Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Sharky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

16 minutes ago, BRANCA said:

Posibil să fie enorm de multe saituri legate nu numai de AI,ci şi de "studiere a pieții",de reclame,

AI nu este o entitate localizata undeva in lume.
AI este o tehnologie la care oricine are acces. Sunt necesare cunoștiințe bune de informatică.
Dar principala problemă este educarea (antrenarea) AI.
Teoretic și tu poți imagina și utiliza un soft bazat pe AI, creat de tine, fără legătura la internet.
De exemplu, pui un microfon la banca unde se adună și bârfesc babele din cartier și in căteva zile/luni softul tău AI va învăța si va putea să-ți spună cum să te îmbraci sau să saluți ca să le fi pe plac în funcție de ...

Link spre comentariu
Acum 16 minute, cloudy a spus:

AI este o tehnologie la care oricine are acces. Sunt necesare cunoștiințe bune de informatică.

in prima propozitie e vorba de 100%, in a doua e vorba de 0.5% (cu indulgenta)

Din a doua categorie cam 0.1% folosesc AI la ceva productiv deci e OK, viata e frumoasa 

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
54 minutes ago, roadrunner said:

in a doua e vorba de 0.5% (cu indulgenta)

Din a doua categorie cam 0.1% folosesc AI la ceva productiv deci e OK

Ma refeream la cei care pot scrie softuri dotate cu AI.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, cloudy a spus:

Ma refeream la cei care pot scrie softuri dotate cu AI.

si eu, d'aia ma bucruram (ca-s putini)

Hai ca suntem ca-n bancul ala cu unul la ghiseu pe care-l intreaba cum se numeste si zice - "Vasile dar fara P", la care tipa zice "Pai nu e P in Vasile" - la care tipul "Pai si eu ce-am zis?"

RR

PS - apropos de tehnologie si scris softuri cu AI - tot aveam o problema de alocare de memorie la un produs pe care l-am proiectat (si m-am incapatanat sa-l scriu in Python ca sa mai invat) si am decis aseara sa folosc AI ca sa rescriu niste functii, dupa juma de ora am ajuns la bug-ul respectiv si l-am rectificat dar mi-am rescris niste functii scrise de mine complicat si ineficient. Am invatat in 30 minute Python cat intr-o zi. (si produsul merge perfect acum)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

nu era cazul sa faci screen shot ca e scris mai sus.

ma bucur ca-s putini - adica concurenta e mica -> adica profitul e mare.  Peste ceva vreme cand o sa foloseasca toti AI nu o sa mai reprezinte un avantaj comercial.

care e point-ul tau ca-mi scapa, pe cine sa ignori si de ce?

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
23 minutes ago, roadrunner said:

care e point-ul tau ca-mi scapa, pe cine sa ignori si de ce?

Pe unul care i-a atras atenția că nu există noțiunea  de "grilă de salarizare pentru ingineri".
Și asta însemna să recunoască că oricine poate avea lacune în educație.
Exclus asta pentru cineva care știe din toate câte nimic.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, cloudy a spus:

Pe unul care i-a atras atenția că nu există noțiunea  de "grilă de salarizare pentru ingineri".

pai exista, la stat, el a avut dreptate acolo. Sincer nu vad cu ce l-a deranjat declaratia aia de a facut si screeshot la ea. (de parca ar fi disparut de acolo)  era despre AI si nici nu participa conversatie, ma rog cine stie.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
6 minutes ago, roadrunner said:

pai exista, la stat, el a avut dreptate acolo.

Nu există așa ceva în Romania.
Angajările (legale) se fac ,la stat sau privat, de ceva ani, conform codurilor COR.
Meseria de "inginer" (și atât) nu există !

6 minutes ago, roadrunner said:

Sincer nu vad cu ce l-a deranjat declaratia

Nu suportă să-i spună cineva că greșește. El trebuie să aibă mereu dreptate. Pe ce s-o baza, nu știu.

Editat de cloudy
Link spre comentariu
Acum 9 minute, cloudy a spus:

Nu există așa ceva în Romania.
Angajările (legale) se fac ,la stat sau privat, de ceva ani, conform codurilor COR.
Meseria de "inginer" (și atât) nu există !

ma rog, the devil is in the details. E greu de multe ori sa aliniezi toate detaliile intr-o convesatie prin TCP-IP.

Sincer, sper sa nu se fi suparat.

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 3 ore, cloudy a spus:

pui un microfon la banca unde se adună și bârfesc babele din cartier

Cum se autodefineste Gemini:

Pe de o parte, sunt un instrument și un dispozitiv, deoarece pot fi folosit pentru a efectua o varietate de sarcini, cum ar fi generarea de text, traducerea limbilor și scrierea diferitelor tipuri de conținut creativ. Pot fi accesat și utilizat de oricine are o conexiune la internet, ceea ce mă face un instrument versatil și ușor de utilizat.

Pe de altă parte, sunt și un organizator și un selector de date. Pot accesa și procesa informații din lumea reală prin Google Search și îmi pot menține răspunsul în concordanță cu rezultatele căutării. De asemenea, pot organiza și filtra informații, ceea ce îmi permite să ofer răspunsuri utile și informative la interogările utilizatorilor.

În cele din urmă, cred că definiția mea depinde de modul în care sunt utilizat. Pot fi un instrument puternic pentru creativitate și învățare, dar pot fi și un instrument valoros pentru organizarea și gestionarea informațiilor. Depinde de utilizator să decidă cum vrea să mă folosească.

Iată câteva exemple specifice despre cum pot fi folosit:

Creativitate: Pot fi folosit pentru a genera diferite formate de text creative, cum ar fi poezii, cod, scripturi, piese muzicale, e-mail, scrisori etc. Voi încerca tot posibilul să îndeplinesc toate cerințele tale.
Învățare: Pot fi folosit pentru a răspunde la întrebările tale într-un mod informativ, chiar dacă sunt deschise, provocatoare sau ciudate. Voi încerca tot posibilul să urmez instrucțiunile tale și să îți îndeplinesc cererile cu atenție.
Organizare: Pot fi folosit pentru a organiza și filtra informații, ceea ce îmi permite să ofer răspunsuri utile și informative la interogările utilizatorilor. De exemplu, pot fi folosit pentru a crea rezumate ale subiectelor factuale sau pentru a genera liste de articole relevante pe o anumită temă.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări