Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Sharky

Postări Recomandate

Vizitator

Pe langa letcon mai aprind si lumina in atelier + lampa de pe masa, care e doua.:rade:

Stai ca vine merk c-o solutie imediat...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 48 minute, IPV a spus:

Două plite electrice,  coptor, boiler, trei radiatoare,  lumini nocturne multe,  hidrofor,  frigider, congelator, mașină de spălat 

Pe lângă astea mai folosesc un circular și letconul de lipit :rade:

Acum spre vară o să mai scadă consumul. 

Nu știu dacă e estimare sau citire. 

Baga panouri solarizate bo$$icule si te mai faci si prosumator like a bo$$

Link spre comentariu

G.P.L.= Gaz Petrolier Lichefiat.

Se pot lichefia în condiții rentabile economic: propanul și butanul.

Pentru autovehicule, G.P.L.-ul ar trebui să conțină practic numai propan, deoarece butanul se "autolichefiază" la doar câteva grade Celsius sub 0.

Putere calorică mai mare are butanul; deasemenea el este "majoritar" în buteliile pentru aragaz.

Puterea calorică cea mai mică o are metanul, care se luptă foarte puternic împotriva lichefierii, dar în schimb îi plac plimbările prin conducte.

Link spre comentariu
Vizitator
Acum 2 ore, merck a spus:

De ce nu ai panouri fotovoltaice?

Daca este sediu => investitie deci deduci o parte din banutzi!

Prea mare investiția în comparație cu ce plătesc la distribuitor. 

Nu am bani pentru asta și nici dacă aș avea nu mă tentează. 

Prosumator.... n-am chef de prostii d-astea.  Să se facă cine dorește. 

Ca să se înțeleagă bine,  sunt la curent cu genul ăsta de investiție. 

Am trei clienți care au făcut chestii de astea "verzi " .

Să zicem că am o medie de 4-500 lei lunar.  Pe an ar veni 6000 lei curentul. 

Ca să îmi pun panouri,  împărțit la 10 ani  investiția,  fără a lua în calcul întreținere și alte necesități,  tot nu ajung unde trebuie. 

Link spre comentariu
Acum 41 minute, IPV a spus:

Ca să îmi pun panouri,  împărțit la 10 ani  investiția,  fără a lua în calcul întreținere și alte necesități,  tot nu ajung unde trebuie. 

Da cine zice ca pretul la kW ramane asa plafonat? Astepta 2025 si vedem ce si cum. :rade:

Anul trecut am imprumutat 25 de miliarde de euro. Factura pentru UA va fi mai scumpa. Sa vedem pe unde scoatem camasa!

P.S. Un calcul realist ar fi la minim 2 lei kW. 

Editat de merck
Link spre comentariu
Vizitator

Ei, oricum ar fi, tot un rahat iese. Te scarpini la buzunar de zici ca ai urticarie.

Hai sa fim verzi, hai sa fim user friendly cu iarba din parcuri, hai s-o iau pe Ursula la pendula.

Link spre comentariu

Deoarece nu mai pot să editez, doresc să fac niște precizări în legătură cu puterile calorifice ale butanului și propanului.

Când am scris că butanul are putere calorifică mai mare decât propanul, a fost vorba despre starea lor gazoasă, măsurate în metri cubi, adică așa cum sunt ele în condiții naturale normale.

În stare lichidă, adică așa cum sunt ele stocate în butelii, într-adevăr 1kg de propan are 100 de calorii în plus față de butan; dar această diferență este foarte mică, totuși.

Link spre comentariu
Vizitator

Da" pi ia o țâneo chișoarili?

Tare îmi e că o să aibă soarta poneiului dacă mă-n fig în dânsa.  :rade:

Acum 40 minute, merck a spus:

Ti baji? Ti ţâni? :scarpin

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări