daniels Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 (editat) @BRANCA articolul ala e un rahat 1. Face confuzie intre floare si mucegai. 2. Floarea e normala in cazul fermentatiei. Acea floare e tocmai bacteriile care produc fermentatia. Ar fi o problema sa zici ca ai moare fara floare. Prin vaturare tocmai se omogenizeaza acele bacterii (floarea) in toata saramura. Alfel are tendinta de a se ridica la suprafata. 3. Sterilizarea e o alta metoda de conservare, se omoara orice bacterie prin fierbere dupa ce vasul este izolat de exterior. Editat Noiembrie 7, 2022 de daniels Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Puneti busuioc ca nu mai face floare... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Sterilizarea se poate și prin lampa uv, chiar și led. Problema e că te complici aiurea Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 bag led daca trebuie. Alta chestie. Am vazut conservat acid salicilic. Asta cred ca e inofensiv fata de benzoat. Folosește careva? Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Acum 12 minute, Sharky a spus: Am vazut conservat acid salicilic. Asta e aspirina. O lasi sa fermenteze si in momentul in care vrei sa se opreasca pui conservant Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Sau la congelator dacă nu e fiartă se pot face sarmale cu ea. Foi. Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 La 31.10.2022 la 18:59, Усилитель a spus: Obicei prost... In Ardeal nu se practica. Am facut zeci de ani varza la butoi in perioada de glorie (familie mare) de 200L. Suflatul nu foloseste la nimic....poate Infectezi varza... Secretul este ca varza sa fie presata pana se acoperă cu suc propriu. Cand eram copil faceam "ture" prin butoi (picioare proaspat spalate..) Acum am o buturuga de fag, curațat, cu manere,la cantitate mica e perfect. Plus "condimentarea" : _ cativa stiuleti de porumb _piper boabe _ dafin _mărar uscat _felii de gutui _buc de hrean _sare fara iod. Si eu sunt din Cluj,sunt de acord cu ce ai afirmat DAR...fara stiuleti de porumb!!! Nu stiu,o face sifonata si asta nu-mi place ! In schimb,condimente cat mai multe ! Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Acum 26 minute, morocanosul a spus: Si eu sunt din Cluj,sunt de acord cu ce ai afirmat DAR...fara stiuleti de porumb!!! Nu stiu,o face sifonata si asta nu-mi place ! In schimb,condimente cat mai multe ! Pentru culoare mai intensa,trebuie adaugata mai multa sfecla rosie?? Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Stiuletii de pirumb dau culoarea aurie, si pornesc fermentarea. Hreanul face conservarea. Sfecla nu pun. Ardei iute rosu, crapat in 2 la greu... Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Acum 22 minute, Усилитель a spus: Stiuletii de pirumb dau culoarea aurie, Eu puneam doar boabele de pe un stiulete, nu puneam cu totul. Cred ca astea-s subtilitati ce se pot intinde pe inca 10 pagini in subiectul asta. Link spre comentariu
aurel70 Postat Noiembrie 10, 2022 Partajează Postat Noiembrie 10, 2022 Pentru culoare mai frumosa, eu pun 1-2 verze rosii despicate in 4. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 2, 2022 Partajează Postat Decembrie 2, 2022 Varza murata (nevanturata) coreeana http://laminesubnuc.ro/2017/05/17/kimchi-varza-murata-coreeana-cu-ingrediente-romanesti-vegan/ Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 3, 2023 Partajează Postat Ianuarie 3, 2023 Varza a iesit perfect. A dat verdictul si vecinul specialist. N am intors niciodata apa, doar suflata cu aparatul de suflat vopsea luat din leroy. Floare n a facut. Facea niste bulbuci cam vascosi care ii pescuiam cu strecurătoarea. Dupa o luna si supa 5 zile in care am fost plecat a facut O mica pojghita gelatinoasa. Apoi am pus conservant, acid salicilic. Temperaturi cam 3 saptamani afara deci intre 0 si 12c apoi in beci unde a avut cam 12 14 constant. Pitrocit aproape zilnic dar pe final cam la 2 zile. Experiența reușită. Link spre comentariu
daniels Postat Mai 22, 2023 Partajează Postat Mai 22, 2023 Azi am aruncat varza de anul trecut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum