Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie invertor tig

Postări Recomandate

Va salut,

in ultima vreme ma gandesc sa incep un proiect nou, respectiv un aparat de sudura pentru TIG cu iesire pulsatorie ( AC)

Inca sunt in faza de proiectare schema/pcb si incerc sa strang informatii.

In mare este vorba de un smps unde pe partea primara va fi etaj semi-punte cu igbt-uri IRGP4PC50 care ataca un transformator pe ferita E70, iar pe partea secundara dupa redresare, pentru obtinere tensiune AC, voi folosi un alt etaj semi-punte ( 2x STGE200NB60 pe Lo si Hi side).

Frecventa de comutatie pentru partea primara va fi 50khz, iar pentru partea secundara voi lucra cu 100-500hz

Montajul va fi controlat cu ajutorul unui mcu.

AC pe iesire din cate am vazut este folosit in special pentru sudura aluminiului.

Cam care este plaja de tensiune pentru astfel de sudura? 24-36V?

Bobina sau filtrul dupa redresare, aici sunt putin nedumerit, se proiecteaza in functie de riplu? Adica ca la un smps "obisnuit" ? 

In ce priveste amperajul, am zis ca incerc cu o limita de 150Amperi,  inca nu m-am decis pe ce model exact de igbt-uri sa merg in secundar, tinand cont de curentul prin colector la anumite temperaturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări