doru3160 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 https://www.facebook.com/reel/1172514434104172?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v Link spre comentariu
Ovidanie Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Cu ce lichid curata? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Ceva cu alcool izopropilic și cine știe ce alte fainosaguri. M-a mirat aplicarea pe izolatori de înaltă tensiune, unde conturarea e inevitabila la aplicarea de lichide... Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 În ”77 făceam practică la termocentrala Ișalnița (Craiova)....și am participat la spălarea/curățarea izolatorilor din stația de 220kv....se stergeau cu alcool izopropilic (cum ziceau muncitorii de acolo ,,uaitspirt,, ) apoi se acopereau pt. protecție cu vaselină siliconică...operația se executa în fiecare an dat fiind proximitatea combinatului chimic-cele 2 instituții fiind gard în gard, depunerile de praf și alte substanțe erau consistente.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Ok, dar curățarea se făcea cu scoatere de sub tensiune, sau cu tensiune pe rețea? În video sugerează ca tensiunea nu ar fi o problemă... Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Doamne ferește ,cum să se facă cu tensiune pe rețea...!!?? Eu nu pot să văd video-ul pt. că nu am facebook.... Link spre comentariu
merck Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Acum 14 minute, flomar60 a spus: Doamne ferește ,cum să se facă cu tensiune pe rețea...!!?? Eu nu pot să văd video-ul pt. că nu am facebook.... Asa il vezi: https://streamable.com/smuuoa Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Da, mulțumesc d-le @merck , acum am văzut și eu videoclipul! Păi erau aprinse doar niște becuri/leduri în ramele de panou....cel puțin așa am văzut eu....or fi fost alimentate cu tensiune mică ,posibil ca echipamentele respective să conțină programe/softuri care dacă ar fi scoase de sub tensiune s-ar pierde informația....nu putem ști ce e acolo de fapt....dar pe HT, cu siguranță s-a scos tensiunea ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 (editat) Probabil folosesc ceva de genul tetraclorurii de carbon. Pe HT posibil sa fi mers cu tensiune pe linie daca solutia de spalare are rigiditate dielectrica mare si se evapora rapid. Editat Iunie 5, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Acum 7 minute, flomar60 a spus: Da, mulțumesc d-le @merck , acum am văzut și eu videoclipul! Păi erau aprinse doar niște becuri/leduri în ramele de panou... Asta indica prezenta tensiunii. Iar pe izolatori, la un moment dat se vedeau niște separatoare care nu erau deschise, de asta și mirarea mea. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 (editat) https://www.cryonomic.com/en/applications/1249/dry-ice-blasting-for-power-generation/dry-ice-blasting-for-power-generation Si asta e o metoda de curatire live. Sau cu asta, 26kV/mm https://www.cnruisen.com/product/live-cleaning-agent-jk-1.html Editat Iunie 5, 2024 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Nu cred că pe HT au lucrat sub tensiune ! pe la jumătatea videoclipului acolo unde se curăță intreruptorul tripolar, se vede doar o tijă obișnuită prin care țâșnește apa....lucrătorul e pe sol fără nici o măsură de izolație suplimentară , fără echipament special....deci,nu! , la HT instalația care se spală nu e sub tensiune! Link spre comentariu
validae Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Eu zic că tija aia lungă cu care ridică sus spray-ul ce spală izolatorii de inaltă e sigur electroizolantă, iar lungimea ei oferă o izolatie mai mult decât suficientă. Plus faptul că se pot folosi substanțe cu inaltă rigiditate dielectrică, oferă maximum de protecție.Textul videoclipului spune clar că e vorba de curățire sub tensiune.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 Da, acea tijă izolatoare este prezentă in prima treime a videoclipului dar, pe la jumatatea acestui videoclip se vede un lucrător care spală izolatorii unui intreruptor trifazat folosind o tijă obișnuită... Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 5, 2024 Partajează Postat Iunie 5, 2024 E clar că au uitat să spună să nu facem așa ceva și acasă la noi... Link spre comentariu
Postări Recomandate