Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema electronica radioreceptor Poppy CR-202

Biris Denis Florin

Postări Recomandate

Acum 3 ore, okean a spus:

Verificati si condensatorii montati in paralel cu diodele din punte...

Deoarece nu am un tester de condensatori electrolitici am măsurat electrolitici cu multimetrul in modul rezistor conform tabelului de mai jos și unii par obosiți. Din păcate nu am alți electrolitici sa-i schimb. Când o sa am o sa încerc sa vad dacă se rezolva problema.

Incerc sa rezolv temporar problema sa înlocuiesc doar pe cei problematici

Tabel.jpg

Editat de Biris Denis Florin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Biris Denis Florin

10

• okean

5

• Florinel TV

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema a fost rezolvata temporar cu amplificatorul audio, funcționează dar se tot încălzește acel rezistor de 56 ohm dar mai puțin. În legătură cu modulul de RF, am găsit un circuit intrerupt, l-am făcut crezând ca problema a fost remediata. Data trecuta functiona doar ukw (fm), acum funcționează și kw (unde scurte). Însă mw,lw (unde medii si lungi) tot nu funcționează din păcate. O sa mai iau radio receptorul la verificat weekendul viitor, pana atunci aștept sfaturi de la voi dacă aveți, ce sa fac și ce sa verific. O sa-i schimb toți condensatorii electrolitici și sper sa se schimbe ceva. Prima data de a-i schimba toti electroliticii as vrea sa fac sa-i funcționeze modulul RF în totalitate. Dacă nu o sa reușesc având în vedere ca sunt doar un electronist amator o sa-l duc la un radio depanator la mine în județ, dacă o sa găsesc pe cineva... Chiar vreau sa-l readuc in totalitate la viata acest radio receptor, pe internet am găsit ca e fabricat în 1972. Însă componentele par a fi mai noi. E păcat sa-l las asa și sa nu-l repar.

Editat de Biris Denis Florin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări