Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator Parkside 20V

mac01

Postări Recomandate

Cumpar acumulator uzat de 20V cu 2A sau 4A de la sculele Parkside vandute la Lidl. Ma intereseaza propriu-zis doar placa electronica din acumulator sa fie buna, deoarece imi trebuie de pe aceasta placuta integratul LGT8P22A. Am un acumulator nou, nefolosit de 4A, care datorita unei lipituri reci la o dioda zenner de 5V,  a facut ca tensiunea de 20V s-o inlocuiasca pe cea de 5V necesara integratului.....integratul a intrat in scurt. O tampenie de stabilizare facuta cu o rezistenta serie si dioda zenner paralel. ...tipic chinezesc...ieftin sa iasa.

Multumesc!

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mac01

4

• BRANCA

2

• Stefan

2

• validae

2

Top autori în acest subiect

Dar costul livrării internaţionale o merita oare pentru un singur integrat ?

Decât să ajungă la peste 50 Lei pentru un integrat plus livrarea, mai bine de banii ăia cumpără un acuulator şi un încărcător pe deasupra...

De aceea şi caută colegul pe plan local....

Link spre comentariu

Dacă a avut nevoie de alimentare aia de fix 5V la un consum foarte mic e posibil sa fie un microcontroller. Deci șanse mici să pui un CI nou și să funcționeze.

Am văzut că cipurile astea LGT8... sunt clone după AVRuri sau STMuri, de exemplu LGT8F328P este înlocuitor aproape 1:1 pentru ATmega328P.

Link spre comentariu

Un acu de 4 e peste 200 lei.Cel de 2 posibil să-l găseşti sub 100 lei,dacă nu e în pachet cu încărcătorul.

Mai e şi o tâmpenie cu astea de 20v că sunt cel puţin 2 tipuri...Ştiu situaţia deoarece am şi eu filetantă Parkside.

Link spre comentariu

Daca cipul asta este programabil... atunci am pus-o. Sper sa nu fie!

Mai am doi acumulatori de 2A si doua incarcatoare....deci exclud achizitionarea altora, deoarece am destule.

Un acumulator de 2A dintre cei doi are placuta diferita fata de celalalte doua de 2 si 4A. Ciudat este ca la cel de 4A acumulatorii sunt pusi la paralel cate doi....se incarca in paralel cate doi acumulatori, ceea ce nu prea este corect, zic eu. 

O sa revin cu poze la cele trei placute de egalizare de la cei trei acumulatori......ca sa vedeti despre ce este vorba.

Daca nu gasesc integrat o sa fac comanda pe UTsource...vad ca au si transport de 7 dolari dar dureaza ceva mai mult timp pana ajunge coletul. Incerc si eu marea cu degetul...poate totusi am noroc si nu-i vreun integrat programabil.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 4 ore, mac01 a spus:

Ciudat este ca la cel de 4A acumulatorii sunt pusi la paralel cate doi....se incarca in paralel cate doi acumulatori, ceea ce nu prea este corect, zic

Pai si cum sa obțină celula de 4A?  Pana acum nu am văzut celule 18650 high drain mai mari de 2500mAh, cică sunt si de 3000>3500mAh dar personal nu am găsit așa ceva in pack-urile de la Bosch si HILTI. Pana si HILTI are doua celule puse in paralel iar sculele lor nu sunt deloc ieftine, se complicau inutil lucrurile sa încarce fiecare celula cu egalizare si după electronica sa formeze grupurile paralele.

Acum 4 ore, mac01 a spus:

Daca cipul asta este programabil... atunci am pus-o. Sper sa nu fie!

Nu stiu ce sa zic dar șansele sunt foarte mari sa fie. Totuși privește partea buna, acești acumulatori nu țin veșnic, deci mai devreme sau mai târziu tot o sa faci rost de o plăcută. La utilizarea profesionala aia de la Bosch țin maxim 2 ani

Parkside.png

Link spre comentariu

Am incercat sa fac comanda pe Utsource la integrat dar din pacate transportul este 25 dolari plus taxele vamale. Doar pe plan local transportul este 7 dolari. Deci nu merita deranjul.

Caut in continuare integratul sau placuta dintr-un acumulator cu elementii uzati.

Ofer pe placuta maxim 50 de lei cu tot cu transport....banii in cont. Transportul ramane la alegerea vanzatorului. Mai multi bani nu merita aceasta placuta deoarece prefer sa-mi cumpar alt acumulator nou.

Multumesc!

@validae...am studiat cu atentie oferta de pe olx...numai ca acel acumulator nu seamana cu al meu si mi-e teama sa nu gasesc cu totul altceva in interior si sa nu pot face nimic cu el. Multumesc! 

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări