vasca Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Salutare ! Dețin o motosapă Ruris de aprox un an și dintr-o dată când săpam cu ea a început să meargă gâtuit . Am făcut un clip că sa vedeți cum se comporta . La relanti merge doar cu socul iar accelerată merge gâtuit și daca iau mana de pe accelerație se oprește . Ce are ? https://youtube.com/shorts/IHRexLhl0go?feature=share Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Curăţaţi filtrul de aer bine şi încercaţi fără el (cu capacul scos)să vedeţi dacă se mai opreşte.Din cauza prafului se poate înfunda rapid.Combinat cu ulei, praful se transformă într-o mâzgă ce obturează orice filtru rapid.... Dacă nu e de la lipsa de aer, problema e de la carburator, dar acolo nu recomand să umblaţi dacă nu aveţi experienţă. Mai ales că motorul e în garanţie... Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 As zice ca e carburatorul infundat, cam asa facea si al meu, s-a rezolvat cu spray dedicat. Dar mai bine la garantie, asta daca accepta aia garantia la ea si nu spun ca-i vina ta. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Când mergi cu el la garanţie, să ai grijă să fie în rezervor doar uleiul scris în instrucţiuni, altfel te trimit ăia acasă sau te taxează ca şi cum nu ar avea garanţie.Un coleg de serviciu a luat un motofierăstrău (drujbă) de la un magazin similar şi după ceva timp, în garnţie fiind, i-a crăpat pistonul.La garanţie au conchis că nu folosise exact uleiul recomandat şi i-au anulat garanţia pe chestia asta.Când am întrebat de unde ştiau ce ulei a folosit, au răspuns că se vede după culoarea depunerii din reervor sau carburator... Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 In cazul de fata e motor in 4 timpi, nu are ulei in benzina, iar ala din motor cred ca oricum e negru acum. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Aceeași placă e valabilă și acum.Dacă vor să te paseze, îți gasesc ceva în neregulă. Mai ales că putini utilizatori citesc atent toate instructiunile sau le și respectă întocmai. În ultimă instanță, te întreabă unde ți-e basca.... Ca o paralelă cu cazul de față, deși nu are decât legătură cu garanția: Am cumparat o mașină de tuns barba, cu lame oscilante, gen Philips One blade dar făcută de Rowenta.Avantajul e că e mai ieftină și nu se schimbă lamele ca la Philips. După vreo 3-4 luni de utilizare cam o dată pe săptămână (sunt mai leneș cu bărbieritul) mă pomenesc cu jucăria că nu se mai încarcă și se oprește din mers.Curios fiind, desfac dracovenia și măsor acumulatorul, dar acesta era OK, chiar încărcat binișor.După examinarea sumară a circuitului deduc că de vină e BMS ce se ocupă cu protecțiile, deci nu are rost să mai continui. Merg la garantie și meseriașul mă întreabă cum o încărcam. Am spus că foloseam mașina până când clipea ledul roșu ce indică descărcarea acumulatorului, apoi o lăsam la încărcat până se făcea verde și nu mai clipea.Așa cum indica și în instructiunile aparatului de altfel.. La care zice el: ,,Păi vedeti, că astea trebuie să le țineti cam tot timpul în priză, că nu rezistă altfel...,, I-am explicat că utilizez de mulți ani acumulatori Li-Ion și nu am întâlnit nicăieri o astfel de indicație, ci numai prevederea de a nu lăsa mult timp acei acumulatori descărcați și după descărcare să se încarce numai cu încărcătoarele potrivite modelului.Nu a parut convins de argumente, el le stia pe ale lui..... Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Rurisul are filtru umed cu pelicula de ulei. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 daca functioneaza cu socul tras nu are filtrul infundat,problemele sunt de alimentare Cand tragi socul se inchide partial aerul sa traga mai multa benzina(amestec mai bogat) As incerca sa suflu carburatorul cu aer comprimat Link spre comentariu
vasca Postat Noiembrie 3, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Am incercat astăzi să demontez partea superioara (carcasa filtrului de aer și încă ceva ) și nu pare ca piesa acea mica de am tot văzut prin clipuri era înfundată . Am schimbat și uleiul , uleiul folosit este ruris 4TMAX și nici senzorul de nivel nu pare a fi . Motosapa a fost cumpărată toamna trecută . Am incercat astăzi să sap cu ea și am observat următoarele : la relanti nu sta decât cu soc , iar daca trag socul repede și accelerez merge gâtuit . In sarcina când intră incepe să meargă mai rotund mai ales accelerată mai mult dar nu are puterea care trebuie. Tind sa cred că este carburatorul înfundat și că nu da câtă benzina trebuie . Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Aer fals pe la carburator? In timpul functionarii pulverizeaza niste benzina (putina) cu o seringa in zona unde-s etansarile carburatorului. Daca simti o imbunatatire, ai gasit locul pe unde trage aer fals. Atentie la pericolul de incendiu. Link spre comentariu
amudsen Postat Ianuarie 9, 2023 Partajează Postat Ianuarie 9, 2023 Masoara si bobina, am avut un caz similar. Link spre comentariu
string Postat Ianuarie 20, 2023 Partajează Postat Ianuarie 20, 2023 On 11/4/2022 at 12:55 AM, vasca said: Tind sa cred că ... Aspectul bujiei îți ”spune” mai multe despre ce e pe acolo: http://www.dansmc.com/spark_plugs/spark_plugs_catalog.html Link spre comentariu
Cosmin Marian Postat Aprilie 25, 2023 Partajează Postat Aprilie 25, 2023 Bună dimineața, în cazul prezentat, cauza,este carburatorul,el are în corp în zonă,, difuzorului" orificii pentru relanti și sarcină parțială acestea fiind înfundate . Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 25, 2023 Partajează Postat Aprilie 25, 2023 La astea Ruris cu garanţie mai poate fi şi altă tãmpenie.Scrie uneori că trebuie să faci "revizie" în service la o anume perioadă.Am muşcat-o cu o drujbă de la ei.A trebuit să plătesc reglajul carburatorului în garanţie,deşi nu umblasem la acesta! Link spre comentariu
TestPoint Postat Mai 11, 2023 Partajează Postat Mai 11, 2023 La 02.11.2022 la 20:47, vasca a spus: Salutare ! Dețin o motosapă Ruris de aprox un an și dintr-o dată când săpam cu ea a început să meargă gâtuit . Am făcut un clip că sa vedeți cum se comporta . La relanti merge doar cu socul iar accelerată merge gâtuit și daca iau mana de pe accelerație se oprește . Ce are ? https://youtube.com/shorts/IHRexLhl0go?feature=share Demontează capacul de jos la carburator,scoate-i plutitorul ăla de plastic,e prins cu un bolț intre cele doua urechi si dedesubt in interiorul corpului carburator pe la jumătate se vede un șurubel,cu cap de șurubelniță dreapta. Scoate acel șurubel si cu un ac de cusut fin ,desfundă-l,dupa aceea suflă cu pistolul de aer si problema va disparea, Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum