Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Hai sa mai vorbim despre tehnologie.

Sharky

Postări Recomandate

Hai sa mai vb de tehnologie.

In general inventează unu gaura la piuliță și lumea pica in fund, wow, ăla deține puterea.

Că nu știu ce ruși au făcut nginx acu au deschis o companie.

Ura. E o companie din multe altele pe glob.

E că și cand ai spune că un rus a inventat mandrina rapida, gata, aia sunt regii mecanicii, o să facă niște mașinării de o sa stea mâța n coadă.

Sunt zeci de mii de firme care lucrează în domeniu. Din ăștia hai sa zicem că un procent fac inovații iar din inovațiile alea un procent prinde pe piața.

Faptul că niște ruși și au făcut firma nu înseamnă nimic. Bravo lor, dar atât.

Sunt nspe soluții tehnice geniale, le au făcut niste oameni, dar cam atât a fost. N au stat oamenii aia sa scuipe soluție după soluție, la fel cum și rușii ăștia n o să revoluționeze lumea.

Deobicei o soluție până o implementezi practic sa fie ceva durează. Deci ai de lucru pe următorii 10 ani. Nu mai ai energie de altceva. Plus integrezi sau te integrezi cu alte tehnologii des folosite că sa permiți invenției tale sa supraviețuiesc pe piata.

It ul asta e o chestie globală, plin de soluții folosite de oameni deștepți pe tot globul. Nu se apuca acu in Rusia sa inventeze alt limbaj, alte tehnologii care sa spargă normele. Inventatori sunt pe tot globul, dar f puține chestii prind când tragi linie.

Lumea se uita fascinata că dle au aia un soft dezvoltat doar pt ei și serviciile lor care să facă nu știu ce.

Așa și? Orice companie care după ce trece de un anumit nivel are softul ei.

Doar acu incepe idee software as a service sa prindă viață dar și aici tiparele sunt bine personalizate. Nu e nimic de-a gata. Tot e de munca 

Daca n as lucra în domeniu... probabil as pune și eu botu la propagandă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 518
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• Administratori
Acum 11 ore, Sharky a spus:

Că nu știu ce ruși au făcut nginx acu au deschis o companie.

softul asta este folosit de peste 350 milioane de situri de internet si nici macar nu mai este rusesc ca firma este in US

In rest cum ziceai, banul e rege... 

Oricum nu am inteles ce vrei se zici in postare dar sa sti ca am citit-o 

Link spre comentariu

La fel și docker, jdk, git și multe alte aplicații. Că sa nu zic de sistemele de operare. Îți dai seama că toate firmele care s au implicat în mod activ în acestea au și alte proiecte pe rol. Totuși nu prind toate.

Uite google a avut GWT. De ce nu îl folosește nimeni?

Totuși vb de google....

Să faci ceva cu adevărat genial sau bun nu e așa simplu.

De aia zic, băieții ăia că și au făcut firma lor, bravo, dar atât.

Nu vă așteptați să iasă de acolo generația următoare de softuri minune, pt că nu așa merge treabă.

Plus nginx e open source, deci nu e a cuiva neapărat.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ce le plac unora gulgutele...MX044,concepţie,proiectare Rohde & Scwartz.Laba de lucru românească.Fix acelaşi lucru de se face prin China,prin Vietnam,sau mai ştiu eu unde!

Acu' peste 30-40 de ani se asamblau aparate complexe în Malaezia,Singapore,Salvador,Mexico.Au ţările alea super tehnologie în electronică?

Până la urmă e vorba de linii de asamblare Rohde.Mãine apare robotul AI şi dispare linia ín Germania!

Tehnologie e la centrele Freescale sau Infineon...

Link spre comentariu

Sharky.Singurii care au "prins" ceva până acum sunt chinezii,taiwanezii şi sud coreenii...

Îţi aduc aminte că toţi foştii proiectanţi de la IPRS şi Microelectronica au migrat după '90 în Vest.Din păcate aproape toate creierele din RO migrează acum tot în Vest.Parte bună din ele sunt atrase ca studenţi cu burse...

Mulţi sunt conştienţi că profesional nu se pot dezvolta la noi şi că d.p.d.v. al salariilor şi asistenţei medicale sunt net avantajaţi acolo.

Trist,dar adevărat,am întâlnit şi familii obişnuite care pleacă pe motiv că "trebuie să le asigure şi copiilor un viitor"...

Mă gândesc că poate în viitor,datorită politicii UE de scădere a dependenţei de China,să apară noi investiţii în RO.În rest sunt foarte slabe şanse ca să dezvoltăm tehnologii proprii din lipsă de interes şi de fonduri...

Când vezi câte zeci de mii de cercetători are câte o mare corporaţie şi de la ce nivel pleacă,te ia groaza!La noi şi bruma pe care am avut-o în cercetare s-a dus naibii...

Efectiv mă doare sufletul câ n-avem nicio intenţie de-a ne specializa într-un anumit domeniu,ca să avem şanse de viitor.Ăştia vorbesc de revoluţia 5 G şi la noi e pauză!Şi ce vom dezvolta în segmentul IT va fi pentru alţii!...

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Craciun a spus:

un R&S MX044 costa peste 20000 eur !!! ce o fi facand de banii astia ?

Triggere deştepte, posibilităţi de validare HW (conforme cu standardele) direct din osciloscop, analize complexe etc.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări