am ai fost o problema la arduino am refacut toate lipiturile la arduino pro mini cred ca undeva era o lipitura rece totat chinuiala a fost pentru aceste proiecte , si inca o intrebare ce rol are butonul din pinu D3 .Multumesc pentru ajutor 

https://www.instructables.com/DIY-Non-Contact-Tachometer-RPM-Meter-With-Arduino-/

https://www.instructables.com/DIY-Tachometer-RPM-Meter/

Link spre comentariu

In primul link scrie asa: dupa ce lipiti banda, îndreptați tahometrul spre rotor la o distanta de aproximativ 1 sau 2 centimetri și apăsați butonul. Tahometrul va începe să afișeze valorile RPM curente. Daca eliberați butonul, ecranul va continua să afișeze ultima valoare măsurată.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări