Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Televizoare generatie noua ( de exemplu seriile 8000 de la Samsung )

ROBEERT

Postări Recomandate

eu chiar azi am desfăcut un ecran la un Hisense de 58" care era lipit. Într-un minut a fost jos ecranul. Nu am încălzit nimic, am folosit doar un card foarte subțire (cardul din imaginea atașată).

IMG_KARINA_2173-04-11-2022.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ROBEERT

10

• iuliantv

8

• Marian Roman

6

• Florinel TV

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acolo unde e lipită folia driverelor panelului, mai era lipit sau nu ? Că acolo e un mare risc să bagi cardul, poţi tăia folia flexibilă şi pa..

Cred c-ar fi bine înainte de toate să desfacem capacul din spate şi să observăm poziţia foliei.La un tv cu capacul clipsat, am scăpat ca prin urechile acului când am trecut cu plasticul pe lângă folie....

Link spre comentariu
Acum 6 minute, validae a spus:

Acolo unde e lipită folia driverelor panelului, era lipit sau nu ? Că acolo e un mare risc să bagi cardul, poţi tăia folia flexibilă şi pa..

Nu erau lipite decât lateralele și partea de sus. În partea de jos are o bucata de rama care ține ecranul.

Editat de Marian Roman
Link spre comentariu

Bag seamă că se schimbă repede tendinţele tehnologice, vor ajunge tv-urile ca smartphonurile cu ecranele lipite de carcasă, fără şuruburi...doar clei şi sticlă.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, validae a spus:

Bag seamă că se schimbă repede tendinţele tehnologice, vor ajunge tv-urile ca smartphonurile cu ecranele lipite de carcasă, fără şuruburi...doar clei şi sticlă.

Apai sa-i ia naiba. Atunci chiar ca va fi moartea caprioarei.

Acum 2 ore, validae a spus:

La un tv cu capacul clipsat, am scăpat ca prin urechile acului când am trecut cu plasticul pe lângă folie....

Apai cand este dracul negru, ce nu se poate intampla.

Link spre comentariu
Acum 10 ore, validae a spus:

Acolo unde e lipită folia driverelor panelului, mai era lipit sau nu ? Că acolo e un mare risc să bagi cardul, poţi tăia folia flexibilă şi pa..

Cred c-ar fi bine înainte de toate să desfacem capacul din spate şi să observăm poziţia foliei.La un tv cu capacul clipsat, am scăpat ca prin urechile acului când am trecut cu plasticul pe lângă folie....

am spus ,ca in partea de jos,unde erau driverele ,,superioare,, nu era lipit

aveau rama cu suruburi

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Am citit ce aţi scris atunci, dar l-am întrebat şi pe colegul @Marian Roman  să văd dacă la toate astea cu panel lipit e la fel în privinţa driverelor laterale....

scuze nu am vazut postarea ,,colegului,, Roman din anumite motive,nu mi-am dat seama ca nu vorbiti cu mine

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Acum 7 ore, iuliantv a spus:

am spus ,ca in partea de jos,unde erau driverele ,,superioare,, nu era lipit

aveau rama cu suruburi

Deci se poate să fie și mai a dracului ( inclusiv drivere lipite )? Eu după cum am spus, am avut un singur TV la reparat cu displayul lipit, marca Tesla. Era de 32 inch. Acesta a venit trăznit pe partea de sursă. Deci nu a trebuit să desfac ecranul mulțumesc lui Dumnezeu. Pe viitor am timp să primesc și cu backlightul defect.  

Link spre comentariu
Acum 16 minute, ROBEERT a spus:

Deci se poate să fie și mai a dracului ( inclusiv drivere lipite )? Eu după cum am spus, am avut un singur TV la reparat cu displayul lipit, marca Tesla. Era de 32 inch. Acesta a venit trăznit pe partea de sursă. Deci nu a trebuit să desfac ecranul mulțumesc lui Dumnezeu. Pe viitor am timp să primesc și cu backlightul defect.  

nu crred sa fie driverele lipite ci doar ,,sticla,, de acolo riscul de a dezlipi driverele

Link spre comentariu

Acest Hisense nu avea drivere laterale. În schimb, tot în această săptămână am desfacut un Samsung UE48JS8500L curbat cu drivere laterale pe ambele părți, și lipit cu ceva adeziv (ca sticla)  imposibil de dezlipit. Dat fiind că era lipit de acele bucăți de ramă, am dat ecranul jos cu tot cu ramă. Apoi am realizat că l-am desfăcut degeaba... tv-ul are dispersorul acela de plexiglas topit. Aveți idee unde aș găsi de schimb acest dispersor de lumină?

IMG_KARINA_2174-05-11-2022.jpg

imagine_2022-11-05_220711631.png

Editat de Marian Roman
Link spre comentariu
La 05.11.2022 la 22:05, Marian Roman a spus:

Acest Hisense nu avea drivere laterale. În schimb, tot în această săptămână am desfacut un Samsung UE48JS8500L curbat cu drivere laterale pe ambele părți, și lipit cu ceva adeziv (ca sticla)  imposibil de dezlipit. Dat fiind că era lipit de acele bucăți de ramă, am dat ecranul jos cu tot cu ramă. Apoi am realizat că l-am desfăcut degeaba... tv-ul are dispersorul acela de plexiglas topit. Aveți idee unde aș găsi de schimb acest dispersor de lumină?

IMG_KARINA_2174-05-11-2022.jpg

imagine_2022-11-05_220711631.png

Luati legatura cu domnul Radu de la firma Mira Electronic. Si eu am luat de la dansul acel plexiglas. Om de incredere. Am luat pentru un 50 inch si pentru un 43 inch. Erau seriile 7000. Sper sa aibe si pentru seriile 8000.

Editat de ROBEERT
Link spre comentariu

Societate de consum! S-a stricat teveu, la gunoi cu el, altul la rând. Lipirea e o simplificare a procesului de productie, costuri mai mici. Nu se mai pune problema depanarii decât la noi.

Link spre comentariu

numai la Noi ?

de aceea e plin google de fel si fel de dumpuri,metode de reparatii,barete led......

ca un tv de 100 euro nu merita investii dupå ce a iesit din garantie e altceva,

dar unul de 2500lei eu zic ca merita mici ,,investitii,,

Link spre comentariu
Acum 10 minute, iuliantv a spus:

numai la Noi ?

de aceea e plin google de fel si fel de dumpuri,metode de reparatii,barete led......

ca un tv de 100 euro nu merita investii dupå ce a iesit din garantie e altceva,

dar unul de 2500lei eu zic ca merita mici ,,investitii,,

Exact , eu am unul la reparat de 24 la un pret de 400 lei nou , si clientul il repara cu 200 lei la mine si este un client care are bani nu este un om sarac

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări