Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Postări Recomandate

• Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

75

• BRANCA

60

• doru3160

42

• cloudy

37

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ceva cu alcool izopropilic și cine știe ce alte fainosaguri. M-a mirat aplicarea pe izolatori de înaltă tensiune, unde conturarea e inevitabila la aplicarea de lichide... 

Link spre comentariu

În ”77 făceam practică la termocentrala Ișalnița (Craiova)....și am participat la spălarea/curățarea izolatorilor din stația de 220kv....se stergeau cu alcool izopropilic (cum ziceau muncitorii de acolo ,,uaitspirt,, ) apoi se acopereau pt. protecție cu vaselină siliconică...operația se executa în fiecare an dat fiind proximitatea combinatului chimic-cele 2 instituții fiind gard în gard, depunerile de praf și alte substanțe erau consistente....

Link spre comentariu

Ok, dar curățarea se făcea cu scoatere de sub tensiune, sau cu tensiune pe rețea? În video sugerează ca tensiunea nu ar fi o problemă... 

Link spre comentariu

Da, mulțumesc d-le @merck , acum am văzut și eu videoclipul!

Păi erau aprinse doar niște becuri/leduri în ramele de panou....cel puțin așa am văzut eu....or fi fost alimentate cu tensiune mică ,posibil ca echipamentele respective să conțină programe/softuri care dacă ar fi scoase de sub tensiune s-ar pierde informația....nu putem ști ce e acolo de fapt....dar pe HT, cu siguranță s-a scos tensiunea !

Link spre comentariu

Probabil folosesc ceva de genul tetraclorurii de carbon.

Pe HT posibil sa fi mers cu tensiune pe linie daca solutia de spalare are rigiditate dielectrica mare si se evapora rapid.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 7 minute, flomar60 a spus:

Da, mulțumesc d-le @merck , acum am văzut și eu videoclipul!

Păi erau aprinse doar niște becuri/leduri în ramele de panou...

Asta indica prezenta tensiunii. Iar pe izolatori, la un moment dat se vedeau niște separatoare care nu erau deschise, de asta și mirarea mea. 

Link spre comentariu

Nu cred că pe HT au lucrat sub tensiune ! pe la jumătatea videoclipului acolo unde se curăță intreruptorul tripolar, se vede doar o tijă obișnuită prin care țâșnește apa....lucrătorul e pe sol fără nici o măsură de izolație suplimentară , fără echipament special....deci,nu! , la HT instalația care se spală nu e sub tensiune!

Link spre comentariu

Eu zic că tija aia lungă cu care ridică sus spray-ul ce spală izolatorii de inaltă e sigur electroizolantă, iar lungimea ei oferă o izolatie mai mult decât suficientă.

Plus faptul că se pot folosi substanțe cu inaltă rigiditate dielectrică, oferă maximum de protecție.Textul videoclipului spune clar că e vorba de curățire sub tensiune....

Link spre comentariu

Da, acea tijă izolatoare este prezentă in prima treime a videoclipului dar, pe la jumatatea acestui videoclip se vede un lucrător care spală izolatorii unui intreruptor trifazat folosind o tijă obișnuită... 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări