Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconstrucție "geamlâc"

trasorv

Postări Recomandate

Bună dimineața, într-o perspectivă apropiată intenționez să demolez și apoi să reconstruiesc holul din fața casei și aș vrea să știu părerea voastră despre ce materiale sunt cele mai ieftine și bune în același timp. Actualmente acest hol este din scândură.
 Personal mă gândesc la bca și la geamuri termopan dar aș renunța la zidărie dacă aș găsi altă soluție mai ușoară și mai rapidă. În același timp mă gândesc să mai ridic și streașina casei cu vreo 10-15 cm, așadar ce idei aveți ?

Atașez și o poză pentru edificare...

Screenshot_20221026-134110_Gallery.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

5

• asterix196803

2

• AlpHs00

2

• BRANCA

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am avut in aceasta primavara o lucrare asemanatoare iar peretii i-am facut din dulapi lemn+ osb . In interior am placat osb-ul cu placi rigips/glet iar la exterior si in interiorul zidurilor am folosit polistiren. Daca prezinta interes pot da mai multe detalii.

Ceva de acest gen:

Editat de AlpHs00
Link spre comentariu
Acum 24 minute, AlpHs00 a spus:

Eu am avut in aceasta primavara o lucrare asemanatoare iar peretii i-am facut din dulapi lemn+ osb . In interior am placat osb-ul cu placi rigips/glet iar la exterior si in interiorul zidurilor am folosit polistiren. Daca prezinta interes pot da mai multe detalii.

Ceva de acest gen:

Chiar te rog, sunt convins că găsesc ceva util, este și motivul pentru care am solicitat idei noi.

Link spre comentariu

trasorv.Pare frumoasă soluţia cu pereţi cu rigips,dar nu-i uşoară în RO.Trebuie să ai dulapi de lemn uscaţi şi traşi la dimensiune.Nici lemnul nu prea mai e ieftin...La exterior e problemă cu finisajul panourilor de OSB...Toate costurile se adună.

Personal ţi-aş recomanda BCA,se ridică f uşor peretele.Ai grijă şi la geamuri.Cu cât ai mai multe,cu suprafaţă mai mare,costă mai mult.

Ca fapt divers,de ce vrei tindă închisă?Se strică respiraţia pereţilor casei...

Mai bine ai investi în izolarea casei...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, BRANCA a spus:

trasorv.Pare frumoasă soluţia cu pereţi cu rigips,dar nu-i uşoară în RO.Trebuie să ai dulapi de lemn uscaţi şi traşi la dimensiune.Nici lemnul nu prea mai e ieftin...La exterior e problemă cu finisajul panourilor de OSB...Toate costurile se adună.

Personal ţi-aş recomanda BCA,se ridică f uşor peretele.Ai grijă şi la geamuri.Cu cât ai mai multe,cu suprafaţă mai mare,costă mai mult.

După cum ai văzut în poză, acea "tindă" face parte din construcția casei și e normal să fie închisă, nu este adăugată ulterior. Din acel hol se intră în două camere decomandate și nu poate rămâne spațiu deschis căci ar influența negativ temperatura acelor camere.

Și da, ai dreptate, din lemn poate fi mult mai scump. Nu se pune problema de izolație termică ci doar de înlocuit acea structură din lemn cu altceva.

Încă nu știu cum dar va trebui să mai ridic și streașina. Aștept idei ...

Editat de trasorv
Link spre comentariu
Acum 2 ore, trasorv a spus:

Bună dimineața, într-o perspectivă apropiată intenționez să demolez și apoi să reconstruiesc holul din fața casei și aș vrea să știu părerea voastră despre ce materiale sunt cele mai ieftine și bune în același timp. Actualmente acest hol este din scândură.
 Personal mă gândesc la bca și la geamuri termopan dar aș renunța la zidărie dacă aș găsi altă soluție mai ușoară și mai rapidă. În același timp mă gândesc să mai ridic și streașina casei cu vreo 10-15 cm, așadar ce idei aveți ?

Atașez și o poză pentru edificare...

Screenshot_20221026-134110_Gallery.jpg

Pentru ridicarea stresinii ar trebui sa faceti o rupere a pantei in zona zidului, unde, probabil ca puteti asigura sustinere pentru capriori. Invelitoarea actuala va fi afectata de lucrari si nu cred ca exista sort de rupere panta pentru tabla faltuita actuala.

Link spre comentariu

Încă mă gândesc că poate aș putea ridica streașina 10 cm fără să afectez major șarpanta actuală. Va trebui să mă urc în pod să văd dacă căpriorii sunt dintr-o bucată sau prelungiți special pentru hol.

Dar până la acoperiș mai trebuie să văd cum ce înlocuiesc peretele de scândură de la hol. 

Link spre comentariu
Acum 4 minute, iancuiulius a spus:

Vrei s-o ridici cu cricul, sau cum?

:rade:

Nu m-am gândit dar nu exclud varianta...mă gândesc să pun 4-5 popi la înălțimea dorită și apoi să ridic zidul.  Într-un final cosoroaba va sta și pe zid.

Link spre comentariu
Acum 6 ore, BRANCA a spus:

Nu-i usor pt.cine nu stie. Solutii sunt. Indiferent cat de uscat ar fi, lemnul lucreaza in functie de anotimp. La interior, la imbinarea placilor de rigips se pune plasa de fibra iar la exterior OSB-ul se imbraca cu un polisiren ieftin de 2-3cm lipit cu adeziv si prins cu dibluri+ suruburi. 

Cand o sa am timp o sa fac un mic desen cu ce am construit eu. Btw, anexa modificata de mine seamana izbitor de mult cu  cea din poza.

Link spre comentariu

O varianta de inchidere a unei terase...stilpi din tevi metalice....jos o rama unde am pus la exterior tabla zincata iar pe interior voi izola cu vata minerala iar ramele de geam au fost prinse cu suruburi..

Terasa V-usa perete.JPG

Modificare usa.jpg

Editat de asterix196803
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări