Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iluminator infrarosu

Postări Recomandate

Buna.

Am o camera de supraveghere interior cu infrared aproape inexistent.
Ma gandeam sa cumpar un iluminator dar nu gasesc decat pentru exterior cu putere mare si la preturi de peste 100 de lei.
As fi interesat de un pret cat mai mic, iar ca urmare gasesc potrivite orice componente de tip piesa de schimb pentru CCTV (cam de felul acesta: https://www.aliexpress.com/item/32785169294.html), pe care sa le alimentez eu cu tensiunea necesara, sau ceva la un pret cat mai mic, asemanator cu acest model:
https://www.amazon.de/dp/B083377G2J/...T1zcF9kZXRhaWw

As prefera piese de schimb pentru CCTV interior, ele avand preturile cele mai mici pentru ceea ce ma intereseaza pe mine.
Daca stie cineva un magazin online sau unul fizic situat in Cluj Napoca as fi recunoscator pentru informatie.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin777

18

• Bandi Szasz

5

• validae

2

• Stefan

1

Top autori în acest subiect

Scuze. Am postat intrebarea si pe un alt forum al electronistilor si dupa o zi inca nu primisem nici un raspuns. Alerta de mail e pe un cont verificat de pe calculator.

Suna bine rezistorul reglabil pentru controlul pragului de lumina ambientala la ledul de 3W. As putea lua chiar doua pentru ca nu stiu daca imi ajunge nivelul de iluminare.

Intentionez sa alimentez camerele si ledurile IR de la sursa unui calculator vechi unde am 12V, 5V si 3,3V.

Modulul IR de la camerele Dahua la ce tensiune de alimentare functioneaza? 12V?
Banuiesc ca erau activate de camera, deci sau le las sa functioneze continuu sau pun un intrerupator on/off la alimentare.
Care ar fi pretul unui modul + curier?

Link spre comentariu
Acum 17 minute, Florin777 a spus:

Suna bine rezistorul reglabil pentru controlul pragului de lumina ambientala la ledul de 3W. As putea lua chiar doua pentru ca nu stiu daca imi ajunge nivelul de iluminare.

Depinde de spatiu si performanta camerei. Eu am niste camere hikvision ( modelul cu darkfighter) care sunt echipate cu 2 leduri de putere (IR 7W max) deci tot 3W si ceva per led si ilumineaza lejer 25m, daca dau zoom la camera vad pana in fundu gradinii. Dar puteti lua 2 bucati si experimentati, insa acele module cred ca trebuie cumva prinse si pe ceva pentru racire, nu prea cred ca rezista ledul de 3W fara racire.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Multumesc. Nu m-am gandit la asta, dar daca trebuie radiatoare, am.

Nu e o tensiune cam mica ca sa se supraincalzeasca ceva?

Nu sunt electronist dar imi amintesc vestita formula P=UI (3W=3,3V*I).

Editat de Florin777
Link spre comentariu

Am un model de UPS APC 350 pe care am pus sursa de calculator si am cautat ceva care consuma foarte putin.

Mi-e si rusine sa spun ce modele de camere surveillance am pus, dar isi fac treaba. Sunt 2 camere spion cu inregistrare pe card SD si au un consum extrem de mic.

Link spre comentariu

In cazul alimentarii camerelor de mai sus as dori sa fac o precizare pentru eventualii cititori care nu au cunostinte deloc despre circuitele electrice:

E periculoasa intinderea de fire pentru tensiuni mici in cadrul locuintei, pentru ca la eventuala distrugere a izolatiei firelor pot avea loc scurt circuite care daca se afla  langa perdele sau alte materiale textile din interiorul casei pot conduce la incendii. Aceste fire trebuie protejate cu tuburi ignifuge sau ingropate in tencuiala.

Siguranta nu sare decat la tensiuni mari si nu pe circuitele aflate dupa sursele de alimentare.

Deasemenea, la aceiasi intensitate a curentului un fir se poate incinge sau nu in functie de grosimea lui. Daca firele folosite sunt prea subtiri ele se pot supra incalzi, deci se topeste invelitoarea de plastic iar apoi fac scurt circuit la atingerea unul de altul.

Link spre comentariu

Din catae vad camera este model vechi.

Este prevazuta din fabrica cu lr sau vrei sa adaptezi asa ceva?

Pune o poza cu camera si modelul foarte posibil sa am asa ceva.

Link spre comentariu

Multumesc.

Am comandat deja online leduri de 3W. Din cate inteleg eu 3W=3,3V*I, deci I= aprox. 1A pe led.

Camerele au doar 6 leduri IR. Se vede la cativa zeci de centimetri inaintea lor. Doar de marketing, probabil, ca sa para produse cu multe functii incluse.

Nu ma refeream la camerele mele ci la alte posibile device-uri conectate intr-un mod asemanator.

Observatia e cu caracter general pentru cei care ar dori sa foloseasca o sursa de calculator in acest mod.

Editat de Florin777
Link spre comentariu

Stie cumva cineva care e curentul maxim pe firele RJ45?

La o prima cautare pe google vad PoE 802.3af – maxim 15W pe port si PoE 802.3at (PoE Max) – maxim 30W pe port.

Cat5e cu sectiune de 0.5 mm si CAT6e cu sectiunea de 0.4 mm.

Wikipedia pare sa spuna ca exista si 802.3bt-2018 (PoE++ or 4PPoE) cu noul standard de putere pana la 51 W (Type 3) si 71.3 W (Type 4).

Editat de Florin777
Link spre comentariu

Sursa pentru calculator pe care o folosesc e una veche si are 300W distribuiti pe tensiunile de 3,3V, 5V si 12V si o singura siguranta.

Credeti ca nu pot fi adunati destui consumatori ca sa se incalzeasca firele de pe un cablu RJ45 pentru ca mecanismul de protectie la suprasarcina al sursei o va opri automat?

Link spre comentariu

Aveti dreptate. Principalele mele nelamuriri erau legate de firele RJ45 pentru ca par asa de subtiri.

Dar daca ziceti ca au mers 3A atunci sigur nu voi avea nici o problema la circuitul meu.

Am facut si niste teste cu o sursa asemanatoare. Sistemul de protectie la scurt circuit al sursei a intrerupt instantaneu sursa la scurt-circuitele controlate pe care le-am realizat cu consumatori pe tensiunile de 12, 5 si 3,3V. Deci scurt circuitele nu vor fi o problema.

In ce priveste placa de distributie pentru mai multi consumatori, e cumparata separat fata de cutie?

Nu am gasit nici o oferta la cautarea pe google.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, iancuiulius a spus:

Prin POE am dat 3A la 75m FTP CAT8.

Si cu ce pierderi ? Eu am tras cablu de 0.75 pentru camera la vro 35m, camera find la 12V, seara cand se aprinde IR si creste consumul la 1.5A ajung cu tensiunea la 10.5V la care functiile PTZ ale camerei nu mai functioneaza. POE find probabil la 48V si echimamentele alimentate prin POE au surse proprii pentru a obtine tensiuni mult mai mici e ok sa pierzi 2-3V pe cablurile alea dar la echipamente pe 12V care nu prea au stabilizatoare cu diferenta de tensiune larga... apar surprize.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări