Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programator pe port USB

domi

Postări Recomandate

Salutare ! Am un programator de la adelaida pentru microcontrolere 16 c, 16 f,13 c...,care functioneaza pe port serial. Mi-am schimbat calculatorul si din pacate nu am fost atent la cumpararea noului calculator si tarziu am constatat ca acesta nu are nici port serial pe COM si nici paralel. M-ar interesa daca pot sa fac modificari pe intefata de programare pentru a functiona pe port USB, sau eventual o schema pentru construirea unui programator care sa functioneze pe usb si bineinteles si programul pentru el...Am cautat pe net ,dar cred ca nu la locul potrivit si ceea ce am gasit are un C.I. ciudat care nu cred ca e de gasit la noi in comert... http://www.beyondlogic.org/usbnutshell/ ... 876Example

Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex_hobeanu

3

• adicontakt

3

• domi

2

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

• 4 săptămâni mai târziu...

Salut Prin vara m-am apucat sa imi fac un programator USB in ideea de a putea sa il folosesc de pe laptop (care nu are decat porturi USB). Intr-un final am reusit sa termin de proiectat cablajul si sa il realizez practic. Functioneaza bine, se alimenteaza numai din usb ( nu necesita alimentare externa ) si are la baza un kit care se gasea pe internet si anume K150.Daca este cineva interesat sa ma contacteze si ii dau toate informatiile necesare.Conversia USB-RS232 este realizata cu un FT232RL, integratul care este montat pe soclu este un PIC16F628, cel de langa el un 74LS06 iar in coltul opus un MC34063 care face conversia de tensiune pt Vpp.

Link spre comentariu

1. Soclul ZIF40 a costat in jur de 20 de ron, nu imi mai aduc aminte exact.Este 3M cu contacte aurite si l-am cumparat de pe Maica Domnului (vis-a-vis de Syscom) de la magazinul cu grilaj alb (cred ca se numeste vector electronics).2. pentru cei interesati de realizarea practica a programatorului, gasiti atasat aici un fisier zip care contine tot ce va este necesar ( schema+cablaj in orcad, softul pt PC si restul ). Pentru alte intrebari ma puteti contacta aici sau pe privat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări