Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertizor VFD022B23B

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Varistoarele alea au ca rol protectia la supratensiune.

Daca au pocnit inseamna ca l-ai alimentat la prea mult sau eventual poate ceva legaturi gresite. 

Schimba varistoarele cu altele noi, ca sunt ieftine si-ti salveaza aparatul ( fara ele convertizorul era probabil bun de aruncat ), verifica si inlocuieste si siguranta.

Asigura-te ca nu-i dai mai mult de 240Vca cat se specifica maxim admis pe alimentare.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, Marian a spus:

Varistoarele alea au ca rol protectia la supratensiune.

Daca au pocnit inseamna ca l-ai alimentat la prea mult sau eventual poate ceva legaturi gresite. 

Schimba varistoarele cu altele noi, ca sunt ieftine si-ti salveaza aparatul ( fara ele convertizorul era probabil bun de aruncat ), verifica si inlocuieste si siguranta.

Asigura-te ca nu-i dai mai mult de 240Vca cat se specifica maxim admis pe alimentare.

salut am verificat cele trei faze fata de nul din priza trifazica si pe fiecare faza apare un 241,2,3.vca cum asi putea scoate 240vca fix din retea daca asta livreaza cei de la electrica? daca fac un transformator trifazat sa intre cele trei faze asa cum sunt ele si la iesire sa imi asigur maxim 240vca ar fi ok? multumesc

Link spre comentariu

2-3V nu ar trebui sa arda varistorii instant.

Mai bine dai mai multe detalii:

- ce tip sint varistorii,

- unde sint montati (banuiesc pe intrare dar pot fi si la iesiri),

- cit de distrusi sint varistorii arsi.

In manual vad ca scrie ca pe intrare se accepta intre 180Vac si 264Vac. 
Mai exact trebuie gasit dece s-au ars varistorii originali.

Lasa transformatorul in pace, nu asta este solutia.

Daca era un invertor de 50kW tot la transformator te duce-ai?

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 1 minut, sesebe a spus:

2-3V nu ar trebui sa arda varistorii instant.

Mai bine dai mai multe detalii:

- ce tip sint varistorii,

- unde sint montati (banuiesc pe intrare dar pot fi si la iesiri),

- cit de distrusi sint varistorii arsi.

In manual vad ca scrie ca pe intrare se accepta intre 180Vac si 264Vac. 
Mai exact trebuie gasit dece s-au ars varistorii originali.

varistorii sunt pe intrare si sunt CNR 10D471K asta ca inca se mai vede pe unul di ei ceilalti doi sunt scrumsparti si negri nu se mai distinge nimic pe ei. pur si simplu am alimentat la priza trifazica fiecare faza pe linia ei L1 L2 L3 Si asta a fost poc varistorii

Link spre comentariu

Nu ma pricep la convertizoare, dar in datasheet scrie Single/3-phase 200-240V,50/60Hz, deci intre faze trebuie  sa ai maxim 240V.  Exista alt model pentru trifazat 380V la care se specifica 3-phase 380 to 480 V.

Posibil sa gresesc ce am scris mai sus, dar totusi cred ca cele cu terminatia b43 sunt cele care merg la 380V

image.thumb.png.5fcfc1bad96f74782a3b696453ab94d7.png

Editat de cristi7521
adaugare
Link spre comentariu

Deci ne contram ca sa avem ce scrie.

Uitati-vai aici, a doua pagina tabelul dedin mijloc sus:

"rated voltage ............ single/3-phase ->200-240V"  un rind mai jos 

"voltage tolerance  +/-10% (180-264V)".

Nu am zis ca este recomandat sa fie folosit la 260V ci doar ca o tensiune de 243V nu trebuie sa duca la defectarea aparatului. Trebuie cautata si indepartata cauza ce a dus la defectarea varistorilor. Poate fi o supratensiune tranzistorie dar nu tensiunea de 243V. Oricum nu trebuie folosit fara varistori.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, maky_geo a spus:

salut am verificat cele trei faze fata de nul din priza trifazica si pe fiecare faza apare un 241,2,3.vca cum asi putea scoate 240vca fix din retea daca asta livreaza cei de la electrica? daca fac un transformator trifazat sa intre cele trei faze asa cum sunt ele si la iesire sa imi asigur maxim 240vca ar fi ok? multumesc

Am greșit spunând 230 volt, nu face rău 250 volt, am citit pe deasupra ca și dumneavoastră  domnule @sesebe, esență postării este că  omu a măsurat 240 V față de nul,

? cât are între faze...

Editat de Barbaro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări