Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setup magnetofon Kashtan.

Gal Endre

Postări Recomandate

Am rezolvat problema Kashtanului.Reda si inregistreaza ca in tineretea lui.O singur problema a mai ramas.E putin subturat.Se poate regla turatia de undeva?

Multumesc inca o data pentru ajutor,respect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gal Endre

11

• mannx

4

• sesebe

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Mai exact? 

La ce frecventa este cu 20Hz mai jos?

Daca ne raportam la 50Hz atunci 20Hz mai putin reprezinta 40% mai putin iar dar 20Hz nu reprezinta aproape nimic raportat la 18kHz unde reprezinta cu 0.11% mai putin.

Din cite stiu eu turatia este dictata de un motor "sincon" la care turatia este dictata de frecventa retelei. Ca sa modifici turatia ai 2 variante: invertor cu frecvemta variabila controlata - solutia corecta dar complicata si scumpa ; sau intervii la nivel de lant cinematic schimbind dimensiunea la o fulie/ax.

Link spre comentariu

In loc de 500 Hz are 480.Nu e mare diferenta.Poate nici nu trebuie intervenit.Dar cautand pe internet am aflat ca se poate schimba doar prin schimbarea idlerului dintre fulia motorului si volanta.Probabil e ros cauciucul de pe idler.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
La 30.10.2022 la 10:19, Gal Endre a spus:

Va salut,Am o banda de calibrare.De aia stiu ca nu sunt la acelasi nivel canalele.Insa tocmai ca sa nu umblu unde nu trebuie am intrebat care ce functie are.Stiu ca pe cele doaua placi ale canalelor left si right sunt reglajele pentru Vu-metre pentru redare si inregistrare insa nu stiu care sunt pentru reglarea nivelului de iesire.Dupa ce reglez astea cred ca trebuie sa trec la reglajul inregistrarii.Poate gresesc...

Vă salut ma puteți ajuta si pe mine cu o copie dupa banda te test pt kashtan ? Vă multumesc 

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

Bună seara, as avea nevoie de un cap redare înregistrare de magnetofon Kashtan 1. Eventual cu montaj și reglaj. Aparatul nu a mai funcționat de peste 15 ani. Poate trebuie și ceva mentenanță la el. O idee sau o recomandare?... 

Multumesc anticipat pentru raspuns

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări