Ovidanie Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 9 minute, doru3160 a spus: Eu cred ca e prematur sa discutam despre efecte, când legea nici nu a fost promulgata. Și după aia oricum urmează sa scoată normele de aplicare, fără de care legea e fix pix. Un lucru trebuie sa ne fie clar. La ce foame de bani au specialii noștri în gât , ar fi în stare sa taxeze și morții pt ca și-au permis sa moara. Si apoi o sa aplice retroactiv toate normele alea si o sa ma ia la intrebari unde sunt cei 16% din cei 100 lei primiti de la tine drept plata pe reportofonul Siemens. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Cred că se ia de cei care au o tonă de anunțuri pe olx. Gume sh, piese dezmembrări. Unul nu da o factura... Și de ar fi sume mici, dar vezi faruri vândute cu o mie lei, o cutie viteze 1500 sunt care speculează in halul ăla pana și pe piese de pe coji vechi luate sub 500e. Banu direct in buzunar și pleci cu piesa. Apai daca aia nu e activitate comerciala... Și îi vezi că n o duc chiar rău. Link spre comentariu
norad Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Pai daca pe autoturismul ce urmeaza a fi dezmembrat, statul a luat taxele atunci cand a fost vandut de nou, care e temeiul legal sa mai taxezi inca o data farurile? E fix treaba vanzatorului ca poate lua o mie de lei pe niste faruri sh. Inseamna ca e bun sa-l incalte pe cumparator. La fel e si aici pe forum: ce treaba avem noi cu cei care au drept singur obiect de activitate cumparaturi (de electronice si altele) din flohmarkt-urile (pardon, talciocurile) din Austria si apoi le vand aici, pe forum? Daca le merge, cine suntem noi sa-i judecam? Zic si eu, nu e cu intentie sau cu directie... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 1 oră, Ovidanie a spus: Si apoi o sa aplice retroactiv toate normele alea Ce lege ai văzut tu ca se aplica retroactiv? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Acum 8 ore, doru3160 a spus: Eu cred ca e prematur sa discutam despre efecte, când legea nici nu a fost promulgata. Este promulgata si a intrat in vigoare de pe la jumatatea lunii august! Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Acum 1 oră, Marele Savant a spus: Este promulgata si a intrat in vigoare de pe la jumatatea lunii august! Deci pentru cei care nu sunt la curent va fi aplicare abuziva RETROACTIVA! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Știe cineva măcar un caz în care legea a produs efecte? Întreb pt un prieten. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Va produce. Asa a fost si cu samsarii de masini, se auzea ca vor fi cautati, se zvonea ca unu in nusj ce judet a primit o decizie de impunere, si uite ca de anu trecut toti care faceau un business din traficul cu masini au fost obligati sa plateasca impozit la veniturile realizate si nu este mic deloc, oricum nu au fost prinsi cu toate sumele incasate, dar si asa intr-un tarziu legea s-a aplicat, chiar si retroactiv, pentru tranzactii facute in urma cu 3-4-5 ani. Ce mai plangeam unii 'prieteni' ca aveau de plata cate 20-30mii lei. Unul chiar a divortat si a scapat de o parte de avere la partaj. Romanu are inca bani, bani nefiscalizati, scoateti capul pe geam sa vedeti ce trece pe strada, chiar si intr-un sat amarat, nu mai spun de orase. Chiar ma bucur ca se vrea, nu-mi place ca banii incasati se dupa pe p**a dar macar nu-mi mai rade in fata orice maimutzoi care are venituri 0 si masina de 30k+ euro! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Acum 18 minute, dem3ntor a spus: Va produce. Întrebasem dacă tot spuneți ca a fost promulgata, dacă a produs măcar un efect, nu ca va produce. Asta știe tot omul, numai ca nimeni nu știe sigur. Cunoaște cineva normele de aplicare? Ce plafoane se au în vedere, de când se aplica, și toate alea. Eu nu am găsit nimic. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 doru3160.Eu nu văd decât dezmăţul de la vânzarea pieselor SH de maşină.Nu-i controlează nimeni,probabil findcă şi cotizează unde trebuie...În toată ţara funcţionează afacerea!Normal ar fi să se plătească impozit la câştigul realizat,cine îl declară corect însă? Privitor la astea cu ramburs zic că sunt greu de urmărit şi nu ştiu dacă merită...În principiu ar trebui să se aplice numai celor care fac tranzacţii repetate şi de-o anumită valoare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Sunt mult mai ușor de urmărit decât alții. Rambursul este deja în sistem, ei trebuie doar sa culeagă date. Cât despre piesele sh auto, exista soluții dacă se vrea. Una ar fi sa le impună casa de marcat, ca oricărui comerciant, și controlat dacă se eliberează bon fiscal sau nu. Dacă nu, închisă șandramaua, fără drept de a mai deschide alta de același profil. Nu legile ne-au lipsit noua dintotdeauna, ci aplicarea lor. De aici și corupția, și unii devin mai egali în fața legii. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Acum 3 ore, doru3160 a spus: Știe cineva măcar un caz în care legea a produs efecte? Întreb pt un prieten. Au trecut doar doua luni si jumatate! nu este vorba de fiecare vinzare facuta in Romania, probabil ca se urmareste o perioada mai mare si mai ales se asteapta sa vada deca veniturile vor fi declarate pentru acest an, deci mai e ceva vreme pina la depunerea declaratiilor! Nu este o lege dedicata acestui fapt, ci doar o modificare adusa C.F. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 2, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Acum 14 ore, norad a spus: satul a luat taxele atunci cand a fost vandut de nou, care e temeiul legal sa mai taxezi inca o data farurile? Exact asta intrebam si eu! Intreb din nou, cu precizarea ca nu atentez la capra vecinului, de ce, daca eu cumpar aparatul Hix2, de Pixulescu din târg, el nu are probleme cu fiscu', dar daca acelas aparat, Hix2, mi-l trimite Pixulescu acasa prin ramburs, Pixulescu trebuie sa dea la ANAF, nuș' câti lei. Eu asta vreau sa stiu! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Nu vreau sa fac pe avocatul diavolului, dar cred ca dacă pixulescu vinde doar acel aparat, nu o să-l întrebe nimeni, niciodată de taxe pe acel ramburs. Dacă pixulescu vinde 100 aparate pe luna, deja este considerata activitate comerciala, și atunci probabil statul s-a gândit sa jumuleasca. Întrebarea era de la ce venituri din ramburs trebuie sa te aștepți ca încalci legea dacă nu declari sumele la fisc, sau te agață fiscul din baza de date...pt ca altfel discutam discuții. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Știu eu cum sa te agațe. Și probabil nu au chef de lucru. Se uita pe 3 rapoarte ii iau pe primii zece care nu s văru sau cumnatul nimănui și aia e. Link spre comentariu
Postări Recomandate