Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema aprindere faruri xenon

boku

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Siconi

8

• Abram Burel

4

• Dr.L

4

• boku

3

Top autori în acest subiect

S-a ajuns la concluzia ca e mai simplu si muult mai eficient sa cumperi instalatia decat sa te pui singur s-o faci. Ca atare, nu a cautat nimeni schema pana acuma.

Link spre comentariu

Eu zic ca concluzia e alta. Logica e cam asa:- ca sa iti pui xenoane, inseamna sa dai banu'- ceea ce inseamna sa ai banu'- daca nu ai banu', probabil ca nu ai nici masina pe care sa merite sa pui xenoane- chiar daca esti electronist, lucrurile nu se schimba prea multIn consecinta... nu prea exista interes pentru asa ceva.As putea pune pariu ca, costul realizarii in regim de amator a ridicatoarelor e mult mai mic decat daca se cumpara. Dar probabil ca nu s-a gasit nimeni sa "sape" :) E drept ca, dincolo de montajul electronic propriu-zis, cand vine vorna de utie si conectori etansi, te papa gaia :d

Link spre comentariu
Vizitator ALiCE

Nu-i chiar asa.Un kit bi-xenon H4 a ajuns pe la 400 lei (si e in scadere :d)Becurile oricum trebuiesc cumparate. Daca ai noroc, le iei cu 150 lei.Raman 250 lei pt. restul (cabluri, sigurante, cablaje, piese, cutii, etc). Nu cred ca le poti scoate mai ieftin in bucatarie.

Link spre comentariu

Asta cu conectorii, sigurante, cutie e... "moartea pasiunii" :)Cat priveste calitatea de "amator" eu zic sa nu ne... indispunem. Ori poate nu ati vazut chestii chinezesti facute "de mana" :d Sau poate asta e un forum doar de... profesionisti!Ca veni vorba, care este deosebirea intre un profesionist care practica meseria ca hobby si un cineva care a facut "relatii internationale" si lucreaza la o fabrica de semiconductori pe linia tehnologica?

Link spre comentariu
Vizitator ALiCE

Nu m-am legat absolut deloc de calitate (nu contest ca poate iesi ceva mult mai rezistent decat chinezariile care se gasesc), ci doar de pret.

Link spre comentariu

Nici eu nu voiam sa iti stirbesc calitatile, dar vorbeam in sens general, ca probabil nu vei fi singurul care va incerca asa ceva. Si eu sunt migalos si perfectionist in practica, nu deloc o persoana atehnica. Deci iti inteleg atitudinea.In fine, cel mai nasol e ca nu am reusit nici unul sa facem rost de o schema. Poate reusim sa intelegem EXACT cum functioneaza sistemul si poate reusim sa facem noi o schema proprie, poate chiar mai viabila decat originala, care de multe ori e facuta in mod "economic".

Link spre comentariu

La articolul asta sunt din categoria "da banu" :)Desi daca ma gandesc bine, tare as viola un pic garantia la un ridicator "de rezerva" care se uzeaza moral prin casa. Nu de alta, dar m-ati facut curios :d

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

problema mare la un Xenon nu e realizarea propriuzisa a electronicii doar o singura piesa din toata acea electronica e greu de realizat (choperul pentru anodul becului trebuie sa livreze 25 KV)restul electronicii poate fi realizata asemanator cu un alimentator pentru blitz.De aceea nu se inghesuie nimeni sa faca kiturile at home iar farurile pentru xenon sunt si ele cu o constructie putin diferita.Despre multe masini care orbesc participantii la trafic pot sa zic ca sunt sigur cele la care reglajele farurilor sunt facute dupa soare sau am intalnit cazuri in care pe autovehicole erau montate faruri destinate sa fie montate pe masini pentru UK care au cu totul altfel diagrama de radiatie luminoasa fata de farurile pentru EU

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am o intrebare legata de instalarea xenon.Exista posibilitatea ca tensiunea de ordinul kV sa intre pe instalatia masinii?Ce circuit de protectie as putea face astfel incat sa fiu sigur ca alte componente ale masinii nu ar fi afectate?Multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări