Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare piesa si sfaturi la o schema Power Pack

Sandu 64

Postări Recomandate

aieBSNM.jpgIjuDd2b.jpgKdYVLl4.jpgDOloQpr.jpg

buna sara

Am acest Power Pack pentru care va cer ajutorul

!. Dioda D1. Din schema inteleg ca este singura dioda redresoare (pe partea frontale scrie Ac input),la masurare pare o dioda normala dar marcajul este ciudat pentru mine.Este o simpla dioda?

2.Pot conecta la clesti (clesti sunt conectati direct la borne ) un redresor pentru a incarca acumulatorul cu un curent limitat la 1A?

3.Ledul care arata starea bateriei nu arata corect.Pana la 11v daca apas butonul se aprinde rosu ,dar la 11,5v se aprinde deja verde

Pot modifica cumva schema (sa inlocuiesc o rez.cu un semireglabil sa pot regla aprinderea ledului verde la 14,4v?

Acest montaj poate fi folosit si  in alt scop? Ex..   conectat cu un redresor clasic sau sursa in comutatie pentru a indica cand acumulatorul auto este gata incarcat?

multumes

Ps In poza cu amplasarea pieselor: mufa din stanga intrare Ac,mijloc la acumulator si dreapta butonul de verificare stare

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sandu 64

5

• validae

2

• flomar60

1

• dumitrumy

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate încărca acumulatorul de preferat cu o sursă stabilizată sau în comutaţie reglată la 14,4V maxim.Nu poţi supraîncărca acumulatorul astfel...

Dar se poate folosi şi un redresor auto, cu un bec de poziţii înseriat pe unul din fire.

Nu ştiu dacă ai scos corect schema indicatorului, dar te sfătuiesc să-l arunci oricum, e o glumă proastă.

Poţi face un indicator simplu şi precis cu un TL431, un led şi trei rezistori.

Link spre comentariu

image.png.5e543fca220020b09a5a5bd25c4aa149.png

Din potenţiometru reglezi tensiunea la care ledul să se aprindă.De exemplu 14,4V ca final de încărcare..

Poţi folosi ledul bicolor recuperat de la indicatorul original şi să-l conectezi în aşa fel încât sub 14,4V să se aprindă roşu, iar la 14,4V să se aprindă verde.Asta poate fi un exerciţiu de imaginaţie sau talent de căutat pe net.Fiindcă aşa ceva se foloseşte la încărcătoare de acumulatori cu Li de lanterne...

Link spre comentariu

multumesc

Am facut montajul in aer si functioneaza incepe sa lumineze slab la 13,5v si la 14,2-14,4v lumineaza normal

Nu am idee cum pot sa fac sa lumineze ledul 2 la o tensine mai mica si sa se si stinga cand ajuge la 14,4v cand lumineaza ledul care indica baterie incarcata

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări