Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Discutie serioasa: diferenta dintre genialitate si nebunie

Postări Recomandate

Acum 10 minute, stryx a spus:

China nu are capacitatea de a clona nici macar primele procesoare dual core care sunt considerate

Nu este chiar asa.
Nu numai ca pot clona, dar chiar concep procesoare inspirate din ce este pe piata.
Faptul ca noi nu avem acces la informatie nu inseamna ca chinezul sta degeaba.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da, iara discutam politica / economie si chestii globale.

Speram sa avansam mai curand pe intrebarea mea... adica daca situatia poate duce la disparitia unor aparate utile care nu vor mai fi disponibile pentru ca ei nu au acces la componente.

IN NICI UN CAZ nu discutam despre cumparare en-gross cu ideea de a le revinde - pentru asa-ceva riscul ar fi sigur mai mare decat beneficiul.

Ma refer numai la incurajarea / descurajarea unei achizitii pentru uz propriu care sa fie facuta oarecum urgent.

Ca sa particularizez: am o vaga idee de a achizitiona o punte RLC.

Vaga in sensul ca stiu prea bine ce mi-ar aduce, ar fi util... dar nu indispensabil.

Sa zicem ca defapt ar fi mai comod.

Pai situatia actuala poate sa ma impinga in directia de a face achizitia, adica de a ma face sa hotarasc ceva... picatura care umple paharul.

Ma refer la ceva care permite masuratori cu contact Kelvin si masoara si marimile asociate gen ESR sau unghi de defazaj si sa aibe un domeniu suficient de larg de frecvente de testare (eventual si nivele de tensiune).

Fata de achizitionarea direct din China ar exista sa zicem si sursa TME.

Hai sa analizam:

- Axiomet ... si altele de la TME sunt tot chinezisme (+/-rebadge) si costa ~dublu

- ceva de firma este cel putin de 3 ori mai scump, dar sunt modele simple, nu ce doresc eu.

Pentru ceva similar ca functii costul este cel putin de 5 ori mai mare, asta numai pentru inceput, ca altfel dam de preturi mult mai mari.

Eu stau si deliberez daca merita sa dau banii pentru produsul chinezesc, deci sa dau de 5 ori mai mult nici nu intra in discutie.

Daca as sti ca in curand chinezismele dispar si ramane numai varianta "adevarata" dar scumpa ... poate m-as hotari sa cumpar acum.

Pe de alta parte falimentul chinezesc se pare ca nu este departe, deci se poate ca in cateva luni de zile sa inceapa sa moara de foame si sa vinda acelas lucru la pret sub jumatate... caz in care as fi mai intelept sa aman achizitia.

Link spre comentariu

Pentru uz personal e greu de zis cum e mai bine. Pe de o parte avem inflatia, umflarea artificiala a preturiilor, introducerea taxelor si a altor sanctiuni/lovituri financiare date Chinei, pe cealalta parte este politica companiilor si conducerii chinezesti de a tine preturiile sub cele ale competitiei.

Eu daca imi permit si am nevoie de ceva cumpar fara sa-mi bat capul cu politica internationala, de cand cu brexit-ul e imposibil sa se mai faca o "prognoza" corecta fara cunostiinte serioase in economie si politica.

Puntea RLC nu e facuta cu componente "avansate tehnologic" (nici macar microcontroller-ul sau procesorul cu care este echipata nu e de ultima generatie, cu atat mai putin "avansata").

Scuze daca am atins putin subiectul politica dar altfel altfel raspunsuriile ar fi fost de genul "da/nu".

PS: astea sunt doar parerile mele personale si nu am pretentia ca ar fi corecte sau ar reprezenta "adevarul adevarat".

Editat de stryx
Link spre comentariu

Stai linistit, aici discutam de toate... numai eu incerc (din cand in cand) sa readuc discutia pe fagasul pe care il doream, altfel se face circ daca divagatiile merg prea departe.

Mi se pare corect punctul de vedere \ si nici nu tin neaparat sa desfac firul in 4 dar in speta concreta nu sunt hotarat.

Poate vreo oferta de BlackFriday sa ma convinga...

ON-TOPIC: uitasem... varianta chinezeasca de 5 ori mai ieftina decat ceva de firma mai are si 2 acumulatoare 18650 incorporate, pe cand cele de firma merg cu bateriile pe care eu le evit 6F22 cred ca le zice (de 9V).

Link spre comentariu

Se pare ca in curand multi nu vor mai pune mana pe un IPhone :hdgfhgdf:

https://timesofindia.indiatimes.com/videos/viral-videos/china-workers-flee-from-iphone-factory-as-zero-covid-lockdown-continues/videoshow/95226678.cms?from=mdr

https://www.wsj.com/video/workers-flee-foxconns-covid-hit-iphone-factory-disrupting-production/DC890A0E-A23B-4D90-AC3D-55D036AF2FC9.html

S-ar putea sa urce pretul si la celelalte chinezarii. Daca nu s-ar panica lumea, preturile ar ramane asa, dar ... sa vedem. 

Editat de merck
Link spre comentariu

@eos: o punte de genul asta este costisitoare si este  voluminoasa si grea, are in jur de 1kg.

Insa iti da informatii pe care nu le obtii cu un AVOmetru obisnuit: masoara si inductante, folosind crocodili Kelvin poti masura rezistente de ordinul 1 miliOhm si sub, poti masura ESR... si poate mai important vezi cum se comporta parametrii in functie de frecventa.

Problema este daca vizavi de activitatea ta se justifica investitia.

Defapt cam la orice cu care vrei sa te dotezi exista intrebarea daca chiar te ajuta si daca functia/iile pe care le aduce iti sunt necesare.

Si evident ca conteaza si pretul, si daca ti-l permiti.

Poate mai conteaza si ordinea de achizitie, adica nu prea are rost sa iei vreo "trufanda" scumpa, daca iti lipsesc alte chestii mai de baza.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări