Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Postări Recomandate

Daca te referi la o judecata divina, ma tem ca e mult intarziata (engl. long overdue) dar e un punct de vedere.

daca te referi la servicii secrete atunci nu e o intrebare retorica ci una tehnica.

RR 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

75

• BRANCA

60

• doru3160

42

• cloudy

37

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• Administratori

Eu cred in in fapte, actiune si reactie. Cred ca mai bine o lasam balta, suntem offtopic oricum

Link spre comentariu

NU cred ca e vorba de o actine/reactiune a unui serviciu secret ca s-ar fi folosit Iranul la maxim de asa ceva in lupta impotriva cotropitorilor. (cam la fel cu aterizatul pe luna al americanilor - crezi ca daca nu aterizau nu-i faceau rusii praf si pulbere cu propagnada)

poti sa stergi of topiku din partea mea (promit ca nu mai fac)

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Badman a spus:

eu ma intreb cum se face ca doar "baietii rai" au parte de astfel de probleme. 

In scoala nu am invatat noi ca intotdeauna bine invinge raul? Mai nasol este ca exista viata si dupa scoala si descoperim ca lupii care au bani (si sunt la butoane) isi cumpara haine din blana de oaie si ajung pana in punctul de a infiera niste biete oi ca fiind lupi. 

Asta este, tiparnita si puterea conferita de aceasta le ofera pentru moment posibilitatea sa pozeze in "baieti buni" .... dar vine si pay back time. Chinezii sunt pe val si vin si altii din Asia!

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Badman a spus:

Indiferent cine este vinovat sau nu dar eu ma intreb cum se face ca doar "baietii rai" au parte de astfel de probleme. 

Probleme au si baetii buni da doar aia rai dau mai bine la breaking news

Link spre comentariu

Știre de senzație și atit. 

Robotul a făcut doar printurile 3D care au fost apoi analizate. Sa faci peste 20000 de printuri ca să ajungi la ceva mai bun nu înseamnă inteligenta ci încercări pina iese ceva. Dacă spunea ca din 50-100 de printuri 3D a găsit soluția era puțin altfel dar asa nu-i dovada de inteligenta creativa.

Este va și selecția naturala, milioane de încercări datorate erorilor din ADN și doar cele mai bune rezista suficient ca să se înmulțească. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 37 minute, sesebe a spus:

Sa faci peste 20000 de printuri ca să ajungi la ceva mai bun nu înseamnă inteligenta ci încercări pina iese ceva.

Cred ca au tradus lejer dar nici tu nu ai inteles.

Ce spun niste americani si cum traduce G:

By 2021, the lab had set the machine on its quest to make a shape that absorbs energy, a property known as its mechanical energy absorption efficiency. This current iteration has run continuously for over three years, filling dozens of boxes with more than 25,000 3D-printed structures.

Why so many shapes? There are countless uses for something that can efficiently absorb energy—say, cushioning for delicate electronics being shipped across the world or for kneepads and wrist guards for athletes. “You could draw from this library of data to make better bumpers in a car, or packaging equipment, for example,” Brown says

Până în 2021, laboratorul a pus mașina în încercarea sa de a crea o formă care să absoarbă energie, o proprietate cunoscută sub numele de eficiența sa de absorbție a energiei mecanice. Această iterație actuală a rulat continuu de peste trei ani, umplând zeci de cutii cu peste 25.000 de structuri imprimate 3D.

De ce atâtea forme? Există nenumărate utilizări pentru ceva care poate absorbi eficient energia - de exemplu, amortizarea pentru electronicele delicate care sunt expediate în întreaga lume sau pentru genunchiere și apărătoare pentru încheietura mâinii pentru sportivi. „Puteți extrage din această bibliotecă de date pentru a face bare de protecție mai bune într-o mașină sau echipamente de ambalare, de exemplu”, spune Brown.

Eu inteleg ca 25000 este rezultatul, in 3 ani poate au facut sute de mii de probe.

Link spre comentariu

eu zic ca au facut iteratii (printu-uri diferite) si de aia le-a luat 3 ani, nu ca au printat timp de 3 ani acelasi reper. (cat de despte trebuie sa fii  sa fii sa faci acelsi lucru 3 ani in serie in loc sa le faci in paralell)

cred ca e scris prost articolul de fapt e cum zice Sesebe au facut iteratii diferite timp de trei ani altel e lipsit de sens logic si nejustificabil economic

in articol zice 25.000 structuri unice. (ala in romanste de la linkul de mai sus)

@dumitrumy de unde provine textul in engleza? ai un link rogu-te

RR

Editat de roadrunner
Link spre comentariu

.erck.Experimentul cu robotul nu e atât de semnificativ pentru capabilitățile AI.E mai mult o automatizare a unor încrrcări mecanice asupra unor structuri.Singura parte de "creație" ar fi varierea structurilor.

Garantat şi omul ar fi putut să realizeze aşa ceva,dar ar fi presupus un efort foarte intens şi de durată...

Ar trebui să cauți un exemplu în care AI ar "inventa" ceva cu adevărat nou.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Suport pt baterii, printat 3D 🙂

IMG-20240525-230117.jpg

Link spre comentariu
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

AlphaFold is an artificial intelligence program developed by DeepMind, a subsidiary of Alphabet, which performs predictions of protein structure.

https://neurosnap.ai/services?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwmMayBhDuARIsAM9HM8eGswilbb-h-E5E4MuJlk-kwsWs5cbQDSfxwpZtfxiQ0UKYvJ-KpnEaAlh4EALw_wcB

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări