Biris Denis Florin Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Salut. Are cineva va rog schema electronica sau manualul de reparații a radioreceptorului nemțesc Poppy CR-202 ? Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Vedeti daca nu seamana cu asta ... Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Noiembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Acum 19 ore, okean a spus: Vedeti daca nu seamana cu asta ... Nu seamana, are mai puține benzi radio Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Noiembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Am nevoie de schema lui electronica deoarece trebuie sa-l repar și nu-mi dau seama asa fără schema. Problema e în felul următor, nu recepționez deloc pe kw,mw,lw doar pe ukw (fm). Pare ca modulele sa nu fie deloc alimentate deoarece nu se aude deloc vreun fâșâit cand e comutat pe acestea. În trecut s-a lucrat la el la schimbarea transformatorului nu de catre mine și nu știu dacă s-a pus totul ok înapoi la loc. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 5, 2022 Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 (editat) Da stiu, e un OEM facut in Japonia slabe sanse ...verificati oscilatorul local pe partea de am si sistemul de comutare a benzilor ! Tranzistorii din FI atat in FM cat si in AM sunt comuni ... Editat Noiembrie 5, 2022 de okean Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Noiembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Acum 1 minut, okean a spus: Da stiu, e un OEM facut in Japonia slabe sanse ...totusi ce problema are ? Am scris mai sus problema Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 5, 2022 Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Am editat, nu acel traf de alimentare e problema... Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Noiembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Cam asa arata interiorul https://ibb.co/Cmk113t Cam multe fire și dacă se rupe unul greu sa-ti dai seama de unde vine. Pe partea de măsurători la modulul RF cam greu de făcut măsurători neavând access la spatele plăcii unde-i circuitul. E puțin complicat fără schema, înainte de a depana o sa imi fac poze cu legăturile Link spre comentariu
Florinel TV Postat Noiembrie 5, 2022 Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 De obicei lamelele de la butoane corodeaza si nu mai fac contact ferm, curata butoanele si ungele cu ulei Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Noiembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Am verificat cu un multimetru și comuta ok ba chiar se aude și un "buf" în difuzor. O sa urmeze și o curățire după ce rezolv defectul Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 5, 2022 Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 (editat) Partea de radio e clasica ca sa nu zic banala, blocurile pot fi identificate vizual, am localizat tranzistorul oscilatorului local pe partea de AM. Se poate, mai rar, sa fie scurt in CV sau un Gigel sa fi dat peste cap lantul de FI pe AM recte FI galben, alb, negru . Un multivibrator sau un " FI " injectat din alt aparat functional e foarte util ! https://i.postimg.cc/zfPr3Kph/cass.jpg Editat Noiembrie 5, 2022 de okean Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Noiembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Am rezolvat problema la partea de RF, a fost un circuit intrerupt. Între timp a apărut alta problema... nu primește tensiune amplificatorul audio... am verificat diodele ce vin se la traf și par a fi ok, toate au valori normale, o problema pare a fi la condensator unde masor 2V doar pe curent alternativ. Ceva nu este ok... Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Noiembrie 5, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Am detectat ca se încălzește acel rezistor rosu de sub condensatorul de 2200uf 10v https://ibb.co/4ZdxfvM Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 5, 2022 Partajează Postat Noiembrie 5, 2022 Rezistența aia alimentează ceva.Posibil ca electroliticul de după ea să fi intrat în scurt.Sau vreo diodă zener în scurt. Link spre comentariu
okean Postat Noiembrie 6, 2022 Partajează Postat Noiembrie 6, 2022 Verificati si condensatorii montati in paralel cu diodele din punte... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum