Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Obiect ciudat cu lampa

ALEKS

Postări Recomandate

Am achizitionat aceasta masinarie cu lampa mai mult din curiozitate. Lansez un apel la cei care au mai vazut asa ceva sau s-au mai intalnit in viata cu asa ceva: ce este si la ce foloseste ?

Lampa este un tiratron de tipul: S1,3/2iV.

Ma gandesc ca e un dispozitiv antic de automatizare...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Din pacate releul este distrus, lipseste arcul ce tensioneaza armatura mobila. Nu am facut o inspectie amanuntita inca dar asta mi-a sarit in ochi.

Minisasiul asta-l voi folosi cu siguranta la ceva fiindca arata prea bine. Evident si rectificatorul cu seleniu.

PS: Pliculetele de ceai is puse sa sustina sasiul sa stea drept.

:partyman: :rolleyes:

Multam,

ALEKS

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

3

• hbi

2

• zal

2

• feri.visky

2

Top autori în acest subiect

lucra exact ca temporizator. in cta-uri, (centrale telefonice automate), se folosesc module (ca a lui alex), pentru a realiza diferite tonuri si cadente: ton de disc, ton de ocupat, revers apel, etc.

Link spre comentariu

Multam de explicatii. Deci nu e nimic decat un tiratron care comanda un releu pentru a genera impulsuri folosit in centralele automate de la inceputuri.In orice caz imi place cum este construit - poate am sa realizez ceva cu el exact cum este in forma actuala.Multumesc,ALEKS

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

De asta se ofticau cei din NATO, ca in est erau numai telefoane prin sirma si ei nu reuseau sa le intercepteze cum fac cu cele prin satelit sau astea mobile. Alta chestie ar fi ca nu poluau cu radiatii mediul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări