Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

De ce suflă lumea-n varză ?


Vizitator

Postări Recomandate

@BRANCA articolul ala e un rahat

1. Face confuzie intre floare si mucegai.

2. Floarea e normala in cazul fermentatiei. Acea floare e tocmai bacteriile care produc fermentatia. Ar fi o problema sa zici ca ai moare fara floare. Prin vaturare tocmai se omogenizeaza acele bacterii (floarea) in toata saramura. Alfel are tendinta de a se ridica la suprafata.

3. Sterilizarea e o alta metoda de conservare, se omoara orice bacterie prin fierbere dupa ce vasul este izolat de exterior.

 

Editat de daniels
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 124
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • doru3160

    15

  • Sharky

    14

  • daniels

    14

  • Усилитель

    8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

La 31.10.2022 la 18:59, Усилитель a spus:

Obicei prost... In Ardeal nu se practica. Am facut zeci de ani varza la butoi in perioada de glorie (familie mare) de 200L.

Suflatul nu foloseste la nimic....poate  Infectezi varza... 

Secretul este ca varza sa fie presata pana se acoperă cu suc propriu. Cand eram copil faceam "ture" prin butoi (picioare proaspat spalate..) Acum am o buturuga de fag, curațat, cu manere,la cantitate mica e perfect. 

Plus "condimentarea" :

_ cativa stiuleti de porumb

_piper boabe

_ dafin

_mărar uscat

_felii de gutui

_buc de hrean 

_sare fara iod. 

Si eu sunt din  Cluj,sunt de acord cu ce ai afirmat DAR...fara stiuleti de porumb!!! Nu stiu,o face sifonata si asta nu-mi place ! In schimb,condimente cat mai multe !

Link spre comentariu
Acum 26 minute, morocanosul a spus:

Si eu sunt din  Cluj,sunt de acord cu ce ai afirmat DAR...fara stiuleti de porumb!!! Nu stiu,o face sifonata si asta nu-mi place ! In schimb,condimente cat mai multe ! Pentru culoare mai intensa,trebuie adaugata mai multa sfecla rosie??

 

Link spre comentariu

Stiuletii de pirumb dau culoarea aurie, si pornesc fermentarea. Hreanul face conservarea. 

Sfecla nu pun. 

Ardei iute rosu, crapat in 2 la greu... 

Link spre comentariu
Acum 22 minute, Усилитель a spus:

Stiuletii de pirumb dau culoarea aurie,

Eu puneam doar boabele de pe un stiulete, nu puneam cu totul. Cred ca astea-s subtilitati ce se pot intinde pe inca 10 pagini in subiectul asta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Varza a iesit perfect. A dat verdictul si vecinul specialist.

N am intors niciodata apa, doar suflata cu aparatul de suflat vopsea luat din leroy.

 

Floare n a facut. Facea niste bulbuci cam vascosi care ii pescuiam cu strecurătoarea. Dupa o luna si supa 5 zile in care am fost plecat a facut

O mica pojghita gelatinoasa.

Apoi am pus conservant, acid salicilic.

 

Temperaturi cam 3 saptamani afara deci intre 0 si 12c apoi in beci unde a avut cam 12 14 constant.

Pitrocit aproape zilnic dar pe final cam la 2 zile.

 

Experiența reușită.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări