icar Postat Noiembrie 2, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Da Doru, am inteles si asa e. Dar daca ala din târg vinde tot 100 de aparate? Sau, eu ma duc la un depozit de vechituri si, pe spaga, adun receptoare tv, combine etc, le repar si le revând in târg. Vine fiscu' la usa? Dar daca le vind prin posta, ramburs? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Cam vad în ce direcție duci discuția, vrei sa moara și capra vecinului. Cel care vinde în târg tot activitate comerciala face, la fel cu cel care vinde online, prin intermediul postei. Dacă nu-i convine taxarea rambursului, poate vinde în târg. Numai ca trebuie sa renunțe la o piață întinsă pe toată tara, pt o piață locală de câteva sute de potențiali cumpărători, fata de câteva sute de mii. Acum vezi diferența? Acum ei se refera la cei care primesc ramburs. Ceilalți au alte reglementari. De exemplu plătesc o taxa pt ca vând acolo troacele lor. Vând sau nu, taxa o plătesc. Asa cum spuneam, foamea de bani e mare, și merg pe ideea ca pic cu pic se face marea. Nu se îndreaptă către cei care au fost dovediți ca au furat si să recupereze miliardele furate, dar se pun cu tunurile pe cei mărunți care scot un ban în plus de pe activități comerciale online. Tu vrei sa spui ca nu tratează pe toți la fel. Nici nu cred ca si-au propus asa ceva. Vor doar sa scoată bani de la o categorie de comercianți. Și adevărul este ca a cam luat amploare fenomenul. Cred ca au mirosit ca de aici se pot scoate niște bănuți și au acționat în consecință. Ca tu vrei sa faci comparație cu alții, e treaba ta, dar comparatia da cu virgula. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 doru3160.Tocăm frunza cam degeaba...Principiul de bază în societatea modernă este că orice venit e impozabil!...De aici,că ai plătit TVA,etc,anterior,pentru un obiect,nu mai contează.E ca şi cum obiectul respectiv l-ai "produs" tu şi e "nou",în momentul vânzării... Să vedeţi impozit la canadieni pe vânzare de casă.Ai luat casa acu 50 de ani cu 100000 $ şi o vinzi azi cu 500000 $.Diferenţa de 400000 e socotită venit şi se impozitează!Posibil,funcţie de provincie,ca impozitul să fie peste 25%!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Acum 4 minute, BRANCA a spus: doru3160.Tocăm frunza cam degeaba... Si ce ai vrea sa facem în secțiunea asta? Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 (editat) Acum 36 minute, BRANCA a spus: doru3160.Tocăm frunza cam degeaba...Principiul de bază în societatea modernă este că orice venit e impozabil!...De aici,că ai plătit TVA,etc,anterior,pentru un obiect,nu mai contează.E ca şi cum obiectul respectiv l-ai "produs" tu şi e "nou",în momentul vânzării... Să vedeţi impozit la canadieni pe vânzare de casă.Ai luat casa acu 50 de ani cu 100000 $ şi o vinzi azi cu 500000 $.Diferenţa de 400000 e socotită venit şi se impozitează!Posibil,funcţie de provincie,ca impozitul să fie peste 25%!! Diferenta este socotita CORECT ca fiind PROFIT (nu venit)! Si DA, peste tot in vest PROFITUL obtinut in urma unei vanzari se impoziteaza. Ca sa iti dau un caz bizar dar real: un calugar primeste 50 de euro (a facut o molifta sau s-o fi rugat pentru persoana care i-a dat banii) si a intrebat pe un forum de contabilitate: trebuie sa declar cei 50 de euro? Raspunsul a fost clar: DA! Insa un expert contabil a adaugat: nu vine nimeni sa va verifice, totusi n-am ajuns sa calcam pragul chiliei unui calugar! Daca eu de exemplu cumpar o masina SH cu 2000 de euro si in urma unei daune totale imi da societatea de asigurare 3000 de euro eu sunt obligat in declaratia de venit sa mentionez 1000 de euro PROFIT. Acelasi lucru daca eu prostesc un fraier si imi da 3000 de euro pe masina (eu platind doar 2000 euro). Editat Noiembrie 3, 2022 de merck Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 S-ar putea să ai dreptate,canadienii vorbesc de "capital gain",în traducere liberă "câştig de capital"... Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Acum 22 minute, BRANCA a spus: S-ar putea să ai dreptate, Am la activ 2 declaratii de venit completate acolo. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 3, 2022 Partajează Postat Noiembrie 3, 2022 Iar eu aici. Şi la noi se impozitează cîştigul, dar cîţi crezi că sînt corecţi şi declară? Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 4, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 La 03.11.2022 la 4:09, doru3160 a spus: Tu vrei sa spui ca nu tratează pe toți la fel. Iegzagt! Nu vreu sa moara capra vecinului, doar intreb de ce nu sunt tratati toti la fel. Taxa aia, de o platesc ca vând in târg, nu are nici o legatura cu ce vorbim noi aici, aia e o taxa ca se foloseste terenul târgului. Eu stiu ca e foame de bani, dar nu asa se rezolva. Ai gasit niste bani intr-o carte cumparata din târg. Ce faci, ii declari la fisc? L-ai ajutat pe vecin sa culeaga via. Ti-a dat 25 de lei, ii declari la fisc? Ospatarii, frizerii, mecanicii auto, declara bacsisul la fisc? Am niste gaini, fac oua, pe care le manânc, declar un câstig la fisc? Sa nu ziceti, din nou, aia cu capra vecinului, ca nu am nimic cu ea, dar astia cu fiscul se uita unde nu trebuie! In alta ordine de idei, sa lamurim un lucru: proripost e una, factaj e alta. Prioripost e un serviciu mai vechi, care nu are nici o legatura cu factajul, un serviciu mai nou. Desi, aparent, ambele fac acelasi lucru. Numai ca prioripostul iti aduce coletul acasa,vdar mai repede, pe când factajul iti aduce coletul acasa, dar in regim normal. Sunt doua lucruri diferite si independente. Sursa: posta romana. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Da, numai ca ce nu spun este ca atunci când completezi formularul, AWB ul, căsuța factaj e bifata din oficiu. Deci dacă nu ești atent sa debifezi, plătești factaj fără sa soliciți. Mi se pare o scăpare nesimțită. Nimic altceva nu vine bifat. Cat despre impozitare, cred ca ai o privire greșită. Tu compari pe cel care mănâncă un ou de la propria găină, cu cel care importa produse ieftin din China, și vinde scump online, folosind ramburs ul ca metoda de plata. Mi se pare deplasata comparația. Și să-ți dau un exemplu găsit întâmplător. Un individ vindea pe olx un produs ce ma interesa. Când am întrat sa vad ce mai vinde, avea o oferta bogata de parfumuri sau ce or fi fost, unde cel mai ieftin era 80 lei, cel mai scump, 230. Pai dacă vinde 10 bc pe zi, poți să-l compari cu ala care nu declara oul de găină? Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acum 1 oră, doru3160 a spus: Da, numai ca ce nu spun este ca atunci când completezi formularul, AWB ul, căsuța factaj e bifata din oficiu. Deci dacă nu ești atent sa debifezi, plătești factaj fără sa soliciți. Mi se pare o scăpare nesimțită. Nimic altceva nu vine bifat. Eu as scrie: mi se pare o marlaneala nesimtita! Daca mai venea inca ceva bifat acceptam ca este o scapare (o greseala). Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acum 2 ore, icar a spus: Iegzagt! Nu vreu sa moara capra vecinului, doar intreb de ce nu sunt tratati toti la fel. dar astia cu fiscul se uita unde nu trebuie! In tarile cu apa calda nu cauta mici gainari (, hai ca am pus-o la misto sa zambesc cand iti scriu), pentru ca nu-i eficient. La noi insa orice trend din vest este romanizat! Pana acum am fost tratati la fel? Normal ca cei de la fisc trebuie sa isi faca planul si vor fi fortati sa fuga dupa 1000 de gainari sa le bage amenzi - ca din confiscarea profitului nu-si platesc nici pingelele - pentru ca trebuie sa-si lase pretenii sa continue smechereala. Stiu ca in Spania pentru evaziune pana la o anumita suma (sper sa nu spun prostii dar parca 1-2 milioane) nici macar nu te baga la bulau! La noi unii au facut puscarie pentru cativa stiuleti de porumb sau un kilogram de parizer! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 Acum 16 minute, merck a spus: La noi unii au facut puscarie pentru cativa stiuleti de porumb sau un kilogram de parizer! Asta e furt, nu mai tine de anaf, e alta parohie. Daca ar fi fost doar ăștia amărâții, ultimii hoți, ai fi zis, foarte bine, sa termine odată cu hoții. Dar când la vedere se fura păduri, fabrici și se sifoneaza bani în sume astronomice, mai că-ți vine sa il mângâi pe creștet pe amărâtul care fura de foame. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 4, 2022 Partajează Postat Noiembrie 4, 2022 https://specialarad.ro/condamnare-pentru-un-aradean-care-a-vandut-haine-pe-net-a-strans-aproape-300-000-de-euro-fara-sa-elibereze-bon-fiscal/ Pai nu e normal? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2022 Partajează Postat Noiembrie 11, 2022 https://stirileprotv.ro/stiri/social/seful-anaf-ii-desfiinteaza-pe-inspectorii-din-deva-care-au-amendat-taranii-ce-vand-mere-in-fata-casei-nemernici-mi-e-rusine.html Link spre comentariu
Postări Recomandate