yang121 Postat Noiembrie 8, 2022 Partajează Postat Noiembrie 8, 2022 Va salut cu respect! Doresc sa montez un portbagajul unui auto un amplificator de 250w RMS (mosfet) alaturi de un subwoofer de 12inch. Bun. Am o nelamurire. Am achizitionat de pe internet un kit de cabluri, in descriere scria ca suporta amplificatoare pana la 1500w si am zis c-ar fi bun. Odata ajuns coletul observ ca cablul de alimentare e din aluminiu placat cu cupru iar sectiunea liței e de 4mm patrati. Este acoperit cu un strat destul de consistent de silicon. Mie mi se pare cam subtirel pentru aparatul meu si ma gandesc ca voi avea ceva pierderi pe traseu (4 metri). Nu am experienta cu asa ceva si as dori sa va intreb daca, in afara de o performanta redusa, mai exista si alte puncte negative in legatura cu folosirea acestui cablu. Adica...poate provoca un incendiu? Se va incalzi foarte tare? E chestia cu virusul asta si nu prea as da ocol prin magazine in cautare de cabluri. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 8, 2022 Partajează Postat Noiembrie 8, 2022 Folosirea aluminiului placat cu cupru e un compromis pe criterii economice, dat fiind preţul actual al cuprului. Secţiunea de 4mm2 suportă fără probleme puterea de 250W deci nu cred că trebuie să vă faceţi griji.Aş recomanda însă să manipulaţi cu grijă cablurile la montare, evitând tensionarea lor sau îndoirea repetată. Dacă aveţi rezerve privind capabilitatea de a suporta curentul mare al instalaţiei audio, puteţi testa cablurile prin metoda Punţii Kelvin, măsurând rezistenţa în curent continuu la câţiva Amperi.Astfel se pot determina pierderile şi vedea chiar dacă e periculos de utilizat un astfel de cablu.Deşi fiind izolate în silicon, ele rezistă în mod ,,nativ,, la temperaturi ridicate, dar pe care nu ar trebui să le şi producă, sub efectul Joule.... Link spre comentariu
Mihai85 Postat Noiembrie 13, 2022 Partajează Postat Noiembrie 13, 2022 Se gaseste cablu de sudura la metru prin magazinele de bricolaj gen hornbach. Am gasit de doua sectiuni la momentul respectiv. Nu te juca cu cabluri de 2 lei din aluminiu ca dai foc la masina in caz de scurtcircuit, accident. Daca are sectiune mica si mai e si din aluminiu iar siguranta de 100A sa zicem se va topi si se va suda de caroserie(am vazut cazuri). Link spre comentariu
yang121 Postat Decembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2022 On 11/8/2022 at 9:40 PM, yang121 said: Va salut cu respect! Doresc sa montez un portbagajul unui auto un amplificator de 250w RMS (mosfet) alaturi de un subwoofer de 12inch. Bun. Am o nelamurire. Am achizitionat de pe internet un kit de cabluri, in descriere scria ca suporta amplificatoare pana la 1500w si am zis c-ar fi bun. Odata ajuns coletul observ ca cablul de alimentare e din aluminiu placat cu cupru iar sectiunea liței e de https://mobdro.onl/ 4mm patrati. Este acoperit cu un strat destul de consistent de silicon. Mie mi se pare cam subtirel pentru aparatul meu si ma gandesc ca voi avea ceva pierderi pe traseu (4 metri). Nu am experienta cu asa ceva si as dori sa va intreb daca, in afara de o performanta redusa, mai exista si alte puncte negative in legatura cu folosirea acestui cablu. Adica...poate provoca un incendiu? Se va incalzi foarte tare? E chestia cu virusul asta si nu prea as da ocol prin magazine in cautare de cabluri. Multumesc! I got this,... Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 6, 2022 Partajează Postat Decembrie 6, 2022 In masina cablurile de aluminiu imbatranesc prost si tot pierd din sectiune - mai ales la frig puternic se rup fire daca sunt atinse (calci pe ele), sau la capetele prinse in conectori. Cumparati niste cabluri de cupru de minim 4mm diametru (- nu sectiune !), sau si mai bine de 5-6mm diametru. Sunt necesari doar cativa metri, nu este o avere. Nu va trebuie chiar cabluri de sudura (10-12mm diam). Atentie si la subwoofer - nu il folositi daca in portbagaj sunt -10grd sau mai putin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum