mac01 Postat Octombrie 31, 2022 Partajează Postat Octombrie 31, 2022 (editat) E capsulat acest potentiometru? Nu se poate desface? Parca din poza asa reiese. Editat Octombrie 31, 2022 de mac01 Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Octombrie 31, 2022 Partajează Postat Octombrie 31, 2022 1 oră în urmă, validae a spus: Una peste alta, ce naiba ştie să facă acest potenţiometru de banii ăia mulţi ? in ultima jumatate de an au crescut fantastic de mult preturile la furnizorii seriosi de afara la ... 1-- fludor 2-- tranzistoare de putere mare , in general ...bipolare , mosfet si igbt 3-- potentiometri bobinati , multitura sau nu , cermet , potentiometri de mare precizie ... in alta ordine de idei ... am pe masa un potentiometru multitura , de 10kohmi , NOS , cu toleranta rezistentei de +/- 3% si toleranta liniaritatii +/- 0,25% , fabricat in UK de catre Beckman , cu 3 cose aurite ... cam asa ceva ar fi trebuit sa cumparati dvs pentru inlocuirea intr-un aparat sau utilaj destept , nicidecum unul cu toleranta de +/- 20% ... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 31, 2022 Partajează Postat Octombrie 31, 2022 Domnule @misuraelectronic, v-ati gindit ca un potentiometru poate fi pt reparat un aparat ce are deja o scala gradata care nu mai conteaza deloc punind un potentiometru multitura? In intr-un astfel de loc daca vrei sa poti citi pozitia potentiometrului trebuie sa pui si un indicator adecvat care si ala costa foarte mult si in acelasi timp nu se potriveste carcasei. Va rog sa-mi rapundeti intrebarii de mai sus: 1 oră în urmă, sesebe a spus: Ce inseamna "End voltage 0.5 % maximum" din datasheet? Link spre comentariu
dan cod Postat Octombrie 31, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2022 Acum 3 ore, misuraelectronic a spus: in ultima jumatate de an au crescut fantastic de mult preturile la furnizorii seriosi de afara la ... 1-- fludor 2-- tranzistoare de putere mare , in general ...bipolare , mosfet si igbt 3-- potentiometri bobinati , multitura sau nu , cermet , potentiometri de mare precizie ... in alta ordine de idei ... am pe masa un potentiometru multitura , de 10kohmi , NOS , cu toleranta rezistentei de +/- 3% si toleranta liniaritatii +/- 0,25% , fabricat in UK de catre Beckman , cu 3 cose aurite ... cam asa ceva ar fi trebuit sa cumparati dvs pentru inlocuirea intr-un aparat sau utilaj destept , nicidecum unul cu toleranta de +/- 20% ... Nu se putea folosi multitura. Nu are atâta mișcare. Nu știu de ce dar parca vad ca nici nu este original. Voi reveni cu poze sa se poată identifica când ajunge la mine. Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 31, 2022 Partajează Postat Octombrie 31, 2022 Trebuia sa te orientezi catre alt vanzator.....tme sta rau de tot la capitolul potentiometrelor....nici nu ai ce alege de la ei. Am aruncat si eu acum un ochi pe site-ul lor la componente...bate vantu ca-n codru. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Deci astia nu vor sa-ti accepte returul pe motiv ca-i lipit sau e luat pe firma si nu se poate face retur ? Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 3 ore, modoran a spus: Deci astia nu vor sa-ti accepte returul pe motiv ca-i lipit sau e luat pe firma si nu se poate face retur ? Nu vor sa accepte returul fiindcă zic ca este bun. Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Salut, E dreptul tau sa returnezi orice produs intr-un interval dat fara explicatii. BR/Daniel Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 2 ore, Craciun a spus: Salut, E dreptul tau sa returnezi orice produs intr-un interval dat fara explicatii. BR/Daniel Da asa ar fi. Dar nu-s bătut în cap și nici la vârsta în care sa nu am ce face. Sunt om matur. L-am returnat fiindcă este defect. Atașez poze de pe site de la ei. Tare-s curios dacă chiar este vishay. Sunt 99% ca nu. Azi am primit un mesaj de la ei sa aleg alt potențiometru. Deci cred ca își dau seama ca greșeala este la ei. Dar nu am ce face în momentul asta cu un potențiometru de aproape 200 lei. Le iau doar la nevoie. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Acum 23 ore, UDAR a spus: Nu, nu este în parametri ! Datasheet-ul zice End Voltage = max. 0.5% . Tradus în rezistență (deși nu e chiar absolut același lucru dar e o bună aproximație) la 10kΩ valoare nominală corespunde max. 50Ω deci nicicum 200Ω. pai ce facem , tovarasu* Udar , comparam brinza cu ceapa ? rezistenta e rezistenta si tensiunea e tensiune ...sint marimi electrice diferite , avind evident fiecare unitati de masura diferite ...in acel tabel ,de unde ati preluat dvs ceea ce este ingrosat in citat informatia este trunchiata , in sensul ca END VOLTAGE = MAXIM 0,5% DIN V IN , NICIDECUM DIN R MAX ... asa ca , dupa ultimele descoperiri arheologice , maxim 0,5% din V in , adica niste volti acolo ...nu au cum sa fie niciodata pe aceasta planeta nici 50 ohmi , nici 60 de ohmi cum ati scris in alta postare ulterioara ...si nici 200 ohmi , evident .. Editat Noiembrie 1, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Acum 43 minute, dan cod a spus: L-am returnat fiindcă este defect. Atașez poze de pe site de la ei. Tare-s curios dacă chiar este vishay. Sunt 99% ca nu. Azi am primit un mesaj de la ei sa aleg alt potențiometru. Deci cred ca își dau seama ca greșeala este la ei. Dar nu am ce face în momentul asta cu un potențiometru de aproape 200 lei. Le iau doar la nevoie. din pacate , nu aveti dreptate ...eu asa consider ... potentiometrul este Vishay Spectrol si nu este fabricat in Mexic , ci este fabricat in Cehia ...potentiometrul acesta , desi nu este de precizie , este scump doar pentru ca este endless si se foloseste cu predilectie la cintare mari industriale ...stiu , pentru ca am vindut asa ceva , dar nicidecum gama aceasta , ci gama cu adevarat de precizie si implicit tolerante mici ... tot ceea ce este pot endless este apriori scump , daca adaugam si numele firmei pretul creste ...daca mai punem si recentele scumpiri de pe piata mondiala , pretul creste si mai mult ... parerea mea sincera ... potentiometrul din poza este foarte bun si n-are nici pe naiba ...insa alegerea lui ca si inlocuitor pt original este gresita ... acolo trebuie ales un pot endless de precizie , care costa 100 de usd sau de euro ca popa ... LE...am si un raspuns pt tovarasu* sesebe , dar acesta va fi in postarea urmatoare , asa ca ...stay tune ... Editat Noiembrie 1, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 1 oră în urmă, misuraelectronic a spus: din pacate , nu aveti dreptate ...eu asa consider ... potentiometrul este Vishay Spectrol si nu este fabricat in Mexic , ci este fabricat in Cehia ...potentiometrul acesta , desi nu este de precizie , este scump doar pentru ca este endless si se foloseste cu predilectie la cintare mari industriale ...stiu , pentru ca am vindut asa ceva , dar nicidecum gama aceasta , ci gama cu adevarat de precizie si implicit tolerante mici ... tot ceea ce este pot endless este apriori scump , daca adaugam si numele firmei pretul creste ...daca mai punem si recentele scumpiri de pe piata mondiala , pretul creste si mai mult ... parerea mea sincera ... potentiometrul din poza este foarte bun si n-are nici pe naiba ...insa alegerea lui ca si inlocuitor pt original este gresita ... acolo trebuie ales un pot endless de precizie , care costa 100 de usd sau de euro ca popa ... LE...am si un raspuns pt tovarasu* sesebe , dar acesta va fi in postarea urmatoare , asa ca ...stay tune ... Tot din asta a fost. De aceea am ales sa iau exact ce a fost. Cu originalul a mers ani mulți. Și originalul era și acum ok dacă un ,,deștept,, nu îl dădea peste cap dintr-o prostie. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) in cazul acesta , am gasit solutia cea mai sigura si cea mai eficienta ... 1-- scrieti dvs un email la departamentul tehnic de la Vishay si le cereti sa va comunice EI IN CLAR cit este MINIMUM END / effective RESISTANCE la capatul inferior al modelului cumparat de dvs ... 2-- daca raspunsul primit de la ei va fi o valoare mica , mult sub 200 ohmi , atunci le faceti dvs un forward la acest email , celor de la tme si sinteti indreptatit perfect justificat sa va cereti banii inapoi ... 3-- daca raspunsul primit de la ei va fi o valoare mai mare sau egal de 200 ohmi , atunci PUTETI UITA ...pentru ca ei au dreptate si cred ca va luptati cu morile de vint ... adresa de email de la departamentul tehnic de la Vishay este ... [email protected] Editat Noiembrie 1, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Acum 42 minute, misuraelectronic a spus: in cazul acesta , am gasit solutia cea mai sigura si cea mai eficienta ... 1-- scrieti dvs un email la departamentul tehnic de la Vishay si le cereti sa va comunice EI IN CLAR cit este MINIMUM END RESISTANCE la capatul inferior al modelului cumparat de dvs ... 2-- daca raspunsul primit de la ei va fi o valoare mica , mult sub 200 ohmi , atunci le faceti dvs un forward la acest email , celor de la tme si sinteti indreptatit perfect justificat sa va cereti banii inapoi ... 3-- daca raspunsul primit de la ei va fi o valoare mai mare sau egal de 200 ohmi , atunci PUTETI UITA ...pentru ca ei au dreptate si cred ca va luptati cu morile de vint ... adresa de email de la departamentul tehnic de la Vishay este ... [email protected] Multumesc. Asta chiar este o idee buna. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Acum 48 minute, dan cod a spus: Multumesc. Asta chiar este o idee buna. avec plaisir , tovarasu* dan cod referitor la intrebarea tovarasului sesebe ... https://www.vishay.com/docs/51001/potentiom.pdf ceea ce ne intereseaza pe noi este la punctul 4.6.1 si la 4.8 ... nu sint foarte sigur ca am dreptate , dar am tot stat si m-am gindit si trag nadejde ca rationamentul meu este bun ... deci ... cele 2 portiuni de la capatul traseului rezistiv ale unui potentiometru din acesta , cei de la Vishay le-au atribuit denumirea generica de END ...daca ne uitam la ceea ce spun ei ca Vend = maxim 0,5% din Vin , asta inseamna ceva foarte foarte mic , anume = maxim a 200 a parte din Vin ... atunci cind cursorul se afla cumva la intersectia intre portiunea END si restul traseului rezistiv stiu din demontarea efectiva a potentiometrelor ca acea portiune este un pic mai lata si / sau mai groasa ... daca virgula cursorul se va afla cumva in una din acele zone , atunci tensiunea obtinuta prin diferenta de potential intre pozitia cursorului si capatul cel mai apropiat se va disipa fix pe acea bucatica de END ... R END fiind destul de mica in raport cu valoarea ohmica a traseului intreg , daca acest V END ar fi mare , atunci curentul ar fi mare si s-ar topi efectiv si / sau exfolia si / sau intrerupe continuitatea ... producatorii de la Vishay stiu foarte bine cam care este R END si P END , asa ca , impun din start cit sa fie V END = maxim 0,5% din Vin , ca sa elimine eventualele distrugeri accidentale si ei sa fie acoperiti in caz de posibilele reclamatii ulterioare ... banuiesc ca nimeni nu cumpara potentiometri doar ca sa-i tina permanent ori pe minim , ori pe maxim ,,, treaba cu V END cred ca este mult mai critica in cazul potentiometrelor endless , caz in care se poate face trecerea de la R min la R max si invers fara nici o limitare mecanica la cap de cursa ...iar cursorul se poate opri absolut oriunde ...in cele 2 zone de END , sau complet aiurea pe traseul rezistiv ... Editat Noiembrie 1, 2022 de misuraelectronic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum