Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lumini de Craciun

Alin P

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Alin P

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Care module ? În prima poză e un cip de la un joc de lumini cu leduri, iar ledurile sunt desenate invers.

În a doua e comanda unui triac prin optotriac de către un Arduino.Ce alimentezi din reţea cu acel Arduino de fapt ? Dacă vrei să alimentezi jocul de lumini, mai trebuie şi o sursă de curent continuu adecvată jocului de lumini.

Atunci Arduino va comanda prin triac alimentarea sursei jocului de lumini.

Ar fi trebuit să explici în amănunt ce vrei de fapt să faci.

Link spre comentariu

Îmi pare rau nu am fost explicit cu ce vreau sa fac,cu acel joc si cu modulul cu triace vreau sa comand mai multe instalatie de craciun ,avînd mai multe acestea nu-si păstrează jocul stabilit la fiecare aprindere trebuie setate din nou m-am gîndit să fac un singur joc cu care sa le alimentez pe toate

Link spre comentariu

Păi atunci ai nevoie de câte un modul optotriac+triac pentru fiecare led al jocului, sau pentru fiecare instalaţie comandată.

Pui în locul unui led al jocului de lumini un optotriac şi la momentul în care ledul respectiv s-ar aprinde, comanda va aprinde o ghirlandă.

Pinul 1 al optotriacelor se leagă la plusul comun, iar pinii 2 la traseele cipului marcate cu Led-

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări