Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Racire acoperis cu recuperare caldura

gica70

Postări Recomandate

S-o luam mai babeste, P produs de soare 635W X 60m.p. imi da 38100W. Transformati in jouli imi da 16459200000j. Pentru transformarea in vapori a unui kg de apa se consuma 2258200j. Daca impartim ies 7228 kg adica 7,228 m.c. Deci m-ai "incarcat" la factura! In primul rand nu este o suprafata atat de mare, in dreptul ferestrei nu va curge apa! (are aproape 1m latime). Puterea ai luat-o la 635W, este o medie dar nu cred ca e pentru 12 ore. Pretul apei la noi e 8 lei m.c. Cred ca m-as descurca cu un sfert, deci 700 lei luna. AC-ul este de 1200BTU si consuma cam 1kW in tr-o ora. Aici e aici! Am avut 1.6 lei pe kW la E-on, din septembrie am trecut la HE. Sa vad cum este mai ieftin, oricum fizica nu minte si e bine ca ai pus asa problema, adica tehnic si la obiect. Multam.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gica70

11

• sesebe

5

• daniels

5

• darius_bv

3

Top autori în acest subiect

Inafara de o rotunjire la caldura latenta si de alt pret la apa esti pe calculul lui sesebe.

Totusi ar trebui sa te orientezi catre solutiu cobsacrate de racire amvientala, de ex https://produsredus.ro/kit-racit-terasa-20m?language=ro-ro&currency=RON&gclid=EAIaIQobChMIg6evmbKZ-wIVj_lRCh24BAzKEAQYAiABEgIKz_D_BwE

In cazul tau asezi furtunul cu duzele de pulverizare in sus sa se formeze acea ceata deasupra tablei.

Link spre comentariu

Mai bine pui panouri solare înălțate le 10-15 cm de acoperiș sa poată circula aerul pe dedesupt. Panourile vor crea umbra și deci reduce încălzirea iar curentul generat de ele îl folosești la alimentat aerul condiționat și altele. Pe termen lung iesi clar mai ieftin. 

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Sfatul meu din propria experienta:Pune panouri fotovoltaice, chiar si SH, pe suprafata insorita montate pe structura K2 solid rail adica la vreo 6-7 cm de tabla.

Efectul e spectaculos, am testat eu la mine acasa.Temperatura in mansarda vara a scazut cu vreo 5 grade.Nu te mai juca cu tevi, serpentine si alte nebunii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări