domi Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Salutare ! Am un programator de la adelaida pentru microcontrolere 16 c, 16 f,13 c...,care functioneaza pe port serial. Mi-am schimbat calculatorul si din pacate nu am fost atent la cumpararea noului calculator si tarziu am constatat ca acesta nu are nici port serial pe COM si nici paralel. M-ar interesa daca pot sa fac modificari pe intefata de programare pentru a functiona pe port USB, sau eventual o schema pentru construirea unui programator care sa functioneze pe usb si bineinteles si programul pentru el...Am cautat pe net ,dar cred ca nu la locul potrivit si ceea ce am gasit are un C.I. ciudat care nu cred ca e de gasit la noi in comert... http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/ ... 876Example Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Un pic offtopic, dar: majoritatea placilor de baza noi desi nu au mufa port serial/pararel, au un header de pini pentru un port serial. Ce placa de baza ai? Link spre comentariu
domi Postat Decembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Nu scuze dar nu am mentionat ce e un laptop..... :smt017 Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 Salut Prin vara m-am apucat sa imi fac un programator USB in ideea de a putea sa il folosesc de pe laptop (care nu are decat porturi USB). Intr-un final am reusit sa termin de proiectat cablajul si sa il realizez practic. Functioneaza bine, se alimenteaza numai din usb ( nu necesita alimentare externa ) si are la baza un kit care se gasea pe internet si anume K150.Daca este cineva interesat sa ma contacteze si ii dau toate informatiile necesare.Conversia USB-RS232 este realizata cu un FT232RL, integratul care este montat pe soclu este un PIC16F628, cel de langa el un 74LS06 iar in coltul opus un MC34063 care face conversia de tensiune pt Vpp. Link spre comentariu
electronunervos Postat Ianuarie 8, 2008 Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 cat tea costat socketul? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 8, 2008 Administratori Partajează Postat Ianuarie 8, 2008 Asta puteai sa-l intrebi pe privat :smt021 Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 1. Soclul ZIF40 a costat in jur de 20 de ron, nu imi mai aduc aminte exact.Este 3M cu contacte aurite si l-am cumparat de pe Maica Domnului (vis-a-vis de Syscom) de la magazinul cu grilaj alb (cred ca se numeste vector electronics).2. pentru cei interesati de realizarea practica a programatorului, gasiti atasat aici un fisier zip care contine tot ce va este necesar ( schema+cablaj in orcad, softul pt PC si restul ). Pentru alte intrebari ma puteti contacta aici sau pe privat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 nu am oracadul , eu lucrez cu tinycad! nu ai schema in format gif,bpm,jpeg? Link spre comentariu
alex_hobeanu Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 salutAi schema atasata in format pdf. Link spre comentariu
adicontakt Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 10x :partyman: Link spre comentariu
Vizitator pattrick Postat Martie 31, 2009 Partajează Postat Martie 31, 2009 alex_hobeanu ..sunt tot din bucuresti si am mare nevoie daca poti sa ma ajuti cu un programator....da-mi un nr de telefon...ceva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum