Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un sfat va rog!

ShYro

Postări Recomandate

Bună seara.

As avea nevoie de puțin ajutor, un sfat dacă se poate. Recent am cumpărat un CNC-3018 PRO. Dacă se poate îmi puteți recomanda un program, sau dacă se poate o lista de programe pentru frezare, gravare, sculptate etc, ce poate fi folosit pe acest tip de Cnc. (Precizez ca Mach3 nu merge, sau cine știe nu am știut eu sa îl fac sa mearg)

Al doilea lucru, dacă se poate, ce freze/burghie ar trebui sa folosesc? Tipul de clema de prindere este ER11.

Va mulțumesc frumos. O seara buna în continuare. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

1

• Barbu Andrei

1

• mihaighe

1

• ShYro

1

Top autori în acest subiect

Cauta cu youtube ...o sa gasesti multe informatii ,sau citeste ce scrie in sticul cu care a venit,altfel este foarte mult de scris si vorbit.

Editat de mihaighe
Link spre comentariu

Nu sunt eu în măsură să dau sfaturi că am cumpărat recent un 3018 care încă nu l-am folosit, dar mie chinezu mi-a dat și un stick usb cu proramul Candle care funcționează ok pentru CNC și un altul pentru laser dar eu am cumpărat o variantă basic fără laser. Acel ER11 are pensă de 3,175mm, deci orice bit iei să aibe coada de 3,175. La chinezi caută ”V bit” care este pentru gravare/frezare, ”drill” burghiu care e pentru găurire și ”end mil” care este pentru tăiere dar și pentru frezare/gravare.

Ca program care să meargă cu 3018 este și Easel dar parcă nu e free. Îl poți descărca dar e demo 30 de zile. Și mai sunt programe, important e să stăpânești flatcam ca să-ți poți genera fișierele gcode.

Link spre comentariu

ER11 duce pana la burghie/ freze cu coada de 7mm daca nu ma insel. Un sfat : nu folosi burghie "normale" cu cnc-ul. Le va termina destul de repede. Foloseste doar freze din carbura. Este un coleg pe forum care vinde freze de carbura, dar trebuie sa urmaresti anuntul pentru ca aduce rar. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări