BRANCA Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Când ajung la Severin,dacă am timp,o să măsor un pot Vishay "bătrân",de 10k,să văd,de curiozitate,cam cât are spre "0". Editat Noiembrie 1, 2022 de BRANCA Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 4 ore, misuraelectronic a spus: pai ce facem , tovarasu* Udar , comparam brinza cu ceapa ? rezistenta e rezistenta si tensiunea e tensiune ...sint marimi electrice diferite , avind evident fiecare unitati de masura diferite ...in acel tabel ,de unde ati preluat dvs ceea ce este ingrosat in citat informatia este trunchiata , in sensul ca END VOLTAGE = MAXIM 0,5% DIN V IN , NICIDECUM DIN R MAX ... asa ca , dupa ultimele descoperiri arheologice , maxim 0,5% din V in , adica niste volti acolo ...nu au cum sa fie niciodata pe aceasta planeta nici 50 ohmi , nici 60 de ohmi cum ati scris in alta postare ulterioara ...si nici 200 ohmi , evident .. Păi, tovararășu' @misuraelectronic tocmai ce-am scris în paragraful pe care l-ai citat că nu e chiar același lucru. Deși, dacă matale ți-ai mai aduce aminte din școală că potențiometrul e un divizor de tensiune ai putea înțelege că echivalarea mea este corectă. În fine, dacă nu mă crezi, n-ai decât să-l rogi pe prietenul nostru comun Google să te ajute. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 La 31.10.2022 la 12:13, UDAR a spus: dar e o bună aproximație) la 10kΩ valoare nominală corespunde max. 50Ω deci nicicum 200Ω tovarasu* UDAR ... explicati-mi si mie cam care este algoritmul matematic dupa care ati ajuns la valoarea de FIX maxim 50 ohmi ? daca dvs inmultiti merele cu perele ...as vrea sa stiu si eu cam cite corcoduse rezulta din inmultirea asta ? Link spre comentariu
UDAR Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 E simplu! Încearcă să pui în formule ceea ce i-ai povestit lui @sesebe(in cam multe cuvinte după gustul meu) și o să afli relația între Rend si Vend. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Consideram un divizor rezistiv cu 10KΩ "sus" si calculam rezistenta de "jos" astfel incit tensiunea de iesire sa fie de 0.5% din tensiunea de intrare adica facor de divizare 200. Rezulta ca rezistenta de jos este 50Ω @dan cod a masurat 200Ω. Deci potentiometrul respectiv nu satisface "End voltage 0.5 % maximum" valoarea fiind 2% nu 0.5%. Eu consider ca potentiometrul nu satisface proprietatile definite in foaia lui de catalog. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 am facut si eu toate calculele acum si am gasit ca R END trebuie sa fie mai mic sau egal cu 50,5 ohmi pentru ca Vend mai mic sau egal cu 0,5% din Vin .... asa ca , in lumina noilor directive ale partidului nostru mult iubit , trebuie sa imi reconfigurez vechea pozitie si sa afirm si eu ca R END TREBUIE SA FIE MAI MICA SAU EGAL CU 50,5 OHMI , IAR VALOAREA DE 200 OHMI , daca este cu adevarat reala , ATUNCI ESTE MARE SI NU ESTE CORECTA ... banuiesc ca persoana care a facut ctc-ul din Cehia nu a verificat delok acest R END si s-a focusat asupra altor aspecte ale produsului ... Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 58 minute, misuraelectronic a spus: am facut si eu toate calculele acum si am gasit ca R END trebuie sa fie mai mic sau egal cu 50,5 ohmi pentru ca Vend mai mic sau egal cu 0,5% din Vin .... asa ca , in lumina noilor directive ale partidului nostru mult iubit , trebuie sa imi reconfigurez vechea pozitie si sa afirm si eu ca R END TREBUIE SA FIE MAI MICA SAU EGAL CU 50,5 OHMI , IAR VALOAREA DE 200 OHMI , daca este cu adevarat reala , ATUNCI ESTE MARE SI NU ESTE CORECTA ... banuiesc ca persoana care a facut ctc-ul din Cehia nu a verificat delok acest R END si s-a focusat asupra altor aspecte ale produsului ... Dacă ajunge la mine voi testa din nou. Dar clar nu este ok. Link spre comentariu
adydep Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Nu-i în regulă nici bâlbâiala aia care o face la capete,cred că pus de probă pe volum la un radio pârâie la manevrare. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 54 minute, adydep a spus: Nu-i în regulă nici bâlbâiala aia care o face la capete,cred că pus de probă pe volum la un radio pârâie la manevrare. Da și ei îmi spun ca este ok Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 2, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 La 01.11.2022 la 11:44, misuraelectronic a spus: din pacate , nu aveti dreptate ...eu asa consider ... potentiometrul este Vishay Spectrol si nu este fabricat in Mexic , ci este fabricat in Cehia ...potentiometrul acesta , desi nu este de precizie , este scump doar pentru ca este endless si se foloseste cu predilectie la cintare mari industriale ...stiu , pentru ca am vindut asa ceva , dar nicidecum gama aceasta , ci gama cu adevarat de precizie si implicit tolerante mici ... tot ceea ce este pot endless este apriori scump , daca adaugam si numele firmei pretul creste ...daca mai punem si recentele scumpiri de pe piata mondiala , pretul creste si mai mult ... parerea mea sincera ... potentiometrul din poza este foarte bun si n-are nici pe naiba ...insa alegerea lui ca si inlocuitor pt original este gresita ... acolo trebuie ales un pot endless de precizie , care costa 100 de usd sau de euro ca popa ... LE...am si un raspuns pt tovarasu* sesebe , dar acesta va fi in postarea urmatoare , asa ca ...stay tune ... Revin cu poze. Asta este ce am cumpărat. Poza de pe site nu corespunde cu realitatea. Ținând potențiometru la minim valoare este fluctuanta între 170 și 250 ohmi. A ajuns la mine mirosind a spray de contact. Nesimțiți oameni. Adică în loc sa recunoști ca ai vândut o prostie, o scalzi ca este ok. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Acum 17 ore, misuraelectronic a spus: R END TREBUIE SA FIE MAI MICA SAU EGAL CU 50,5 OHMI , IAR VALOAREA DE 200 OHMI , daca este cu adevarat reala , ATUNCI ESTE MARE SI NU ESTE CORECTA ... banuiesc ca persoana care a facut ctc-ul din Cehia nu a verificat delok acest R END si s-a focusat asupra altor aspecte ale produsului ... nu mai pierdeti timpul degeaba , doar am vorbit asta inca de ieri ... puneti mina si scrieti un email la departamentul tehnic de la Vishay si ii intrebati intre ce intervale --- in ohmi , desigur --- se afla R END la modelul cumparat de dvs ? ... abia dupa ce veti avea un raspuns oficial de la Vishay veti putea trece la pasul urmator ... totul , dar absolut totul depinde acum de raspunsul oficial al celor de la departamentul tehnic de la Vishay ... banuiesc ca tme-ul va tine cont de parerea oficiala a celor de la Vishay ... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 (editat) Fa un filmulet si trimite-l la Vishay intrebindu-i daca este normal asa ceva. Filmuletul incarca-l pe un site de hosting lasind de inteles ca, in functie de raspunsul lor, faci public international acel filmulet. Zic filmulet daca se poate vedea ca valoarea este fructuanta fara ca tu sa atingi axul. Editat Noiembrie 2, 2022 de sesebe Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Acum 2 minute, sesebe a spus: Fa un filmulet si trimite-l la Vishay intrebindu-i daca este normal asa ceva. Filmuletul incarca-l pe un site de hosting lasind de inteles ca, in functie de raspunsul lor, faci public international acel filmulet. amenintarea unei firme atit de mari la nivel mondial nu cred ca este o idee inteleapta ... imediat o sa se lege de probabil lipsa etalonarii metrologice a aparatului de masura folosit la teste , cu tot cu sonde si crocodilii atasati ... pentru inceput , cred ca vorba dulce mult aduce ... mai intii si mai intii se poate purta un dialog civilizat intre parti , eu asa consider ... Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2022 Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 Ei da, se vor lega de calitatea multimetrului, a testerelor si altele dar internautiilor de rind nu prea le pasa de astfel de probleme, si cei care se ocupa "de imagine" de la Vishay stiu si ei asta. Dar mai bine vezi ce zic ei mai intii. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 2, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2022 O sa le scriu lor sa vedem. Bătut în cap trebuie sa fi sa nu vezi ca este defect. https://files.fm/u/uyav62zzn Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum