Haralambie Postat Octombrie 18, 2022 Partajează Postat Octombrie 18, 2022 Noroc, Ca si incepator utilizator in aparatajul de prelucrare caut sa ma iluminez si anume cam ce scule pot folosi ocazional, deci cu regim redus, ca sa evit deplasarea. Caut: a. masina de gaurit cu coloana, aici MG-urile sunt bune, alte variante pe piata SH? b. freza pentru obiecte pana la 600-800mm lungime, cu nevoia de a aschia grosimi mici c. polizor/slefuitor, diferite diametre. De ce ar trebui sa ma feresc, la ce ar trebui sa fiu atent la achizitia lor? Puncte slabe? Permit imbunatatiri? Fiabilitate? Intretinere usoara? Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 18, 2022 Partajează Postat Octombrie 18, 2022 Eu sunt multumit de sculele Parkside de la lidl, cel mai bun raport pret/performanta. Am multe scule de la ei, inclusiv aparat sudura cu fir,. Si au cele mai lungi cabluri de alimentare.... (ceilalti fac economie....) Link spre comentariu
almarghi Postat Octombrie 18, 2022 Partajează Postat Octombrie 18, 2022 frezare pe 600 - 800 mm inseamna ditamai masina Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 19, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2022 Cam cat un FU32 Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 19, 2022 Partajează Postat Octombrie 19, 2022 Haralambie.Ce vrei să polizezi/şlefuieşti şi cum,la scule mobile sau staţionare? Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 19, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2022 Stationare, ca alea mobile imi dau dureri de cap. In general aluminiu, si almgsi deci forjat, fonta cu grafit vermicular, oteluri moi, zamak, Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 19, 2022 Partajează Postat Octombrie 19, 2022 Haralambie.Aici ai două opţiuni,prima polizor şi a doua maşină de şlefuit cu bandă.Chiar amândouă dacă doreşti lustruirea obiectelor.În loc piatră se pune disc de lustruit...Un polizor de firmă sare de 700-1000 lei,la diametre până în 200 mm.Cele cu pietre de diametre mari sunt şi mai scumpe. Ideal ar fi polizoare cu turaţie variabilă,dar sunt greu de găsit... Am văzut pe net că se folosesc f mult maşinile cu bandă abrazivă.Alea performante sunt f scumpe.Există şi opţiunea uneia construită în regim propriu. Link spre comentariu
Haralambie Postat Martie 4, 2023 Autor Partajează Postat Martie 4, 2023 Topicul asta a murit rapid. Toata lumea are scule moderne? Link spre comentariu
almarghi Postat Martie 4, 2023 Partajează Postat Martie 4, 2023 Acum 28 minute, Haralambie a spus: Topicul asta a murit rapid. Toata lumea are scule moderne? Absolut! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum