Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Sharky

Postări Recomandate

• Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 12 minute, cloudy a spus:

Totuși, pentru mine pare total ineficient să iau căldura (radiația solară) , să o transform in curent electric pentru ca apoi să încălzesc (radiez) o oală cu apă.

Energia electrica nu se produce doar din radiatie solara, mai exista hidrocentrale sau eoliene. Tot la fel de inieficiente ti se par si aceste doua surse de energie electrica? 

Link spre comentariu
Just now, merck said:

Tot la fel de inieficiente ti se par si aceste doua surse de energie electrica? 

Mă refeream la subiectul încălzirii apei pentru ciorbă prin gaze naturale sau curent electric.

Link spre comentariu
Chiar acum, cloudy a spus:

Mă refeream la subiectul încălzirii apei pentru ciorbă prin gaze naturale sau curent electric.

Pai curentul electric nu provine exclusiv din panouri fotovoltaice.

Canada spre exemplu produce foarta multa energie din hidro. La ei de zeci de ani aragazul era cu rezistenta electrica. Incalzirea pe timp de iarna tot electrica este.  

Link spre comentariu
8 minutes ago, merck said:

Canada spre exemplu produce foarta multa energie din hidro.

Nu știu eu prea multă geografie, dar prin Canada se pare că s-a terminat Potopul lui Noe.
La câte lacuri și râuri au, sunt un caz special.
Eu vorbeam de cazul general în care se transformă căldura solară în energie electrică și apoi se transportă pentru a fi iar trasformată in căldură pentru încălzirea casei sau a unei oale cu apă.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, merck a spus:

Canada spre exemplu produce foarta multa energie din hidro.

Si ce legatura are asta cu ce se intampla la noi? Banuiesc pe langa energie hidro, nu au si atatea lipitori atasate la sistem pe criterii politice. Compari mere cu pere, si vrei sa convingi lumea ca bananele sunt mai bune.

Hai sa ne kkm pe noi acum ca pierdem caldura pe langa oale.

Uite aici poluare, asta vis a vis de ce spuneam mai inainte.

https://www.facebook.com/reel/1574238456694996

Citat

15 dintre cele mai mari vapoare din lume polueaza mai mult decat toate cele  760 milioane de automobile ale planetei! Aceasta informatie a fost publicata de ziarele The Guardian si The Times, intr-un moment in care UE prevede stabilirea unor zone maritime, pentru a limita  poluarea emanata de milioanele de vapoare gigantice ce strabat intrega lume, in apropiere de coaste.

Pe langa toate astea, unde se situeaza oala mea care pierde caldura sau tigaia euro5?

Link spre comentariu
Acum 7 minute, doru3160 a spus:

Si ce legatura are asta cu ce se intampla la noi? Banuiesc pe langa energie hidro, nu au si atatea lipitori atasate la sistem pe criterii politice. Compari mere cu pere, si vrei sa convingi lumea ca bananele sunt mai bune.

Pai decarbonizarea nu ne priveste si pe noi? Canada care produce multa energie electrica din hidro va avea tot interesul sa pedaleze in directia decarbonizarii si introducerii taxei pe CO2 produs, ca ei sunt interesati sa exporte curent. 

Chiar si la noi in ograda la UE se impune decarbonizarea desi nu toate tarile au acelasi potential. Clima nu este peste tot la fel, nu toate au acelasi potential de productie al energiei electrice din hidro insa directivele sunt valabile pentru toate tarile si nu exista exonerari sau concesii. 

Deci chiar avem in acelasi cos, mere, pere si banane si se cere ca gustul sa fie identic! :rade:

Link spre comentariu
Acum 18 minute, merck a spus:

Chiar si la noi in ograda la UE se impune decarbonizarea desi nu toate tarile au acelasi potential.

Am mai zis, si repet. Cand o sa-mi vanda curent la pret decent, nu trebuie sa ma convinga sa renunt la gaze. O fac singur. Cand o masina electrica va fi la fel sau mai ieftina decat una clasica, nu trebuie sa ma convinga nimeni sa trec pe electrica. Restul sunt povesti cu pesti, sau cum sa le mai luam la fraieri niste bani.

Citat

Marea Britanie fiind cea mai afectata de acest tip de poluare, ignorata pana acum(cea navala). Studiile indica faptul ca 39.000 de europeni mor prematur in fiecare an, din cauza emisiilor toxice. The Guardian prezinta un studiu conform caruia 60.000 de persoane mor prematur in SUA din cauza emisiilor poluante ale celor 90.000 de vapoare de mari dimensiuni care navigheaza de-a lungul coastelor acestei tari. Noxele emise de aceste motoare provoaca, in principal, afectiuni cardiace si pulmonare. Asadar, se confirma ceea ce se banuia de mult: transportul auto este poluant, insa nici pe departe pe atat de mult cat transportul maritim si cel aerian!

Sursa: Autonews.Ro

Link spre comentariu
Acum 4 minute, doru3160 a spus:

Cand o sa-mi vanda curent la pret decent, nu trebuie sa ma convinga sa renunt la gaze

Asta se rezolvă foarte ușor, prețul curentului "scade" imediat prin creșterea prețului la gaze. :rade:

Link spre comentariu

Da, e fix ca ala de si-a dorit o powla pana in pamant de lunga...si i-au taiat picioarele.

Uite ce fac unii...când ajung eu sa ard pe persoană fizică 250t de motorina, cât arde ăla doar într-o zi ?

https://www.facebook.com/share/r/2F5CKEVHmwDNMxgc/

Și pe mine mă freacă la creier unii spălați că poluez planeta cu oala care scapă căldură pe alături, sau câteva luni de iarna în care ard gaz ca să mă încălzesc. Ardere nu ca la vapoare, cu emisie de particule, ci doar ce rezultă din arderea gazului...vapori de apa și bioxid de carbon. Mai bine ne întoarcem în peșteri, sau le dam UE celor care bat moneda cu poluarea planetei și salvarea balenelor. Unii chiar nu s-au prins că tot ce fac ăștia cu noi e pt bani și nu pt poluare.

Link spre comentariu

Domnule Doru, ați avut "curajul" să puneți clipuri în care se vede foarte bine "fenomenul" dârelor chimice lăsate de avioane (atunci când sunt planificate și programate)...

Ce vor zice acum cei care nu cred că există așa ceva? Și nu mă gândesc acum la oamenii care încă mai au suficient bun simț și judecată normală și corectă încât să nu poată concepe și accepta că ar putea fi posibil să se întâmple asemenea lucruri. Mă refer în primul rând la cei care nu sunt interesați și nu vor să știe și să afle adevărul și realitatea. Și pe deasupra le mai și contestă fără a avea argumente corespunzătoare.

Link spre comentariu
Vizitator

Mi se rupe de decarbonizarea curului.

Atat timp cât nu văd acțiuni concrete și cu eficientă în timp,  repet,  mi se rupe. 

Prin zona mea,  trecând la pas,   cred că se pot

împaduri cca. 2-300 de hectare.  

Putin mai încolo,  la fel.  Și încă puțin mai încolo,  la fel. 

Și tot așa,  pe o rază de 10km , cât văzui cu ochii mei. 

Aprecierile sunt ochiometrice. 

În schimb,  se taie. 

Am plantat eu mai mult decât au plantat ăștia. 

Link spre comentariu

Nu e nici un curaj...sunt la îndemâna oricui vrea să le vadă. Internetul e plin de asemenea exemple.

Acum 30 minute, Elservius a spus:

Domnule Doru, ați avut "curajul" să puneți clipuri în care se vede foarte bine "fenomenul" dârelor chimice

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări