doru3160 Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Acum 2 ore, trasorv a spus: , sau că nu mai are loc apa de ploaie prin țeava pluvială pentru că conectez eu o scurgere de 40-50, de parcă trec cu ea dintr-o parte în alta... Nu de asta nu mai are loc apa de ploaie...citește mai atent înainte de a sari la gat. Nu ceea ce ai inteles tu am spus .Teava de 110 poate fi depășită de cantitatea de apa de ploaie, și în asemenea situatie balteste puțin pe terasa pana este preluată. În acel moment dacă tu ești înțepat cu teava ta de 32 cum aveai de gând sa pui, coloana va forma presiune și apa va refula in bucătăria ta. E un scenariu posibil pe care l-am văzut și am vrut sa te previn. Îmi pare rău că ti-am stricat surpriza. Fa cum știi, ca asa e cel mai bine. Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 In permanenta apare un neam prost ,care il doare in cot de ceilalti si se da si mare smecher. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Ca să nu te chinuiești cu tăiat țeava,pus teu și alte alea,ia o freză de rigips și fă în țeavă o gaură de 40.Apoi cumperi o piesă de branșare 110 la 1 1/4(cam 40 în mm),o prinzi pe țeavă și gata:https://www.dedeman.ro/ro/colier-bransare-teava-pehd-d-110-mm-x-1-1/4/p/2003710Asta care am pus-o în link e pentru presiune,dar merge și la scurgere. Apoi vezi cum te prinzi în ea,parerea mea este să cumperi și un ștuț zincat de 1 1/4 (cauți unul scurt de 10 cm) la care tai filetul la un capăt și îl însurubezi în piesa de branșare;pe filet pui silicon.Apoi mai cumperi o mufă de scurgere de 40 și o clapetă antiretur de 40...un sifonflexibil și asta-i tot. Acuma și ce zic colegii mai sus...cam au dreptate,dar o chiuvetă pe pluvială nu-i un capăt de țară....dacă te superi pui și wc pe ea. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 trasorv.Blocul are acoperiş?La noi este şi efectiv nu mai are ce curge pe ţeava de pluvială! Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Acum 9 ore, adydep a spus: Ca să nu te chinuiești cu tăiat țeava,pus teu și alte alea,ia o freză de rigips și fă în țeavă o gaură de 40.Apoi cumperi o piesă de branșare 110 la 1 1/4(cam 40 în mm),o prinzi pe țeavă și gata:https://www.dedeman.ro/ro/colier-bransare-teava-pehd-d-110-mm-x-1-1/4/p/2003710Asta care am pus-o în link e pentru presiune,dar merge și la scurgere. Apoi vezi cum te prinzi în ea,parerea mea este să cumperi și un ștuț zincat de 1 1/4 (cauți unul scurt de 10 cm) la care tai filetul la un capăt și îl însurubezi în piesa de branșare;pe filet pui silicon.Apoi mai cumperi o mufă de scurgere de 40 și o clapetă antiretur de 40...un sifonflexibil și asta-i tot. Acuma și ce zic colegii mai sus...cam au dreptate,dar o chiuvetă pe pluvială nu-i un capăt de țară....dacă te superi pui și wc pe ea. Ai dreptate în tot ce ai spus, mulțumesc. Pentru răspunsuri de acest fel pun eu intrebări pe acest forum, pentru că am primit de-a lungul timpului soluții foarte bune la întrebările mele. Acum 9 ore, BRANCA a spus: trasorv.Blocul are acoperiş?La noi este şi efectiv nu mai are ce curge pe ţeava de pluvială! Nu are dar crede-mă că la cât plouă la mine, apa de ploaie poate fi preluată fără probleme ... Link spre comentariu
Costa Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Frustrant cand vrei neaparat o schimbare prin casa si apar astfel de obstacole. Fiecare din noi se intalneste cu asemenea situatie mai devreme sau mai tarziu . Am schimbat mobila la bucatarie si aveam mai multe tevi care nu se pupau cu noua organizare. Mseriasii sunt greu de gasit si atunci a trebuit sa-mi asum sa fac pe instalatorul .O lampa de lipit cositor pt tevi cupru,o plita de lipit ppr,youtube si multa determinare si am rezolvat aproape tot. Mai putin teava de la gaz care trece putin peste zona de scurgere vase. Cand ceva pare greu de rezolvat e bine ca intai sa mai amani si sa reevaluezi ,posibil ca privit din alta perspectiva sa apara o solutie mai buna . Astazi a promis si cel de la gaze ca vine... Link spre comentariu
trasorv Postat Noiembrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 (editat) Acum 2 ore, Costa a spus: Frustrant cand vrei neaparat o schimbare prin casa si apar astfel de obstacole. Fiecare din noi se intalneste cu asemenea situatie mai devreme sau mai tarziu . Am schimbat mobila la bucatarie si aveam mai multe tevi care nu se pupau cu noua organizare. Mseriasii sunt greu de gasit si atunci a trebuit sa-mi asum sa fac pe instalatorul .O lampa de lipit cositor pt tevi cupru,o plita de lipit ppr,youtube si multa determinare si am rezolvat aproape tot. Mai putin teava de la gaz care trece putin peste zona de scurgere vase. Cand ceva pare greu de rezolvat e bine ca intai sa mai amani si sa reevaluezi ,posibil ca privit din alta perspectiva sa apara o solutie mai buna . Astazi a promis si cel de la gaze ca vine... Adevărat ce ai spus, ăsta e și unul dintre motivele pentru care ceri și opinia altora mai pricepuți sau care au trecut prin așa ceva ... Acum 14 ore, manolo a spus: In permanenta apare un neam prost ,care il doare in cot de ceilalti si se da si mare smecher. Poți să te abții de la comentarii absolut stupide astfel că nimeni nu va ști că ești un prostănac. Și asta pentru că eu nu te-am jignit în niciun fel ... Editat Noiembrie 11, 2022 de trasorv Link spre comentariu
manolo Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Pe un forum intreba unu "Pot sa racordez un wc la coloana de pluviale?" era din Bucuresti ,raspuns "NU.In sectorul tau nu este permis sa te caci pe trotuar" Link spre comentariu
Costa Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Implicare prea mare ,ajutor,nu cred sa gasesti .Si nu numai tu pe acest subiect. Asta se pare ca nu se mai poarta de ceva ani de zile prin mai multe forumuri cel putin aici ,pe la noi prin tara. Daca cauti ceva gasesti multe raspunsuri din anii 2000-2013 si mai rar,f rar actuale . Cred ca "generozitatea "celor care au informatii pretioase despre un subiect propus a scazut f mult. E mai comod sa ne inghesuim la subiecte generale unde nu e greu lucru sa-ti dai cu parerea,asa cum fac si eu acum ! E bine si asa in masura in care subiectele pe tematica forumului-electronica- nu sunt neglijate . Si e rezonabil intr-o oarecare masura,descrierea situatiei cat de exacta ar fi nu este acelasi lucru cu prezenta ta la fata locului si toate argumentele tale unele desigur nespuse aici. Partial pare sa fie vina vietii actuale in mare viteza cu timp disponibil f limitat ,restul cred tine de felul de a fi al fiecaruia si "preazilnica paine" Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Instalație căcătoare aparentă: Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Acum 9 minute, adydep a spus: Instalație căcătoare aparentă: Arata bine. Oare sunt branșati la canalizare, sau au o groapa lângă bloc? Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 direct la subsol Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Acum 7 minute, doru3160 a spus: Arata bine. Oare sunt branșati la canalizare, sau au o groapa lângă bloc? Uite că aici se vede mai bine,cred că duce la canal: Acum 7 minute, daniels a spus: direct la subsol Sunt ghetourile alea de garsoniere de lîngă Kaufland de la Autogară,nu cred că au subsol. Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Fratica,cheama un instalator ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 Acum 3 minute, adydep a spus: cred că duce la canal: Bine zis... nu trebuie sa fii sigur. La cum arata, sigur e înfundat, și tot o groapa a rămas Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum