Gal Endre Postat Octombrie 30, 2022 Partajează Postat Octombrie 30, 2022 Buna,Am o problema cu un magnetofon Kashtan.Problema nu e mare dar fiind incepator ma descurc greu.Intrebarea mea e ar putea cineva sa-mi explice functiile semireglabililor de pe placile din magnetofon?Nu stiu limba rusa si ma descurc greu.As vrea sa reglez nivelul semnalului care intra din magnetofon intr-un mixer.Se pare ca nu sunt la fel cele doua canale.Mentionez ca sunt schimbati toti condensatorii din magnetofon.Pe difuzoarele proprii merge bine,doar pe cablu am probleme.deci as avea nevoie de un ghid,cum se regleaza magnetofonul sa fie in parametri. Multumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 30, 2022 Partajează Postat Octombrie 30, 2022 Înainte de a regla sau deregla ceva, verifică pe alt aparat nivelul semnalului şi ai în vedere că e posibil ca semnalul înregistrat să fi avut aceeaşi diferenţă de nivel.Înregistrează de test semnal cu nivel egal şi verifică la redare egalitatea semnalelor.Nu umbla la întâmplare la semireglabile fiindcă poţi deregla funcţii greu de restabilit.Mai ales fără aparatură adecvată şi mai ales experienţă. Link spre comentariu
Gal Endre Postat Octombrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2022 Va salut,Am o banda de calibrare.De aia stiu ca nu sunt la acelasi nivel canalele.Insa tocmai ca sa nu umblu unde nu trebuie am intrebat care ce functie are.Stiu ca pe cele doaua placi ale canalelor left si right sunt reglajele pentru Vu-metre pentru redare si inregistrare insa nu stiu care sunt pentru reglarea nivelului de iesire.Dupa ce reglez astea cred ca trebuie sa trec la reglajul inregistrarii.Poate gresesc... Link spre comentariu
Gal Endre Postat Octombrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2022 (editat) Pentru monitorizare folosesc aplicatia pentru Pc de la Nakamichi T-100 Audio Analyzer Editat Octombrie 30, 2022 de Gal Endre Link spre comentariu
Gal Endre Postat Octombrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2022 Mi-ar fi de mare ajutor pasii de urmat in vederea calibrarii acestui magnetofon.Totul e schimbat in el inclusiv cap nou are. Link spre comentariu
mannx Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Pentru operațiunea pe care dorești să o faci ai nevoie de generator audio, osciloscop sau un aparat de măsură care să măsoare mV cu precizie bună. Prima dată calibrezi vumetrele. Introduci pe intrare 400 hz și măsori pe ieșire 200 mV egal pe cele două canale. Verifici indicația vumetrului să fie 0 pe scala grafica. Fie cu ac fie cu vfd nu contează 0 să fie. Nu garantez, dar la prima vedere R16 și R13 reglează vumetrele și R17… R19 nivelul de înregistrare. Nivelul de redare se reglează din R22. Pentru caracteristica de redare: R4-vit 9, R6-vit 19, caracteristica de înregistrare: R7-vit 9, R8-vit 19. E un început, poți încerca. Am un exemplar desfăcut, în limita timpului disponibil o să verific dacă din schemă am scris corect. Spor la lucru ! Link spre comentariu
Gal Endre Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Multumesc pentru ajutor.Generator audio am,Mixerul meu digital are generator de ton.Osciloscop folosesc o aplicatie pe calculator,Nakamichi T-100 Audio Analyzer.Care intrare s-o folosesc?Cea cu semnul de radio?.Si o alta intrebare....magnetofonul reda si inregistreaza cu foarte multe frecvente inalt.Stiu ca suna ciudat,oamenii deoblcei se pling de lipsa lor.Exista vreo posibilitate sa reglez asta?Mentionez ca capul de redare e nou-nout. Editat Noiembrie 1, 2022 de Gal Endre Link spre comentariu
mannx Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Redă cu multe înalte pe difuzoarele lui sau amplificat separat cu incinte bune? Pe difuzoarele lui așa sună, ciudat, ele fiind spate in spate aproape că par în antifază. Lipsa frecventelor joase indică conzi devalorizati dar spui că au fost schimbați. Trebuie să acorzi atenție și comutatoarelor play-rec de pe placi, ele intră în lanțul caracteristici de frecventa. Intrarea...care se potrivește cu mufa DIN pe care o utilizezi. Parcă are o săgeată care intră spre aparat. Poți folosi și banda etalon dacă spui că ai, în regim de redare urmărești nivelul de ieșire să fie egal (L,R), verifici vumetrele să aibă aceeași indicație dar dacă banda nu a fost înregistrată bine acceaia vă deveni etalon. Link spre comentariu
Gal Endre Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Am rezolvat problema inaltelor.Acum merge bine.Folosesc mufa DIN din mijloc,cea cu un radio desenat.Ala e si IN si OUT parca.Insa am dificultati cu masurarea corecta a iesirii neavand decat un aparat ieftin de masura.Reglez prin incercari.Singurul etalon care-l am e mixerul meu digital care are generator de ton.Ati mentionat semireglabilii pentru caracteristica(redare-Inregistrare)...Ce inseamna exact in limbajul unui laic ca si mine ``caracteristica``?.Un fel de EQ ca si la Akai-uri?.Va multumesc anticipat pentru timpul acordat. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Vedeți că multimetrele ordinare nu pot măsura corect în domeniul audio, e nevoie fie de un osciloscop bine calibrat (exclus aplicații PC) fie de un voltmetru cu gama de frecvență de minim 20KHz. Link spre comentariu
mannx Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Reglajele de eq nu umbla la ele. Sunt doar mici corecții pentru frecvențe înalte 14-18kz și doar cu echipament adecvat poți obține rezultate. La începutul topicului era vorba doar de identificarea reglajelor necesare. De aceea am înșirat funcțiile să fie cât de cât clar. Link spre comentariu
Gal Endre Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Va multumesc pentru informatii si pentru sfaturi.Mai am o ultima intrebare...Puteti sa-mi recomandati un aparat de masura(nu super sofisticat si scump),care ar avea minim necesar pentru asemenea masuratori? De exemplu:https://www.emag.ro/multimetru-uni-t-ut55-negru-mie0018/pd/DXPJ5ZBBM/ Ar ajunge? Editat Noiembrie 1, 2022 de Gal Endre Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 (editat) Unit UT-71E, dar e cam 1000 lei Editat Noiembrie 1, 2022 de Craciun Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 1, 2022 Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Pe lângă recomandările colegilor mai e ceva-poziţia capului de redare.Există posibilitatea ca preampurile să fie corect reglate şi capul să nu aibă poziţia corectă! Vezi şi aici nişte observaţii. https://www.hifitech.ro/forums/topic/251-banda-magnetofon-aliniere-capete/ Link spre comentariu
Gal Endre Postat Noiembrie 1, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2022 Mersi de pont,insa capul este corect azimutat.Dupa banda de calibrare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum