Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Sharky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand sunt capabile de overfly-top.

If you select overfly top attack, the missile will fly one meter above the line of sight before coming down to destroy the target. This is useful where the tank might be partially concealed. You might select direct-attack mode if you have a clear line of sight on the target.

Javelin de la englezi aveau viteza de 1,7 Mach, asta de la americani cu overfly-top cred ca sunt pe la 300m/s, deci e mai greu cu urmarirea cand se seteaza un punct deasupra tancului pentru ca este foarte usor sa rateze tinta si la 80k $ e cam scumpa ratarea. 

Link spre comentariu

Blindatele moderne au sisteme de protectie pasive (blindaj clasic suplimentat cu compozit, reactiv, spatial ,etc.) si active , adica senzori de iluminare laser cu contramasuri fumigene, unele au si rachete (4  la unele modele din est) pentru interceptarea rachetelor antitanc inamice in imediata proximitate ; altfel spus e nevoie de o echipa de cel putin 5 oameni echipati si antrenati pentru a distruge un tanc modern.

Link spre comentariu

Totuşi de ce atât de complex Javelinul?Ce văd în clip este partea de comandă (?) şi nu-mi dau seama care sunt algoritmii...Mă gândeam că sunt pe principiul "lansează şi uită",adică racheta vede ținta şi ştie cum să o abordeze,fără să mai ai tu treabă cu ea.

Uitați ce se pregătesc să utilizeze americanii:

https://www.c4isrnet.com/battlefield-tech/2023/11/01/army-gets-first-high-power-microwave-prototype-to-counter-drone-swarms/

S-ar putea ca astea să fie superioare soluțiilor similare pe care le au şi ceilalți,de ex europenii,Rusia,China,India.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări