Sharky Postat Martie 30 Autor Partajează Postat Martie 30 A doua nu e tehnologie. Ce ma distreaza e ca bisnitari paraziti ca si el urla cel mai tare. Oameni care doar detin lucruri si sunt un fel de rentieri, care nu produc nimic util, urla ca nu le mai merge treaba. Generatia care se pensioneaza are casa lor, nu mai au credite. Generatiile următoare nu isi permit sa cumpere. Asta nu le convine, nici lor nici celor de la davos. Raman fara pălmași care trag o viata sa ii tina pe astia de sus in puf. Asta e noua aristocratie. Solutia lor va fi: cresc mai mult taxele pe posesiuni, inflatie excesiva ca sa nu poti tine bani in banca pe termen lung. Ideea e ei sa ramana sefi sa traga bir indirect de pe pălmași. Orice pălmaș care se ridica trebuie strivit. Link spre comentariu
Ujio Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Nu gatesc excesiv,fiind singur.Dupa evenimentele cu gpl explozii nu mai incarca nimeni buteliile si implicit unde se schimba cu plina a crescut pretul.Si ca urmare am experimentat plita electrica si cuptoare electrice.Sunt tentat sa renunt la butelii vazand rezultatul.Gaz metan nu avem,e an electorall si ne vrajesc astia ca fac canalizare si vor urma gaze si asfaltare.Daca mai apucam sa vedem si asta.Eram doar curios cum va descurcati si voi... Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 D-nule @Ujio, 1kg de propan sau butan au oricare dintre ele cca. 13kwh. Acum, depinde de prețul acelui kg de gaz combustibil și prețul unui kwh de energie electrică. Deasemenea, depinde și de randamentul aragazului și al plitei electrice. Link spre comentariu
daniels Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 Am dat pe una de 11kg 110lei. Ar veni 10lei/kg. Link spre comentariu
Elservius Postat Martie 31 Partajează Postat Martie 31 (editat) Ar fi aproape 80 de bani kwh. Acum depinde numai de randamentul respectivei mașini de gătit. Editat Martie 31 de Elservius Corectare Link spre comentariu
Ujio Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 chiar daca ar iesi egal gpl cu energia electrica,e de amintit ca la curent nu te deplasezi nicaieri.Butelia te duci sa o iei o cari,apoi instalezi,risti sa aiba pierderi. Link spre comentariu
BRANCA Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Ujio.Pentru rapide plita de inducție şi,nu prea sănătos,cuptorul cu microunde.Dacă e timp o sobă cu plită pe lemne e f bună... Noi la țară mergem numai pe butelie de gaz... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Acum 5 ore, BRANCA a spus: Pentru rapide plita de inducție şi,nu prea sănătos,cuptorul cu microunde. Propozitia asta nu are predicat ... pentru unul care are 3100 de postari si care se baga absolut in orice domeniu sa dea el sfaturi despre orice ESTE O RUSINE FARA de MARGINI SA SCRII IN HALUL ACESTA ... Link spre comentariu
Ujio Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 De cind eram in facultate stiu ca la microunde nu e prea sanatos sa gatesti,ci doar sa incalzesti mancarea.Apoi da,plita sobei cu lemne e economica pentru gatit.Singurul inconvenient ar fi ca afuma cratitele,oalele.O baba vecina ca sa nu frece oalele gateste fara sa dea la o parte ochiurile plitei. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Desi am centrala noua, merge pe doi ani, daca pretul curentului devine egal cu cel al gazului, raportat la KW consumat, maine dau centrala jos si aragazul afara, si merg pe curent. Doar ca lucrul asta nu se va intampla prea curand. Inca este (cel putin) la dublu pretul intr-o gospodarie care merge pe curent. In general omul nu este reticent la schimbare, doar se uita la buzunar. Altfel poate sa se dea cu curu de pamant guvernoiu si EU, ca tot degeaba. Cu ecologia nu ajungem prea departe. Marea poluare nu consta in cateva cazane eliminate de pe strazi sau eliminarea centralelor de apartament. Doar ca astea sunt la indemana, sunt consumatori mici, care pot fi loviti dupa voie. ia sa vad cum se iau de aeroporturi cu flote de avioane pe kerosen, sau de vapoare care misuna pe tot globul. De aia nu se pot lua. Ca sa nu mai zic de industrii mari poluatoare din India, China sau USA. Pe aia nu au cum sa-i ingradeasca, si atunci se iau de pulime. Le baga bulectrice pe gat si discursuri cu Greta. Gata, ma opresc ca nu am lamaie in frigider, si ma apuca greata. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Acum 15 minute, doru3160 a spus: Desi am centrala noua, merge pe doi ani, daca pretul curentului devine egal cu cel al gazului, raportat la KW consumat, maine dau centrala jos si aragazul afara, si merg pe curent. Doar ca lucrul asta nu se va intampla prea curand. Inca este (cel putin) la dublu pretul intr-o gospodarie care merge pe curent. O pompa de caldura aer/aer (unitate de aer conditionat care si incalzeste) care are un COP in jur de 5 iti economiseste bani chiar daca pretul energiei este dublu fata de gaz. Avem foarte multe zile in care afara este frig dar temperatura nu scade sub 0 grade si aici aceste pompe de caldura isi arata muschii. Nu mai sunt iernile de alta data cu multe zile sub -10 grade. Sa asteptam sa vedem cat vor pune astia taxa pe CO2. Aragazul din punct de vedere al randamentului nici nu miroase pe langa plita cu inductie. Se pierde o gramada de caldura pe langa vasul pus pe foc. Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 (editat) 23 minutes ago, merck said: Aragazul din punct de vedere al randamentului nici nu miroase pe langa plita cu inductie. Se pierde o gramada de caldura pe langa vasul pus pe foc. Cred că trebuie să ținem seama și de costurile producerii și transportului (pierderilor) in cazul energie electrice. Costul gazului care se pierde pe langă vasul de pe foc este foarte posibil să fie comparabil cu ce se pierde la transport + costul întreținerii rețelelor electrice. Editat Aprilie 1 de cloudy Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Acum 22 minute, cloudy a spus: Cred că trebuie să ținem seama și de costurile producerii și transportului (pierderilor) in cazul energie electrice. Costul gazului care se pierde pe langă vasul de pe foc este foarte posibil să fie comparabil cu ce se pierde la transport + costul întreținerii rețelelor electrice. Acum daca lumea isi pune panouri fotovoltaice => pierderile chiar sunt infime. La aragaz se pierde multa caldura pe langa vas, astazi avem hotele care elimina afara caldura si nu prea realizam. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 Acum 22 minute, merck a spus: La aragaz se pierde multa caldura pe langa vas Esti negativist. Se incalzeste vasul de jur-imprejur. Link spre comentariu
cloudy Postat Aprilie 1 Partajează Postat Aprilie 1 (editat) 28 minutes ago, merck said: La aragaz se pierde multa caldura pe langa vas, Totuși, pentru mine pare total ineficient să iau căldura (radiația solară) , să o transform in curent electric pentru ca apoi să încălzesc (radiez) o oală cu apă. Editat Aprilie 1 de cloudy Link spre comentariu
Postări Recomandate