ALEKS Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Am achizitionat aceasta masinarie cu lampa mai mult din curiozitate. Lansez un apel la cei care au mai vazut asa ceva sau s-au mai intalnit in viata cu asa ceva: ce este si la ce foloseste ? Lampa este un tiratron de tipul: S1,3/2iV. Ma gandesc ca e un dispozitiv antic de automatizare... Din pacate releul este distrus, lipseste arcul ce tensioneaza armatura mobila. Nu am facut o inspectie amanuntita inca dar asta mi-a sarit in ochi. Minisasiul asta-l voi folosi cu siguranta la ceva fiindca arata prea bine. Evident si rectificatorul cu seleniu. PS: Pliculetele de ceai is puse sa sustina sasiul sa stea drept. :partyman: :rolleyes: Multam, ALEKS Link spre comentariu
hbi Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 este o placa din cta rotary. cta tip 7d sau 7a. placa folosea la echipamentele de tonuri si curenti spaciali. Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Maidegraba pare a fi un temporizator , are si butoanele de Start/Stop. Tuburile de acest tip fiind folosite de obicei la circuite de comutatie si/sau redresare. Link spre comentariu
hbi Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 lucra exact ca temporizator. in cta-uri, (centrale telefonice automate), se folosesc module (ca a lui alex), pentru a realiza diferite tonuri si cadente: ton de disc, ton de ocupat, revers apel, etc. Link spre comentariu
ALEKS Postat Decembrie 9, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Multam de explicatii. Deci nu e nimic decat un tiratron care comanda un releu pentru a genera impulsuri folosit in centralele automate de la inceputuri.In orice caz imi place cum este construit - poate am sa realizez ceva cu el exact cum este in forma actuala.Multumesc,ALEKS Link spre comentariu
ctepeo Postat Decembrie 29, 2007 Partajează Postat Decembrie 29, 2007 Ha, ha, deci astea generau tonuri pe vremea telefoanelor de ebonit? ?i a primelor telefoane de plastic :weedman: Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 30, 2007 Partajează Postat Decembrie 30, 2007 E construit prin anul 1970, deci e posibil sa fi prins si telefoanele de ebonita. :smt003 Cite materiale pierdute... Link spre comentariu
ALEKS Postat Decembrie 31, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 31, 2007 Risipa de materiale, intr-adevar.Mult, balsoi si facut sa dureze o vesnicie din punct de vedere mecanic.ALEKS Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 4, 2008 Partajează Postat Ianuarie 4, 2008 De asta se ofticau cei din NATO, ca in est erau numai telefoane prin sirma si ei nu reuseau sa le intercepteze cum fac cu cele prin satelit sau astea mobile. Alta chestie ar fi ca nu poluau cu radiatii mediul. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 6, 2008 Partajează Postat Ianuarie 6, 2008 Ai reusit sa-i ridici schema? Sau l-ai condamnat la ...reincarnare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum