peternan Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 https://www.uaiasi.ro/revista_horti/files/Nr1_2005/32_D_BECEANU.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Acum 4 ore, peternan a spus: https://www.uaiasi.ro/revista_horti/files/Nr1_2005/32_D_BECEANU.pdf Excelent articolul, poate citesc și înțeleg și cei care afirma ca este un obicei prost Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 (editat) Una e teoria (studiul) alta e practica (realitatea) . Se strică varza Dacă ar fi să ne luăm după studii....ce facem dacă apare contrariul, ne schimbăm opinia!? Doar din experiență câștigăm ceva. Editat Noiembrie 7, 2022 de Vizitator Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Bun, articol pe scurt. Faza 1 Temperatura optima 15 20, 4 6 zile Faza 2 murarea in sine Fermentatia se face aici, 3 4 saptamani, cere aerare, intors, temperatura mai scazuta. Mai departe conservare la temperaturi joase ca altfel se strica. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Acum 50 minute, maresaldeflota a spus: Una e teoria (studiul) alta e practica (realitatea) . Se strică varza Dacă ar fi să ne luăm după studii....ce facem dacă apare contrariul, ne schimbăm opinia!? Doar din experiență câștigăm ceva. Dacă vrei sa pui carul înaintea boilor, experimentezi fără sa citești niciun studiu.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 trebuie studiu pentru varză Ce se spune în harticol știam și noi, și spuneam și eu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 (editat) Acum 13 minute, maresaldeflota a spus: trebuie studiu pentru varză Ce se spune în harticol știam și noi, și spuneam și eu. Dacă exista studii, de ce sa nu ținem cont de ele? Un tip, care nu cred ca nu știa sa facă un grătar, a publicat o carte despre gătit- se cheama "Modernist Cuisine ". Știința ajută ! Editat Noiembrie 7, 2022 de octav_ro2002 Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 (editat) Acum 5 ore, octav_ro2002 a spus: Excelent articolul, poate citesc și înțeleg și cei care afirma ca este un obicei prost Eu nu inteleg..... Mananc de 2 saptamani varza murata zilnic, crocanta, bine murata. In Ardeal nu sufla nimeni in butoi...( ok sotia varului lui tatal meu era din Calarasi, si facea asta....) . Si iese ca lumea. Atunci dece complicatie in plus? Nu iese mai bine... Si mai sti ce bacterii bagi in varza din gura...... Macar daca s-ar folosi o pompa de acvariu etc.... Consider ca ar fi mai important ce se pune in varza : -sare fara iod -piper boabe -ardei iute -mărar uscat -felii de gutui - hrean curatat taiat de a lung. - stiuleti de porumb intreg. -foi dafin Noi le punem pe toate. Puteti sufla si in iaurt.... Azi fac ciorba de varza murata cu fasole si afumatura.... Editat Noiembrie 7, 2022 de Усилитель Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Aerisirea, prin vanturare, adica scti in galeata si torni iar se face, doar vecinul din Sibiu tot asa a invatat din familie ca se face. Daca tu nu vanturi spune-mi -la ce temperatura tii varza - cat rezista pana sa nu faca floare - cata sare pui? Ca ma tem ca toate astea conteaza. Presupun ca de pui o tona de sare poti sa o tii si vara in soare ca n-o sa se strice prea usor. Link spre comentariu
daniels Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Varza taiata marunt pusa la borcan o fac pe timp de vara pt acritura dupa ce arunc muraturile, asa cum fac si cu castravetii, dar nu e varza murata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Acum 2 ore, Sharky a spus: Aerisirea, prin vanturare, adica scti in galeata si torni iar se face, doar vecinul din Sibiu tot asa a invatat din familie ca se face. Daca tu nu vanturi spune-mi -la ce temperatura tii varza - cat rezista pana sa nu faca floare - cata sare pui? Ca ma tem ca toate astea conteaza. Presupun ca de pui o tona de sare poti sa o tii si vara in soare ca n-o sa se strice prea usor. Evident ca toate acelea conteaza. Si butoiul in care mustul fermenteaza poate fi fara dop cu serpentina si multi beau vinul, nu vad nicio problema. Tot fermentatie se cheama, ce conteaza ca este acolo si o fermentatie acetica, e vin natural bre! Asa si la varza. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Sharky.Saramura universală pentru murat are o lingură cu vârf de sare la litru.Poveştile alea cu sare la cotorul scobit nu fac decât să săreze mai tare moarea. Evident că varza murată stă mai bine în Ardeal,deoarece e iarna mai rece.Cu cât e mai cald se acreşte mai tare şi se înmoaie.Am mai scris aici,vânzătorii de pe piaţă bagă conservant... Ar fi foarte bune recipiente ermetice,dar n-am prea văzut în comerţ. Link spre comentariu
grosu99 Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 De 200 de ani e reteta cu taiatul in cruce (chestie bisericeasca ) scobirea si o lingurita de sare la cotor.Si merge f bine .La unii le e lene sa scobeasca varza ! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 E scobita si am 25 27g pe L. Care e treaba cu conservant? Pana acum n am floare dar o bolborosesc zilnic. Va tine la vreunu muratura fara conservant? Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 7, 2022 Partajează Postat Noiembrie 7, 2022 Sharky.Un articol pe tema asta. https://food-retail.agrointel.ro/floarea-la-muraturi-cauze-consum/ Am mai zis,din experienţa proprie varza îngrăşată numai cu azotat nu stă,se înmoaie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum