Stefan Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Dacă într-adevăr este codul FGM-148 atunci încă este in serviciu chiar dacă se produc încă din 1996. Dacă era din casările armatei mă îndoiesc că mai era necesar să acopere plăcută cu seria, de fapt nici nu trebuia să mai existe plăcuța aia. Poate să fie producție veche dar cu utilizarea recentă pe frontul din UA, la cât armament a fost folosit chiar mai poate cineva gestiona fiecare element? La ce probleme exista acolo mai mult că sigur sunt o mulțime care încerca să facă bani din orice. Se fură și comercializează armament perfect funcțional așa că pe cine interesează o bucată dintr-o rachetă eșuată. Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Am văzut tancuri lovite de Javelinuri,le zboară turela de multe ori.Oricum cel mai urât şi greu de suportat,în ciuda melodiilor războinice din fundal,sunt loviturile cu drone asupra oamenilor.Îți arată întâi omul/oamenii şi apoi lovitura.O practică şi unii şi alții...Scârbos... Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 (editat) Acum 51 minute, Stefan a spus: Se fură și comercializează armament perfect funcțional Aferim!!! Si puscoace sau flinte! P.S. Tipul este francez, deci cred ca provenienta este dark web. Editat Decembrie 2, 2023 de merck Link spre comentariu
BRANCA Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Da cu "nebunii" ăştia de lansează sateliți fără număr ce ne facem?Mai nou văd că până şi coreenii au lansat,întâi ăi din nord apoi cei din sud... https://revistamagazin.ro/agentia-spatiala-europeana-ne-spune-ca-suntem-in-pericol-de-ciocniri-cosmice/ Link spre comentariu
cdinu332 Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Ce șa ne facem? Ii tragem de urechi. Prea multe probleme îți pui. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Când s-or aduna prea multe pe cer, se vor elimina reciproc....nu e mult până atunci. La distracție vor contribui și niște meteoriți, care nu aveau traiectoria anunțată... Link spre comentariu
eos Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Acum 3 ore, validae a spus: Cred că tipul care a postat filmarea e cam inconștient de pericolul în care se pune doar arătând că are această armă.Și nu neapărat din partea producătorului.... Nu vad care e problema acolo ca doar nu are toata racheta.E doar partea electronica de ghidaj si ma indoiesc ca poti face ceva cu ea Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 2, 2023 Partajează Postat Decembrie 2, 2023 Acum 2 ore, BRANCA a spus: Da cu "nebunii" ăştia de lansează sateliți fără număr ce ne facem? Satelitul pana sa ajunga sa ne pice in cap se face scrum. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Ești sigur de asta ? De obicei se prăbușesc în oceane, există niște protocoale pentru asta când ajung la limita de utilizare.Dar când se întâmplă din motive neplanificate, doar probabilitatea ne mai ajută... Să nu confundăm sateliții artificiali cu meteoriții, care intră în atmosfera Pământului cu viteze inițiale fenomenale, de kilometri pe secundă.Ăia fie se dezintegrează total sau ajung la particule de mărimea unui cartof pe pământ, dar nici ăia nu ard complet...unii fac găuri măricele și adânci, iar bangul sonic cauzat de intrarea în atmosferă mai sparge ocazional ferestre, vezi ultimul de la ruși acu câțiva ani. N-ai să prea vezi un satelit artificial făcând asta de la 40km, că nu are viteză inițială chiar așa mare. Acum 3 ore, eos a spus: Nu vad care e problema acolo ca doar nu are toata racheta.E doar partea electronica de ghidaj si ma indoiesc ca poti face ceva cu ea Și crezi că trebuie toată racheta să poți recupera ceva date utile ? E o parte foarte importantă dintr-o armă, aflată în stare bună.De ce crezi că armele de genul ăsta au protocoale de autodistrugere în caz de eșec ? Iar când nu se autodistrug, sunt foarte căutate. Și nu toți cei care le caută sunt dispuși să negocieze pentru ele... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Din moment ce clipul ăla rezistă și e public, nu văd de ce vă faceți atâtea probleme. Înseamnă că tigaia aia din rachetă nu poate divulga nimic, sau nimic de interes strategic. Altfel, nu mai exista nici clipul, dar nici individul... Link spre comentariu
Elservius Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Poate că este un clip "publicitar". Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Acum 7 ore, validae a spus: Acum 10 ore, eos a spus: Nu vad care e problema acolo ca doar nu are toata racheta.E doar partea electronica de ghidaj si ma indoiesc ca poti face ceva cu ea Și crezi că trebuie toată racheta să poți recupera ceva date utile Când trimiți pe câmpul de luptă o armă ești conștient că această va ajunge și la partea adversă. Adică mai devreme sau mai târziu e.imposibil ca părți componente sau chiar echipamente complet funcționale și nefolosite să nu fie capturate. Poate uneori nici nu mai are cine sa distrugă echipamentul rămas în urmă și inevitabil cineva da de el. Faptul că părțile alea de rachetă au ajuns la un civil nu reprezintă o problemă atât timp cât nu rănește pe cineva sau pe sine. Pe mine doar mă indigna cate componențe, cu toată munca și resursele de a le proiecta și realiza, se duc pe p... doar pentru a distruge. Am mai zis că mult mai "cinstite" erau războaiele corp la corp cu ciomaga în cap. Omul a evoluat tehnologic dar în gândire tot primată a rămas. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Acum 23 minute, Stefan a spus: Pe mine doar mă indigna cate componențe, cu toată munca și resursele de a le proiecta și realiza, se duc pe p... doar pentru a distruge. Am mai zis că mult mai "cinstite" erau războaiele corp la corp cu ciomaga în cap. Omul a evoluat tehnologic dar în gândire tot primată a rămas. Distrugerea are ca scop final supunerea. Supunerea vine la pachet cu exploatarea ce aduce beneficii doar exploatatorului. Nu cred ca americanii au cheltuit mai mult decat au castigat, ca altfel intrau de mult in faliment. Oricum o parte din realizari sunt folosite ulterior si in sectorul civil deci scot profit si din asta. Nu esti singurul care regreta ca conflictele nu mai sunt corp la corp, inclusiv la nivel de specie am ajuns ca cei slabi sa fie in varf, dar ... asta-i realitatea fie ca nu ne place. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Acum 13 minute, merck a spus: Nu cred ca americanii au cheltuit mai mult decât au câștigat, Greu de spus asta dar în privința falimentului cred că Americanii nu joacă corect. Poate și întinderea datoriei externe până la infinit este una din mizele războaielor. Link spre comentariu
merck Postat Decembrie 3, 2023 Partajează Postat Decembrie 3, 2023 Acum 2 ore, Stefan a spus: Greu de spus asta dar în privința falimentului cred că Americanii nu joacă corect. Garantat nu joaca corect! Dar armamentul nu a fost mijlocul prin care s-au impus ca lider mondial? Din pozitia de lider isi permit sau nu sa nu joace corect? Cine le poate trage o palma sanatoasa dupa ceafa? Nimeni! De ce pedaleaza China acum (mai ceva ca un sprinter profesionist) sa-i intreaca pe americani? Garantat ca nu din ambitie! Cine-i sef face regulile si cand nu-i convin le mai schimba si din mers. Au ajuns foarte departe si ma uit ca nici nu s-au obosit sa stearga scrisul de pe chip-uri (desi chinezii o fac si la niste banale montaje de pana in 50$). Mare cacat era sa ceara producatorilor sa nu le inscriptioneze chip-urile sau sa scrie altceva pe ele, dar nu a fost nevoie. La capitolul inteligenta americanii stau bine (atrag ca un magnet materia cenusie de pe tot globul), la mana de munca ieftina insa ii mananca pe paine chinezii. Din ce am vazut la capitolul hypersonic missile chinezii sunt cu mult in fata tuturor. Am pus link unde parca spunea americanu' ca reusesc chinezii sa puna un functiune in fiecare luna cate un tunel pentru simulari si in prezent au de departe cel mai mare tunel, fara de care nu se poate devolta tehnologia hipersonica. De la o anumita viteza in sus nici nu mai este nevoie ca racheta sa mai aiba incarcatura, doar energia cinetica este suficienta pentru distrugeri fabuloase. Link spre comentariu
Postări Recomandate