doru3160 Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Nu se bucura nimeni, unde vezi tu pe careva jubiland? Am mai spus, intre a lasa in paragina o fabrica, cu traditie in cazul asta, si a o transforma in ruine, sau retehnologizand, punand la treaba locatia si oamenii din zona, e de preferat ultima varianta. Atat se poate cu puliticienii ce ii avem. Acum 23 minute, cloudy a spus: am ajuns să ne bucurăm că asigurăm de muncă boborului fabricând arme ... Daca nu le facem noi, le fac altii, deci nu e cazul sa ne dam cu orgoliu la sub brat. Am trecut de mult de faza cand ne putem mofturi. Apucam tot ce se poate. Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Investitorii care mai vin pe aici sunt atrași de facilitățile oferite de statul român (mai ales în prag de alegeri). Majoritatea marilor companii străine de pe la noi plătesc gazul sau curentul la prețuri invidiate chiar și de ajutorații social care primesc carduri de energie gratuit. Asta pentru tot felul de tăriceni au avut stimulați să semneze astfel de contracte. Iar boborul aplaudă și votează: "A furat, dar a și făcut. Avem un loc de muncă !" Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Si la casa mare se cumpara ciorba cu 2 lei, dar pt asta nu ii impusca nimeni. Care ar fi alternativa? Sa ne sprijinim in cot si sa ne uitam dupa liberare, traind mai departe pe bani imprumutati?E doar parerea mea, si nu am pretentia ca ar fi miezul. Dar e mai bine sa faci ceva decat sa nu faci nimic. Macar te mentii pe piata muncii pt vremuri mai bune. Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 (editat) 13 minutes ago, doru3160 said: Care ar fi alternativa? Sa ne sprijinim in cot si sa ne uitam dupa liberare, Să alegem și noi (România) o direcție de dezvoltare. Un facem un plan ... măcar cincinal. Să nu ne mai rezumăm la apaludarea de turnat asfalt pe șosele sau o podișcă peste un râu. Dar pentru asta trebuie învățământ. Dar aici au avut grijă niște ambramburici să-l distrugă ca sa creeze votantul ideal. Suntem o țară de absolvenți de studii superioare pe la alde SpiruHaret. Dar majoritatea nu mai știu ce facultate au terminat dacă pierd diploma. Editat Aprilie 24 de cloudy Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Acum 20 minute, cloudy a spus: Investitorii care mai vin pe aici sunt atrași de facilitățile oferite de statul român (mai ales în prag de alegeri). Peste gard, nu numai statul baga mana in buzunar (au buget special alocat pentru asa ceva) ci si primaria/consiliul local! Daca nu baga mana adanc in buzunar Boc la Cluj, vine Chirica si scoate banul si aduce firma in Iasi! Dar cand nu stim ce se petrece peste gard, avem senzatia ca doar noi suntem fwtuti in cur. Acum 10 minute, cloudy a spus: Să alegem și noi (România) o direcție de dezvoltare. Un facem un plan ... măcar cincinal. Pai si finantele de und ele iei? Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 (editat) 13 minutes ago, merck said: Pai si finantele de und ele iei? Dacă un plan este bine făcut, vin investitorii grămadă. Important este să fie planul nostru, condițiile stabilite de noi. Bănci să acorde împrumuturi sunt dacă planul este ok. Editat Aprilie 24 de cloudy Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 (editat) Noi nu avem un Plan de Țară pe termen lung. Se merge pe ideea "Mai cârpim bugetul azi, și măine, mărim pensiile , mai facem 10 km de autostradă ..." Rahaturi pe măsura intelectului celor aleși de noi. După care dăm vina pe Ursula sau pe Conspiratia mondială că nu ne dă voie să ne folosim mintea ca să ne dezvoltăm. Editat Aprilie 24 de cloudy Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Acum 9 minute, cloudy a spus: Dacă un plan este bine făcut, vin investitorii grămadă. Important este să fie planul nostru, condițiile stabilite de noi. Bănci să acorde împrumuturi sunt dacă planul este ok. Investitorii vin atunci cand ceea ce le propui tu este mai avantajos decat ce ofera celelalte tari. Conditiile stabilite de tine/noi <=> cat de mult ne aplecam cand ne dam jos pantalonii. Nu scapi fara sa iti dai jos pantalonii. Banca nu iti acorda imprumut pe un plan, banca iti acorda un imprumut daca ai ce pune garantie/gaj. Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 (editat) 8 minutes ago, merck said: Banca nu iti acorda imprumut pe un plan Orice bancă cu evaluatori serioși speculează și girează ideile/planurile de afaceri în ziua de azi. Au apus vremurile când girarea materială era importantă ! Mai este totuși valabilă ideea doar dacă vrei să-ți cumperi o mașina sau să-ti faci o vilă. Asta da. Editat Aprilie 24 de cloudy Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Acum 55 minute, cloudy a spus: Să alegem și noi (România) o direcție de dezvoltare. Un facem un plan ... măcar cincinal. Cine vrei sa faca asa ceva? Tu nu vezi ca astia se pregatesc de alegeri, dar tinta lor e cum sa ramana la ciolan, nimic de viitor? Ai auzit la careva un plan pe macar un an dupa alegeri? In afara de promisiunea lui rolex bogdan ca in secunda doi dupa alegeri desfiinteaza pensiile speciale. In conditiile date, e bine ca se mai incumeta sa vina careva pe aici sa investeasca. Ca veni vorba de retardul ala, cica mai vrea o tura la europarlamentari, dar in mandatul ce taman se termina, a lipsit la jumate din sedintele de vot. E pe locul 5 in top chiulangii. Primul e un grec aflat in detentie. Ala macar are o scuza. Cu din astia vrei tu plan cincinal? Chiulangii, hoti, spagari, analfabeti, astia-s fruncea. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Acum 1 minut, cloudy a spus: Orice bancă cu evaluatori serioși sepeculează și girează ideile/planurile de afaceri în ziua de azi. Au apus vremurile când girarea materială era importantă ! Mergi tu la orice banca doar cu basca in mana + un master plan sa vezi daca iti acorda imprumut. Pragul bancii il calci cand deja ai ceva rezultate (ai scos ceva profit). Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 2 minutes ago, merck said: Mergi tu la orice banca doar cu basca in mana + un master plan sa vezi daca iti acorda imprumut Eu vorbeam de Romănia care să prezinte cu un Plan de Țară ! Deși sunt bănci și la noi care au acordat și acordă împrumuturi și pentru planurile firmelor mici fără să ceară garantii prea mari. De exemplu programele gen "StartUp Nation" care se derulează de 2-3 ani și unde cei care au aplicat pentru cei 40.000 de euro nerambursabili au fost împrumutați de bănci cu cofinanțarea 10-20% fără ca ei să gireze cu nimic. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 1 oră în urmă, cloudy a spus: Majoritatea marilor companii străine de pe la noi plătesc gazul sau curentul la prețuri invidiate chiar și de ajutorații social care primesc carduri de energie gratuit. De fapt le cumpara de pe bursa! Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 Acum 3 minute, cloudy a spus: Eu vorbeam de Romănia care să prezinte cu un Plan de Țară ! Deși sunt bănci și la noi care au acordat și acordă împrumuturi și pentru planurile firmelor mici fără să ceară garantii prea mari. De exemplu programele gen "StartUp Nation" care se derulează de 2-3 ani și unde cei care au aplicat pentru cei 40.000 de euro nerambursabili au fost împrumutați de bănci cu cofinanțarea 10-20% fără ca ei să gireze cu nimic. Deci ajungi la ce am sustinut eu: fara garantie nu se poate. Eu stiam ca cofinatarea = reprezinta aportul beneficiarului la finantarea unui proiect. Deci gireaza sau nu cu ceva beneficiarul finantarii? Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 24 Partajează Postat Aprilie 24 3 minutes ago, Marele Savant said: De fapt le cumpara de pe bursa! Nu se complică. In contractul semnat cu statul român s-au stabilit preturi de toată jena. Important a fost că se dă de lucru boborului. Nu contează cât ne costă asta. Sună bine la alegeri. Link spre comentariu
Postări Recomandate