Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

75

• BRANCA

60

• doru3160

42

• cloudy

37

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 19 minute, Ovidanie a spus:

Cosmar tehnic. Sa aplici asa ceva in practica, cam complicat.

se poate aplica.... dar stim ca lucrurile care vibreaza se ...rup....se autodistrug.....mai si genereaza infrasunete...de la care te simti naspa ...doare capul...dar nu stii de la ce....

Link spre comentariu

Gata, au aflat, le-am spus eu.   Imi amintesc cate ceva de la cursul de 'Elasticitate si Vibratii' si sincer spun, nu vreau sa fiu in echipa care trebuie sa realizeze practic asa ceva si sa mai  si garanteze cat de cat lucrarea. La vibratii nimic nu rezista, nici metalul, nici cimentul, iar amortizoarele de vibratii sunt solutii care necesita non-stop mentenanta. 

Din punct de vedere academic, da, este interesant generatorul ala.

Link spre comentariu

Articolul prezinta o preocupare in domeniu, nu o realizare practic industriala. Vorba lui @Ovidanie, pe hartie arata bine, mai greu cu practica.

Link spre comentariu

Dacă generatoarele eoliene, cele cu elice, ar ști ce vibrații pot apărea pe stâlpul de susținere când bate vântul ... s-ar lăsa de meserie.
Dar nu știu asta pentru că nu citesc elforum.ro , și continuă să vibreze și să producă energie.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, cloudy a spus:

Dacă generatoarele eoliene, cele cu elice, ar ști ce vibrații pot apărea pe stâlpul de susținere când bate vântul ... s-ar lăsa de meserie.
Dar nu știu asta pentru că nu citesc elforum.ro , și continuă să vibreze și să producă energie.

Nu cred ca au loc vibrații...sau sunt prea mici ca sa faca probleme., in rest cred ca randamentul cel mai bun au elicele....

Link spre comentariu

Au și eolienele probleme foarte mari. Cand o pală de aia imensă se aliniază cu pilonul eolienei, perturbă curgerea aerului din jurul pilonului. Oricum, eolienele au ceva senzori, dacă detectează creșterea in amplitudine a vibrațiilor, imediat schimbă regimul în care lucrează.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări