Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Potențiometru 10k vishay de la TME

Postări Recomandate

Când ajung la Severin,dacă am timp,o să măsor un pot Vishay "bătrân",de 10k,să văd,de curiozitate,cam cât are spre "0".

Editat de BRANCA
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

20

• misuraelectronic

10

• UDAR

6

• doru3160

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 4 ore, misuraelectronic a spus:

pai  ce  facem , tovarasu* Udar , comparam  brinza  cu  ceapa ?  rezistenta  e  rezistenta si  tensiunea  e  tensiune ...sint  marimi  electrice  diferite , avind  evident  fiecare  unitati  de  masura  diferite  ...in  acel  tabel ,de unde  ati  preluat  dvs  ceea  ce  este  ingrosat  in  citat   informatia  este  trunchiata , in  sensul  ca  END VOLTAGE =  MAXIM  0,5% DIN  V IN  ,  NICIDECUM  DIN  R MAX ...

asa  ca ,  dupa  ultimele  descoperiri  arheologice ,  maxim  0,5%  din  V in  ,  adica  niste  volti  acolo ...nu  au  cum  sa  fie  niciodata  pe  aceasta  planeta  nici  50 ohmi ,  nici  60  de  ohmi  cum  ati  scris  in  alta  postare  ulterioara  ...si  nici  200 ohmi , evident ..:ciuda:

Păi, tovararășu' @misuraelectronic tocmai ce-am scris în paragraful pe care l-ai citat că nu e chiar același lucru. Deși, dacă matale ți-ai mai aduce aminte din școală că potențiometrul e un divizor de tensiune ai putea înțelege că echivalarea mea este corectă.  

În fine, dacă nu mă crezi, n-ai decât să-l rogi pe prietenul nostru comun Google să te ajute.

Link spre comentariu
La 31.10.2022 la 12:13, UDAR a spus:

dar e o bună aproximație) la 10kΩ valoare nominală corespunde max. 50Ω deci nicicum 200Ω

tovarasu* UDAR ... explicati-mi  si  mie  cam  care  este  algoritmul  matematic  dupa  care  ati  ajuns  la  valoarea  de  FIX  maxim  50 ohmi  ?  daca  dvs  inmultiti  merele  cu  perele ...as  vrea  sa  stiu  si  eu  cam  cite  corcoduse  rezulta  din  inmultirea  asta  ? 

Link spre comentariu

Consideram un divizor rezistiv cu 10KΩ "sus" si calculam rezistenta de "jos" astfel incit tensiunea de iesire sa fie de 0.5% din tensiunea de intrare adica facor de divizare 200. Rezulta ca rezistenta de jos este 50Ω

@dan cod a masurat 200Ω. Deci potentiometrul respectiv nu satisface "End voltage 0.5 % maximum" valoarea fiind 2% nu 0.5%.

Eu consider ca potentiometrul nu satisface proprietatile definite in foaia lui de catalog.

Link spre comentariu

am  facut  si  eu  toate   calculele  acum  si  am  gasit  ca  R END  trebuie  sa fie  mai  mic  sau  egal  cu  50,5 ohmi  pentru  ca  Vend  mai  mic  sau  egal  cu  0,5% din  Vin  .... asa  ca , in  lumina  noilor  directive  ale  partidului  nostru  mult  iubit  , trebuie  sa  imi  reconfigurez  vechea  pozitie  si  sa  afirm  si  eu  ca  R END  TREBUIE  SA  FIE  MAI  MICA  SAU  EGAL  CU  50,5 OHMI  , IAR VALOAREA  DE  200 OHMI  , daca  este  cu  adevarat  reala , ATUNCI  ESTE  MARE  SI  NU  ESTE  CORECTA ...

banuiesc  ca  persoana  care  a  facut  ctc-ul  din  Cehia  nu  a  verificat  delok  acest  R END  si  s-a  focusat  asupra  altor  aspecte  ale  produsului ...

Link spre comentariu
Acum 58 minute, misuraelectronic a spus:

am  facut  si  eu  toate   calculele  acum  si  am  gasit  ca  R END  trebuie  sa fie  mai  mic  sau  egal  cu  50,5 ohmi  pentru  ca  Vend  mai  mic  sau  egal  cu  0,5% din  Vin  .... asa  ca , in  lumina  noilor  directive  ale  partidului  nostru  mult  iubit  , trebuie  sa  imi  reconfigurez  vechea  pozitie  si  sa  afirm  si  eu  ca  R END  TREBUIE  SA  FIE  MAI  MICA  SAU  EGAL  CU  50,5 OHMI  , IAR VALOAREA  DE  200 OHMI  , daca  este  cu  adevarat  reala , ATUNCI  ESTE  MARE  SI  NU  ESTE  CORECTA ...

banuiesc  ca  persoana  care  a  facut  ctc-ul  din  Cehia  nu  a  verificat  delok  acest  R END  si  s-a  focusat  asupra  altor  aspecte  ale  produsului ...

Dacă ajunge la mine voi testa din nou. Dar clar nu este ok. 

Link spre comentariu
Acum 54 minute, adydep a spus:

Nu-i în regulă nici bâlbâiala aia care o face la capete,cred că pus de probă pe volum la un radio pârâie la manevrare.

Da și ei îmi spun ca este ok

Link spre comentariu
La 01.11.2022 la 11:44, misuraelectronic a spus:

din  pacate , nu  aveti  dreptate  ...eu  asa  consider  ... potentiometrul  este  Vishay  Spectrol  si  nu  este  fabricat  in Mexic  , ci  este  fabricat  in  Cehia ...potentiometrul  acesta , desi  nu  este  de  precizie ,  este  scump  doar  pentru  ca  este  endless  si  se  foloseste  cu  predilectie  la  cintare  mari   industriale   ...stiu  , pentru  ca  am  vindut  asa  ceva  , dar  nicidecum   gama  aceasta  ,  ci  gama  cu  adevarat  de  precizie  si  implicit  tolerante  mici  ...

tot  ceea  ce  este   pot  endless  este  apriori  scump  ,  daca  adaugam  si  numele  firmei  pretul  creste ...daca  mai  punem  si  recentele  scumpiri  de  pe  piata  mondiala  , pretul  creste  si  mai  mult ...

parerea  mea  sincera ... potentiometrul  din  poza  este  foarte  bun  si  n-are  nici  pe  naiba ...insa  alegerea  lui  ca  si  inlocuitor  pt  original  este  gresita  ... acolo  trebuie  ales  un  pot endless  de  precizie  , care  costa  100 de  usd  sau  de  euro  ca  popa ...:rzb

LE...am  si  un  raspuns  pt  tovarasu* sesebe ,  dar  acesta  va  fi  in  postarea  urmatoare  , asa  ca  ...stay tune ...:rade:

Revin cu poze. Asta este ce am cumpărat. Poza de pe site nu corespunde cu realitatea. Ținând potențiometru la minim valoare este fluctuanta între 170 și 250 ohmi. 

IMG-20221102-121433.jpg

A ajuns la mine mirosind a spray de contact. Nesimțiți oameni. Adică în loc sa recunoști ca ai vândut o prostie, o scalzi ca este ok. 

Link spre comentariu
Acum 17 ore, misuraelectronic a spus:

R END  TREBUIE  SA  FIE  MAI  MICA  SAU  EGAL  CU  50,5 OHMI  , IAR VALOAREA  DE  200 OHMI  , daca  este  cu  adevarat  reala , ATUNCI  ESTE  MARE  SI  NU  ESTE  CORECTA ...

nu  mai  pierdeti timpul  degeaba , doar  am  vorbit  asta  inca  de  ieri ... puneti  mina  si  scrieti  un  email  la  departamentul  tehnic  de  la  Vishay  si  ii  intrebati  intre  ce  intervale --- in ohmi , desigur ---  se  afla  R END  la  modelul  cumparat  de  dvs ? ... abia  dupa  ce  veti  avea  un  raspuns  oficial  de  la  Vishay  veti  putea  trece  la  pasul  urmator ... totul  ,  dar  absolut  totul  depinde  acum  de  raspunsul  oficial  al  celor  de  la  departamentul  tehnic  de  la  Vishay ...

banuiesc  ca  tme-ul  va  tine  cont  de  parerea  oficiala  a  celor  de  la  Vishay ...

Link spre comentariu

Fa un filmulet si trimite-l la Vishay intrebindu-i daca este normal asa ceva.

Filmuletul incarca-l pe un site de hosting lasind de inteles ca, in functie de raspunsul lor, faci public international acel filmulet. Zic filmulet daca se poate vedea ca valoarea este fructuanta fara ca tu sa atingi axul.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 2 minute, sesebe a spus:

Fa un filmulet si trimite-l la Vishay intrebindu-i daca este normal asa ceva.

Filmuletul incarca-l pe un site de hosting lasind de inteles ca, in functie de raspunsul lor, faci public international acel filmulet.

amenintarea  unei  firme  atit  de  mari  la  nivel  mondial  nu  cred  ca  este  o  idee  inteleapta ... imediat  o  sa  se  lege  de  probabil  lipsa  etalonarii  metrologice  a  aparatului  de  masura  folosit  la  teste  , cu  tot  cu  sonde  si  crocodilii  atasati ...

pentru  inceput , cred  ca  vorba  dulce  mult  aduce ... mai  intii  si  mai  intii  se  poate  purta  un  dialog  civilizat  intre  parti  , eu  asa  consider ...

Link spre comentariu

Ei da, se vor lega de calitatea multimetrului, a testerelor si altele dar internautiilor de rind nu prea le pasa de astfel de probleme, si cei care se ocupa "de imagine" de la Vishay stiu si ei asta.

Dar mai bine vezi ce zic ei mai intii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări