aureliu67 Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 (editat) Am cumparat 2 placute, cica " compatibile " cu Arduino Nano si nu am observat ca nu are chipul CH 340 montat. Am incercat sa programez cu arduino Uno "as ISP" conectand de la el la arduino Nano la pinii D11-D13 si Reset, si nu am reusit. Aici aveti tipul de arduino. Ar trebui sa incerc pinii ICSP? Editat Noiembrie 13, 2022 de aureliu67 Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Placuta aia are un alt uC decat nano standard, este un ATtiny88 si nu ATmega328, normal ar trebuii sa aiba un bootloader si o interfata USB implementata in soft si nu necesita CH340. Trebuie instalata o librarie in Arduino Studio si ar trebuii sa fie recunoscut de PC cand este connectat prin USB. Daca nu are bootloader atunci dar prin ICSP. Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Colegul @niq_ro are un articol pe blogul său cu pașii ce trebuie urmati: https://nicuflorica.blogspot.com/2022/06/placa-de-dezvoltare-mh-tiny-cu-attiny88.html Placa aia este "compatibil" cu Nano dar totuși sunt multe diferențe, citește acolo cu atenție si urmează fiecare pas. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Noiembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Acum 35 minute, Stefan a spus: Colegul @niq_ro are un articol pe blogul său cu pașii ce trebuie urmati: https://nicuflorica.blogspot.com/2022/06/placa-de-dezvoltare-mh-tiny-cu-attiny88.html Placa aia este "compatibil" cu Nano dar totuși sunt multe diferențe, citește acolo cu atenție si urmează fiecare pas. Multumesc mult. Am cautat pe net dar nu ce trebuie. Nu stiam ce sa caut exact.. Link spre comentariu
aureliu67 Postat Noiembrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 (editat) Este normala aceasta eroare? oricum nu vede portul si nu se programeaza Editat Noiembrie 13, 2022 de aureliu67 Link spre comentariu
Stefan Postat Noiembrie 14, 2022 Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 Cand ai placuta conectat la USB ce iti apare in device manager? Link spre comentariu
aureliu67 Postat Noiembrie 14, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2022 (editat) Dispozitiv nerecunoscut, semnul ala galben de intrebare. Si la Arduino IDE nu apare deloc nimic conectat. Editat Noiembrie 14, 2022 de aureliu67 Link spre comentariu
riderinblack Postat Noiembrie 21, 2022 Partajează Postat Noiembrie 21, 2022 Nu este driverul bine instalat. Incearca sa-l descarci si din alta sursa. Daca nici asa nu merge incearca sa programezi microcontrolerul cu ajutorul ICSP, ar trebui sa mearga fara probleme. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 salut ma poate ajuta si pe mine cum programez un arduino pro mini cu un usb to ttl cu vi CH340 an urmat exact pasi de aici https://einstronic.com/how-to-program-arduino-pro-mini-using-ch340-module/ si primesc acest mesaj Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 @kinderu56 dacă ai urmat cu strictețe toți pașii și pozele din link atunci ai probleme cu adaptorul cu CH340 (driver SO) sau cu plăcută Arduino, adică bootloder stricat sau versiune incompatibila, MCU blocat / defect. Tutorialul ala e foarte bine făcut si la final, după ce totul a fost realizat corect, ajungi la asta: "9. During the upload process, press and hold the Reset button on Arduino Pro Mini, then release it immediately once you see the Arduino IDE passed the compilation process as shown below (full green progress bar and 2 lines of white colored feedback messages)." Din poza ta înțeleg doar ca plăcută nu e bootloader mode sau ca "programatorul" nu e corect conectat la plăcută (port, drivere ...) Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 am deconecta rx si tx am facu strap si intradevar ce testez in linia de sus aparer in fereastra mare cu strap inre rx si tx daca deconectez strapu nu mai apare deci programatoru este insalat ok Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 @kinderu56 pune cat mai multe informații altfel o luam pe bâjbâite pana ne dam noi seama ca faci acolo. - Arduino Pro Mini este nou sau refolosit din alt proiect? Nu are nimic încărcat in MCU? - este versiunea de 5V sau de 3,3V (16/8 MHz)? - alimentezi plăcută din "programator"? VCC se menține constant? Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 arduino este nou este de 5v /16mhz am incercat cu modele de ch 340 ambele functioneaza pe serial monitor unul din ele are si pinul dtr ,da placuta o alimentez din programator si se mentine constanta alimentarea Link spre comentariu
kinderu56 Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 m rezolvato in final cu programatoru fara pinu dtr se programeaza cum a spus si autoru dar si stefan ,cu programatoru cu pn dtr se șprogrameaza fara am fi apasat butonu reset si ced ca am ai fost o problema la arduino am refacut toate lipiturile la arduino pro mini cred ca undeva era o lipitura rece totat chinuiala a fost pentru aceste proiecte , si inca o intrebare ce rol are butonul din pinu D3 .Multumesc pentru ajutor https://www.instructables.com/DIY-Non-Contact-Tachometer-RPM-Meter-With-Arduino-/ https://www.instructables.com/DIY-Tachometer-RPM-Meter/ Link spre comentariu
Elison Postat Februarie 19, 2023 Partajează Postat Februarie 19, 2023 In primul link scrie asa: dupa ce lipiti banda, îndreptați tahometrul spre rotor la o distanta de aproximativ 1 sau 2 centimetri și apăsați butonul. Tahometrul va începe să afișeze valorile RPM curente. Daca eliberați butonul, ecranul va continua să afișeze ultima valoare măsurată. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum