Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

aprinderi electronice pe mos

csongore

Postări Recomandate

ceea ce vreti voi cu scânteie lunga de durat? si puternic? e util doar la centrale automate pe baza de combustibili fosili(combustibil M,Pacura,ulei de motor ars,motorina).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kinetix

7

• Felis

7

• miron1947

6

• adrian82

2

Top autori în acest subiect

Va salut.

Am realizat o schema de aprindere electronica CDI cu descarcare pe MOSFET si as avea mare nevoie de ajutorul vostru.

Partea de comanda si incarcare a condensatorului merge foarte bine.

Partea de descarcare imi face probleme: functioneaza cateva minute la probe, apoi se arde finalul (MOSFET). Am incercat diverse tipuri (IRF740, IRF840, BUZ91A, 2SK2828) si toate s-au ars in scurt timp...

As vrea sa inlocuiesc finalul cu un tiristor. Cu greu am gasit ceva potrivit (TIC126M), dar nu stiu cum sa il comand. CIneva spunea ca merge pus in schiema in locul MOSFET-ului, pur si simplu.

Ma poate ajuta cineva in directia asta? Ma chinui de vreo doua luni cu proiectul asta si as vrea sa il finalizez cat de curand.

Voi incerca sa atasez o schita a aprinderii.

VA MULTUMESC MULT PENTRU AJUTOR!

[attachment=0]CDI-plasma ignition.JPG[/attachment]

Ma mir ca nu a?i observat defectul principal din comanda mos (nu are circuit de formare a impulsului.Se stie ca,contactele mecanice dau o camanda de tip tranzitoriu nu exista un impuls unic curat ca la sistemele bazate pe senzor.si atunci e necesar un circuit bufer care sa elimine comenzile multiple datorate vibratiei platinei realizând un impuls bine definit cu forma si D/T constant eliminand in felul asta mentinerea prea mult a mosului in saturatie.)
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tyc
:da si un 555 in config de monostabil rezolva multe,dar sa fie varianta cmos-lmc555,ts555,7555... la limitarea tensiunii pe bobina se folosesc oare supresoare?ca da sau umilul condesator si cum la mos comanda e cu curenti mici,bucle de masa,ecrane,decuplari, inele de garda si altele de genul asta nu sunt de prisos ;solutii constructive sant multe,cea mai atragatoare e pe smd-uri acoperita cu rasina,ca te tine de te plictisesti pana :sparge: ;...intr-o cutie mica cu conectori rapizi, si-ti faci doua(una pe motor si una in porbagaj)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări