Andraaa Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Bună seara, Ma ajuta și pe mine cineva cu o problema, va rog? Am următoarea situatie: un generator existent Pn - 200kW, Sn-250 kVA, Un-400V, și 1 tablou care are un consum e maxim 40 KW. Cum dimensionez cablul ce îmi pleacă din generator la tablou?? Link spre comentariu
djvas Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 E foarte simplu ... 16mm2 adica 5x 16mm2 Link spre comentariu
Andraaa Postat Noiembrie 3, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 10 hours ago, djvas said: E foarte simplu ... 16mm2 adica 5x 16mm2 Mulțumesc frumos. Ma interesa cum se calculează. M-ar ajuta foarte mult Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Din valoarea puterii (puterea nominala nu maxima - deci 200kWh) extragi curentul maxim de faza iar apoi alegi sectiunea cablului in functie de densitatea maxima de curent acceptata. Link spre comentariu
mcxc Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Poate nu este necesar sa ducem cabluri de 200KW la un tablou de 40.....in rest de acord cu domnul sesebe. In plus dupa aflarea diametrului as face un calcul : ce cadere de tensiune am pe lungimea cablului la putere maxima. Este preferabil sub 5%. Se poate folosi normativul i7. Atentie si la calibrarea sigurantelor pentru linia de transport ( montate la generator). Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Buna observatia si poate chiar asta este chichita problemei, dar daca vrei la un momement dat sa maresti puterea tabloului nu trebuie sa schimbi si cablul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum