icar Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Stiti cu totii ca ANAF a dat porunca ca toate tranzactiile lasate cu ramburs, sa fie monitorizate, ca vezi Doamne, se practica șmenu' la taxe. Asa o fi, la ei acolo, la ANAF, ca sa parafrazez un personaj din Titanic Vals. Probabil ca la firme mari, cu zeci de mii de tranzactii, asa o fi, baietii destepti insala statul. La greu! Numai ca, ce te faci cu noi astia, "comersanti" de ocazie, care, ba scapam de o vechitura, ba ne lipseste una? Pai, nu s-au platit odata taxele, când le-am luat de noi? Chiar in astia, cu vechiturile, sta banul si viitorul finantelor statale? Apropo, aia care vând, duminica, prin târguri, tot asa e ANAF cu ochii pe ei? Ca e acelasi lucru, numai ca in celalalt caz, intervine posta! Deci? Am cumparat, defapt intentionez sa cumpar, ceva de la un coleg de forum. OK, imi da omul contul, ma duc la banca, in cazul acesta Raiffeisen Bank, sa depun banii. Numai ca, ce sa vezi, nu se poate daca nu am cont la ei! Bun zic, am cont la alta banca, nu se poate face transfer? Nema, zice aia, musai cont la noi!!! Pai ce facem fratilor, ne punem pe facut cont la toate bancile din Romania, ca, ce sa vezi, o data la 10 ani, sa punem doi lei in contul X? Pai atunci banca pentru ce fras ia comision? Mie treaba asta cu ANAF-ul imi pare o magarie! Ca doar nu in micile tranzactii sta banul statului. Oare chiar asa, se uita ANAF-ul si la acest "comert"? Care ar fi solutia, mandatul postal? Pai nu-i tot aia, ca doar rambursul, prin mandat postal merge, nu?! Editat Noiembrie 1, 2022 de icar Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 În mod sigur se vor institui în normele de aplicare niște plafoane. Nu cred ca vor fugi după tranzacții de 100 lei din care sa scoată 1 leu sau 10 taxa. Legat de bănci, nu cred ca dacă ai cont la o banca și mai ai și aplicația pe telefon nu poți transfera bani la oricare banca dorești, cunoscând datele contului în care vrei sa depui, bineînțeles . Asta se întâmplă doar când te duci la ghișeu. Eu nu am mai făcut asta de am și uitat când am întrat ultima oara într-un sediu de banca. Mai nou, de fapt e de multa vreme, la raifaizen nici nu poți depune numerar pt ca nu mai au casieri plătitori. Nu mai știu cum merg transferurile de la sediul lor, folosesc exclusiv telefonul pt tot... plăti, facturi sau transferuri către IBAN. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Nu am nici un fel de aplicatie, nu ma pricep, nu am incrdere, sunt un dinozaur! Azi, mâne, nici la buda nu vei mai putea merge fara parola si card! Editat Noiembrie 1, 2022 de icar Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Asta e. Nu poți cere regim preferențial pt dinozauri. Acum 32 minute, icar a spus: Azi, mâne, nici la buda nu vei mai putea merge fara parola si card! Daca din asta va avea cineva de câștigat, poți fi sigur. Cu atitudinea asta, ai numai de pierdut. La început am fost și eu reticent, dar cum în pandemie nu prea aveai de ales în ce privește libertatea de deplasare, am adoptat metoda asta de lucru cu banca, și sincer, nu-mi pare rău. E foarte comod, fără cozi, fără deplasări, fără nervi la tanti de la ghișeu. Toți furnizorii, inclusiv asociația ii plătesc stand lejer, chiar și în pat. Cu rambursul și eu îmi făceam griji, dar cum sumele vehiculate sunt mici și ocazionale, am bănuit ca nu-mi vor sari la gât... am bănuit doar. Vom vedea de ce sunt în stare. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Nici eu nu cred ca vor sari la gâtul cuiva pentru sume mici. Pentru ca, nu-i asa, revin la intrebarea de mai sus: vor fi taxati si cei ce vind vechituri in târguri? Si daca nu, atunci...de ce nu? Doar pentru ca ei nu folosesc posta/curier? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 1 minut, icar a spus: vor fi taxati si cei ce vind vechituri in târguri? Si daca nu, atunci...de ce nu? Te pomenești ca vrei sa il oblige pe amărâtul care își vinde hainele vechi, sa aibă casa de marcat. Tu vrei ca și baba care vinde verdeață la marginea drumului sa fie taxată, pt ca de ce nu? Sa nu cadem în extreme. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Pai baba de la colț e săltată de locală pt comerț ilegal. Nu e nimic nou in asta la noi. Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 @doru3160, de unde ai dedus asta? Departe de mine gândul, nu sunt frate cu Vosganian, cel care voia impozitarea oului de sub gaina din cotetul meu si pe care l- am facut oaparada la prânz!!!! Pai eu tocmai asta voiam, sa scot in relief absurditatea situatiei! Pentru ca eu folosesc posta, ma inhata pentru o tranzactie, pe cind, aceeasi piesa, sau similara, cumparata in târg, nu se pune!!! Daca eu merg la coleg acasa si iau pachetul, ANAF, gata, ma iarta? Este absurd sa faci asa ceva. Daca considera ca se face evaziune fiscala prin ramburs, atunci sa caute contramasuri cu cap, nu absurde! Pentru ca, iacata (nu e cazul aici!), se poate fenta treaba platind in cont. Si atunci? Ne complica noua viata pentru ceva maruntis? Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Ba e noutate, pt ca anaf ul nu au umflat-o. Doar localii. Acum 6 minute, Sharky a spus: Pai baba de la colț e săltată de locală pt comerț ilegal. Nu e nimic nou in asta la noi. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Eu am gasit in usa o citatie sa ma prezint la politie. Acolo m-au luat la intrebari, doreau sa stie ce anume am cumparat de la un magazin online, stiau si data cand facusem cumparaturile, dar nu am fost capabil sa-mi amintesc exact. In perioada respectiva cumparasem cateva accesorii pentru foto si fiica-mea mai multe cosmetice si haine. Toate cu adresa de livrare la mine la serviciu. Ei de fapt au verificat expeditiile facute de firma respectiva, expeditii prin intermediul unei firme de curierat, cercetau ceva, probabil activitatea firmei era suspecta. Eu propun ca de astazi inainte sa declaram ca facem schimb de timbre. Link spre comentariu
norad Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Acum 2 ore, doru3160 a spus: Acum 2 ore, icar a spus: Azi, mâne, nici la buda nu vei mai putea merge fara parola si card! Daca din asta va avea cineva de câștigat, poți fi sigur. E veche treaba: imparatul Vespasian, acum vreo 2000 de ani a inceput taxarea: Pecunia non olet! Stiti ce este (cum se numeste) chiscul metalic de la adresa de mai jos, de langa zidul puscariei La Sante? A propos, a servit si Carlos Sacalul ceva ani pe acolo (dincolo de gard). https://www.google.com/maps/@48.8347635,2.3411062,3a,90y,189.42h,84.24t/data=!3m7!1e1!3m5!1sWG2tfNycHil2nK-xO2a0Aw!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3DWG2tfNycHil2nK-xO2a0Aw%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D224.77374%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656 Si la secunda 10 din clip: Editat Noiembrie 1, 2022 de norad Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Acum 19 minute, norad a spus: E veche treaba: imparatul Vespasian, acum vreo 2000 de ani a inceput taxarea: Pecunia non olet! Stiti ce este (cum se numeste) chiscul metalic de la adresa de mai jos, de langa zidul puscariei La Sante? A propos, a servit si Carlos Sacalul ceva ani pe acolo (dincolo de gard). vespasienne = Urinoir public pour hommes Mai sunt multe in functiune (Amsterdam, Liege, etc.) Editat Noiembrie 1, 2022 de merck Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 1 oră în urmă, icar a spus: @doru3160, de unde ai dedus asta? De aici Citat Si daca nu, atunci...de ce nu? Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Pai da, ca in imbecibilitatea legii, acelasi lucru e privit diferit, dar asta nu inseamna sa moara si capra vecinului! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Eu cred ca e prematur sa discutam despre efecte, când legea nici nu a fost promulgata. Și după aia oricum urmează sa scoată normele de aplicare, fără de care legea e fix pix. Un lucru trebuie sa ne fie clar. La ce foame de bani au specialii noștri în gât , ar fi în stare sa taxeze și morții pt ca și-au permis sa moara. Link spre comentariu
Postări Recomandate