Kostas1 Postat Noiembrie 9, 2022 Partajează Postat Noiembrie 9, 2022 (editat) Buna ziua! Am achizitionat de curand un radio Tuner Grundig T-35, de conceptie mai veche, adica anii 80-90, lungimi de unda UL/UM/UUS stereo. Il folosesc la casa mea de la tara, la aprox. 75 km Nord in linie dreapta de Bucuresti. Radioul are nevoie de antena externa cu intrare 75 ohmi, motiv pentru care, pentru o buna receptie, am cumparat o antena omnidirectionala de la Dipol (sper sa nu se considere reclama), impreuna cu un amplificator FM de 18dB. Receptia pe FM este fantastica, receptionez stereofonic si cu semnal bun Smart Radio, Radio Guerilla, Gold FM, Radio Seven, Rock FM (posturi foarte greu receptionabile sau chiar deloc cu oricare aparat pe care il am), si semnal extraordinar de clar RRActualitati, RR Muzical, National FM, etc, adica posturile retransmise de la Ploiesti, si cu putere mai mare. De asemenea, mai receptionez si de la Buzau radio Boom (96.7 MHz), care are semnal aproape inexistent pe alte aparate, plus un post de radio de la Targoviste. Pe UM nu receptioneaza nimic cu aceasta antena FM, evident. Am verificat sa vad daca are vreo problema, si am descoperit ca daca scot antena FM din spate si ii atasez o sarma de cca 3-4m, receptionez , cam nesatisfacator, dar inteligibil, Antena Satelor pe UL, iar pe UM receptionez RRA pe 855khz si Radio Iasi pe 1053 kHz. Problema mea este: ce pot sa fac in situatia de fata? Sa inteleg ca trebuie sa construiesc o antena UM separata? Trebuie ca de fiecare data sa scot antena FM si sa o atasez pe aceea? Aparatul nu are intrare separata pentru antena "loop" asa cum au, de exemplu sistemele audio mai recente. Pe spate scrie " AM/FM antenna in". De asememnea, pe NET am gasit doar manualul de service, nu si cel de utilizare, care sa indice in ce fel se face receptia pe UM. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat! Editat Noiembrie 9, 2022 de Kostas1 Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 9, 2022 Partajează Postat Noiembrie 9, 2022 In FM are o sensibilitate de 1uV deci foarte bun, din pacate mufa de antena e comuna cu AM, as trage un fir separat pentru o antena cadru direct pe R1 ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum