Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie focar pentru wok

Ovidanie

Postări Recomandate

Am in plan sa construiesc un focar, pentru un wok, care de fapt este un taler de la un utilaj agricol, mai precis o grapa cu discuri. Discul are diametrul putin mai mare, cu vreo 8 cm, decat butoiul de 220 litri, de aici si intentia de a folosi o bucata de butoi, de vreo 50 cm, pentru a construi focarul. Intentionez sa captusesc focarul cu caramida refractara (samota)  de 240 x 115 x 30 mm, asta am pe langa casa. 

Cum prind samota  de peretii butoiului?

Ma gandeam la niste bucati de tabla de 3mm, dimensiuni  30 x 30 mm, fixate cu sarma de peretele butoiului, fixez samotele doua cate doua, sau chiar cate 4 ... alte idei? Mentionez ca plita va avea doua roti,trebuie sa fie mobila.

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

2

• daniels

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu asa am la cazanul de rachiu. Focarul e dintr-o jumatate de butoi, din ala vechi cu cercuri, care are tabla groasa zincata. Numai pe jos are caramida refractara.  In  exterior  are caramida obisnuita. 

Link spre comentariu

Doar cu mortar. Daca le pui pe interior caramizile se vor autosustine. Daca doresti o consolidare suplimentara, deasupra ultimului rand poti turna pe caramizi o coroana circulara din mortar in care sa pui si 2 ..3 inele de sarma pe post de armatura. La sobele de teracota folosesc agrafe de sarma. Cea mai buna sarma e cea recuperata de la arcurile de dormeza (din alea vechi).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări